Овочі запечені в духовці – Рецепти смачних овочів

Овочі, запечені в духовці – це завжди корисно і смачно. Вони є однією зі складових здорового харчування, взяти наприклад Смачні страви з баклажанів. Корисно, як для дорослих, так і для дітей.

Існує безліч рецептів приготування овочів в духовці. Їх можна запекти в будь-якому вигляді, цілими, нарізаними, в закритому посуді, в фользі. Але перед тим, як інгредієнти помістити в духову піч необхідно їх змастити маслом, майонезом або сметаною для того, щоб не втратити корисні компоненти. Важливий момент приготування овочів — нарізаємо крупніше ті овочі, які готуються швидше (так одночасно запекутся всі інгредієнти).

Сьогодні ми розберемо 5 простих, легких і смачних рецептів приготування запечених овочів в духовці. А так само пропоную оцінити рецепти Цвітної капусти на зиму.

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

Овочі запечені під сиром і сметаною

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Цвітна капуста – 350 гр.
  • Капуста брокколі – 350 гр.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 0,5 кг
  • Помідор черрі – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Зелений горошок – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Сметана 15 % – 200 гр.
  • Рослинне масло – 3-4 ст. ложки
  • Сир (будь-який плавиться) – 300 гр.

Спосіб приготування:

1. Баклажани миємо, відрізаємо плодоніжку, нарізаємо великими шматками. Солимо і даємо постояти 15 хвилин, щоб пішла гіркота.

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

2. Цвітну капусту і капусту брокколі поділяємо на суцвіття.

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

3. Моркву очищаємо і так само нарізаємо великими шматками.

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

4. Цибулю очищаємо від лушпиння і шаткуємо крупно.

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

5. Кабачок промиваємо з обох сторін, зрізаємо «попки» і крупно ріжемо.

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

6. Картоплю чистимо, маленький залишаємо цілим, а великі бульби розрізаємо на 2-4 частини.

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

7. Солодкий перець промиваємо під проточною водою, позбавляємося від нутрощів і крупно нарізаємо.

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

8. Всі інгредієнти складаємо в одну посуд і кладемо в неї помідори черрі (можна використовувати звичайні, розрізаємо на четвертинки).

9. Додаємо сіль, перець, рослинне масло і, звичайно ж, сметану. Усе ретельно перешиваємо.

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

10. Зверху ще посипаємо перцем і відправляємо в духовку розігріту до 200 °C на 30-40 хвилин для того, щоб запекти.

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

11. Сир натираємо на крупній тертці.

12. Потім дістаємо страва з духовий печі, ретельно перешиваємо і зверху засипаємо сиром. Знову ставимо в духовку на 20 хвилин.

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

Овочі готові, можна подавати до столу, приємного апетиту.

Як приготувати овочі в фользі

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Баклажани – 2 шт.
  • Перець солодкий – 2 шт. Помідори – 2 шт.
  • Печериці – 10-12 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Масло рослинне – ½ склянки
  • Сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Промиваємо під проточною водою перець розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки, вирізаємо насіння і нарізаємо скибочками.

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

2. Миємо кабачки і баклажани (зрізаємо шкіру, якщо вони не молоді) і нарізаємо довільно. Наприклад, кабачок смужками, а баклажани не товстими кружальцями, а ці гуртки ще поріжемо на 4 частини.

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

3. Помідори промиваємо і розрізаємо на 6 часточок.

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

4. Беремо миті печериці і розрізаємо навпіл.

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

5. Картоплю чистимо, вимиваємо і розрізаємо на чотири частини, дрібні можна на дві.

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

6. Духовку включаємо на 200 градусів і нагріваємо.

7. Викладаємо всі інгредієнти на велике деко, солимо, перчимо за смаком, вливаємо олію і все ретельно перемішуємо.

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

8. Накриваємо фольгою. Ставимо деко в духовку і запікаємо до м’якості овочів. Приблизний час 50 хвилин.

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

9. Часник очищаємо від лушпиння і дрібно шаткуємо або пропускаємо через часникодавку.

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

10. Дістаємо деко, знімаємо фольгу, посипаємо часником, зменшуємо духовку і ставимо ще на 5 хвилин.

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

11. Овочі готові подаємо до столу, приємного апетиту.

Рецепт запечених овочів шарами з картоплею

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

Інгредієнти:

  • Картопля – 600-700 г картоплі —
  • Цибулина – 1 велика —
  • Баклажан – 1 середнього розміру —
  • Помідори — 2 шт.
  • Оливкова олія — 3-4 ст. ложки
  • Сухий базилік — 1 ч. ложка
  • Сіль і мелений чорний перець – за смаком.
  • Сир – 200 гр.
  • Майонез – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Промиваємо овочі.

2. Чистимо картоплю й нарізаємо її кругляшками.

3. Видаляємо з перців насіння з плодоніжкою. І шаткуємо соломкою.

4. Так само з баклажан видаляємо плодоніжки й нарізаємо кружальцями.

5. Лук очищаємо і шаткуємо кільцями.

6. Промиті помідори ріжемо кругляшками.

7. Беремо деко, змащуємо олією, викладаємо шар картоплі, зверху кладемо шар помідор, змащуємо майонезом, потім кладемо перець, цибулю і баклажани, знову змащуємо помідори і так повторюємо дії, поки не закінчаться інгредієнти. Солимо і перчимо все за смаком, насипаємо базиліка.

8. На великій тертці натираємо сир.

9. Ставимо деко в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо близько години. Потім виймаємо і посипаємо сиром і ставимо ще на 10-15 хвилин. Подаємо печена картопля з овочами до столу. Приємного апетиту.

Дієтичний рецепт овочів в духовці

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1-2 шт.
  • Кабачок – 1-2 шт.
  • Помідор свіжий – 3-4 шт.
  • Помідор у власному соку – 5-7 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Петрушка і базилік – по кілька листочків (за смаком)
  • Часник – 2-3 зубки
  • Рослинне масло – 1 ст. ложка
  • Сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Духова шафа включаємо в самому початку, розігріваємо до 200 градусів.

2. Почнемо приготування овочів з баклажанів. Промиваємо під проточною водою, відрізуємо плодоніжки, нарізаємо кружечками і засипаємо на 10 хвилин сіллю.

3. кабачки промиємо і великими кільцями наріжемо.

4. Помідори миємо й приблизно таку ж товщину, як кабачки наріжемо.

5. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і шаткуємо великими кільця.

6. Часник очищаємо і натираємо на крупній тертці.

7. Петрушку або базилік промиваємо і дрібно кришимо.

8. Баклажани промиваємо під проточною водою (чекаємо поки вони висохнуть).

9. Стінки дека змастимо маслом і почнемо викладати овочі.

10. Рівномірно розкладемо цибульно-помідорну суміш, поруч кладемо кабачки з баклажаном. Зверху присипаємо часником і зеленню. Після того, як всі інгредієнти виклали, ставимо в духовку на 20 хвилин.

10. Потім виймаємо, перешиваємо і знову на 20 хвилин відправляємо в духовку.

11. Як тільки блюдо стане золотистим, виймаємо його і подаємо до столу. Приємного апетиту.

Овочі запечені в рукаві

Овощи запеченные в духовке - Рецепты вкусных овощей

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Капуста білоголова 0.5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез або сметана – 200 гр.
  • Рукав.

Спосіб приготування:

1. Промиваємо помідори, перець, баклажан. Відрізуємо плодоніжки і виймаємо насіння.

2. Помідори разрежем на часточки.

3. Перець нарізаємо соломкою.

4. Баклажани великими кухлями, потім засипаємо сіллю і залишаємо (для того щоб пішла гіркота).

5. Цибулю очищаємо від лушпиння і кільцями шаткуємо.

6. Капусту ріжемо крупно (розрізаємо її на 4 частини, а потім кожну частину розрізаємо впоперек).

7. Картопля очищаємо від шкірки і часточками кришимо.

8. Тепер змішуємо всі інгредієнти разом, солимо, перчимо за смаком

9. Баклажани віджимаємо і додаємо в загальну миску.

10. Потім кладемо майонез або сметану (можна додати аджики).

11. Все ретельно перемішуємо. Беремо рукав і кладемо овочі в довільному порядку. Трохи додамо масла і можна за смаком зелені.

12. Відправляємо в духовку при температурі 250°C на 40-50 хвилин. За цей час вся маса дасть сік у рукаві, і по закінченню часу подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного Вам апетиту.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: