Овочеве рагу з кабачків і картоплі: Рецепти приготування з фото

Рагу з різних овочів – це блюдо по праву можна вважати одним з найбільш популярним і в той же час легким у приготуванні. В дане блюдо підуть, в принципі будь-які продукти, нарізати шматочками і покласти їх на слабкому вогні, у великій каструлі.

Звичайно ж і тут є певні секрети. Взяти наприклад те, що всі овочі відрізняються смаком і своєї початкової структурою, потрібно дотримуватися послідовність їх закладки, а для того, щоб досягти кращих смакових якостей, обсмажуємо їх окремо.

Отже, у сьогоднішній статті розглянемо рецепти овочевого рагу з кабачків і картоплі, які будемо готувати двома способами: з яловичим м’ясом, і з куркою. Плюс до всього, розберемо приготування цієї страви в каструлі і в мультиварці. А це для тих, хто пропустив мою минулу статтю, жульєн з куркою і грибами.

Овощное рагу из кабачков и картошки: Рецепты приготовления с фото

Овочеве рагу з кабачками і картоплею: Рецепт з покроковими фотографіями

Овощное рагу из кабачков и картошки: Рецепты приготовления с фото

Інгредієнти:

  • Солодкий перець — 3 шт
  • баклажани — 3 шт
  • помідори — 3 шт
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • кабачок — 1 шт
  • картопля — 400 гр
  • часник — 3 зубчики
  • рослинне масло — для обсмажування
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Першим ділом готуємо всі необхідні інгредієнти. Миємо всі овочі і даємо їм просохнути. Баклажани нарізаємо великими шматочками, кладемо в миску, посипаємо сіллю і перемішуємо. Залишаємо на деякий час, щоб стекла вся гіркота.

Овощное рагу из кабачков и картошки: Рецепты приготовления с фото

Тепер так само, як і баклажани нарізаємо вже почищену картоплю великими часточками. Відварюємо їх майже до готовності в підсоленій воді.

Овощное рагу из кабачков и картошки: Рецепты приготовления с фото

Далі ріжемо півкільцями ріпчасту цибулю і обсмажуємо до м’якості на середньому вогні в сковороді на рослинній олії. Потім додаємо крупно нарізаний болгарський солодкий перець і готуємо протягом п’яти хвилин, постійно помішуючи.

Овощное рагу из кабачков и картошки: Рецепты приготовления с фото

Зливаємо з баклажан гірку воду, промиваємо їх у холодній воді, просушуємо з допомогою паперового рушника і викладаємо в сковороду до перцю і цибулі. Перемішуємо і обсмажуємо п’ять хвилин, після чого накриваємо кришкою і тушкуємо ще протягом 7-10 хвилин.

Овощное рагу из кабачков и картошки: Рецепты приготовления с фото

Очищаємо від шкірки кабачок, нарізаємо його кільцями, а кільця поділяємо на четвертинки. В окремій сковороді в маслі обсмажуємо їх до легкої золотавості, протягом 5-7 хвилин. При цьому не забуваємо посолити.

Овощное рагу из кабачков и картошки: Рецепты приготовления с фото

На помідорах робимо невеликі надрізи, хрест навхрест, заливаємо їх окропом хвилини на дві і відразу ж знімаємо шкірку, але вже з легкістю.

Овощное рагу из кабачков и картошки: Рецепты приготовления с фото

Потім нарізаємо довільно і перекладаємо їх разом з кабачками і відварною картоплею в сковороду до інших овочів. Видавлюємо часник, за смаком солимо, перчимо й перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо 5-7 хвилин.

Овощное рагу из кабачков и картошки: Рецепты приготовления с фото

Готове Рагу, подаємо попередньо посипавши зверху зеленню.

Рецепт овочевого рагу з кабачками і картоплею в мультиварці

Овощное рагу из кабачков и картошки: Рецепты приготовления с фото

Інгредієнти:

  • Кабачки середні — 2 шт
  • картопля — 3 шт
  • морква — 1 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • часник — 2 шт
  • помідор — 1 шт
  • томатна паста — 1 ст. л
  • зелений перець — 1/2 шт
  • лавровий лист — 1 шт
  • вода — 1 стакан
  • рослинне масло — для смаження
  • свіжа зелень — за смаком
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

У чашу мультиварки наливаємо масло і встановлюємо режим «Гасіння» на 60 хвилин. А поки масло нагрівається ми займемося овочами. Цибулю ріжемо невеликими кубиками, а часник дрібно шаткуємо.

Овощное рагу из кабачков и картошки: Рецепты приготовления с фото

Моркву чистимо й нарізаємо напівкружечками. Тепер викладаємо овочі в чашу мультиварки і починаємо гасіння.

Овощное рагу из кабачков и картошки: Рецепты приготовления с фото

Невеликими шматочками нарізаємо картоплю, кабачок і солодкий зелений перець. Перекладаємо їх у каструлю, перемішуємо і продовжуємо готувати далі.

Овощное рагу из кабачков и картошки: Рецепты приготовления с фото

Робимо на помідорах невеликі надрізи, хрест на хрест і заливаємо їх окропом, залишаємо хвилини на 2. А після зливаємо воду, даємо їм трохи охолонути і з легкістю знімаємо шкірку.

Овощное рагу из кабачков и картошки: Рецепты приготовления с фото

Потім нарізаємо його невеликим кубиком, додаємо до решти інгредієнтів, солимо і перемішуємо.

Овощное рагу из кабачков и картошки: Рецепты приготовления с фото

Заливаємо томатну пасту, склянкою гарячої води і доводимо до однорідності. Виливаємо в чашу до овочів і туди ж кладемо чорний перець, лавровий лист і нарізану свіжу зелень.

Овощное рагу из кабачков и картошки: Рецепты приготовления с фото

Гарненько перемішуємо і тушкуємо страва до википання майже всієї рідини. Подаємо готове рагу, посипавши свіжою зеленню кропу і петрушки.

Овочеве рагу з кабачків з м’ясом і картоплею

Овощное рагу из кабачков и картошки: Рецепты приготовления с фото

Інгредієнти:

  • Яловичина — 0,5 кг
  • картопля — 1 кг
  • кабачок — 1 шт
  • морква — 3 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • перець болгарський — 1 шт
  • рослинне масло — для смаження
  • сіль і спеції — за смаком.

Спосіб приготування:

Першим ділом миємо й нарізаємо м’ясо невеликими шматочками. Просушуємо з допомогою паперового рушника і відправляємо обсмажуватися на повільному вогні у розігрітий казан (сковороду) на пів години.

А ми тим часом промиваємо всі овочі і нарізаємо моркву, цибулю кубиками, і відправляємо до м’яса. Додаємо сіль, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.

Овощное рагу из кабачков и картошки: Рецепты приготовления с фото

Потім туди ж кладемо довільні шматочки картоплі, кабачка і перцю.

Овощное рагу из кабачков и картошки: Рецепты приготовления с фото

За смаком додаємо улюблені спеції, перемішуємо і продовжуємо готувати ще пів години на повільному вогні.

Готове рагу посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.

Дієтичне овочеве рагу з куркою в каструлі

Овощное рагу из кабачков и картошки: Рецепты приготовления с фото

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 500 гр
  • кабачок — 1 шт
  • середній картопля — 5 шт
  • капуста — 600 гр
  • морква — 1 шт
  • помідори — 3 шт
  • ріпчаста цибуля — 2 шт
  • часник — 2 зубчики
  • олія — для смаження
  • сіль, перець і зелень — за смаком.

Спосіб приготування:

Промиту курячу грудку розбираємо невеликими шматочками і кладемо в каструлю.

Картоплю чистимо і шаткуємо на середні шматочки. Перекладаємо в каструлю до курки.

Кабачки нарізаємо кільцями, а вже кільця на кубики.

Капусту шаткуємо тоненькою соломкою і відправляємо разом з кабачками в загальну каструлю.

Після цього, перемішуємо і накриваємо каструлю кришкою. Тушкуємо на повільному вогні протягом 30 хвилин.

А ми тим часом займемося іншими овочами. І для цього потрібно помідори і цибулю нарізати дрібними кубиками, часник дуже дрібно нарубати, а моркву натерти на крупній тертці. Відправляємо все в сковороду з олією і обсмажуємо на середньому вогні до готовності.

Потім перекладаємо в каструлю з іншими інгредієнтами, солимо, перчимо, додаємо дрібно нарізану зелень, перемішуємо і продовжуємо варити ще хвилин 5 до готовності.

Рецепт овочевого рагу з кабачків, картоплі і капусти (відео)

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: