Як засолити оселедець (оселедець) смачно і швидко в домашніх умовах?

Всім привіт! Сьогодні хотілося б розповісти вам про смачні і швидкі рецепти засолювання оселедця. Багато хто напевно скажуть, що знають один спосіб і взагалі воліють купувати вже готову. Звичайно, це простіше. Але сумніваюся, що смачніше приготовленої своїми руками.

Ми з дружиною часто рибу солимо і самі знаємо, що це дуже просто. Потім готову використовуємо в салатах або просто з’їдаємо за вечерею з картоплею. А як добре вона йде під холодну горілочку, м-м-м! Відразу скажу, що зі столу на якомусь святі, вона відлітає в першу чергу. До речі, зовсім не давно солили горбушу під сьомгу, так що можете готувати і куштувати, вона також дуже хороша закуска до святкового столу.

Как засолить селедку (сельдь) вкусно и быстро в домашних условиях?

Щоб оселедець вийшла дуже смачною, її необхідно придбати хорошої якості. Сьогоднішня проблема магазинів в тому, що вони нам пропонують товар не першої свіжості. Найчастіше така вже заморожувалася ні один раз, а значить буде розвалюватися, варто тільки розморозити.

Запам’ятайте, що свіжа риба не повинна бути пошкоджена. Вона має красивий сріблястий колір, червоні без запаху жабри і прозорі. трохи опуклі очі. Тому завжди купуйте оселедець цілу з головою!

Отже, ви купили кілька рибин і вирішили їх посолити. Відмінно! Тоді я розповім вам кілька простих і швидких рецептів, а ви вже вибирайте той, який вам сподобався.

Як засолити оселедець (оселедець) смачно і швидко в домашніх умовах?

За цим способом вона виходить малосольною. Особисто ми таку просто обожнюємо. Вона виходить дуже ніжною. А якщо додати цибулю і рослинне масло, то це взагалі просто казка. Така чудово підходить як для шуби, так і просто для нарізки.

Как засолить селедку (сельдь) вкусно и быстро в домашних условиях?

Інгредієнти:

  • Оселедець – 3 шт.;
  • Сіль – 2 ст. л.;
  • Цукор – 1 ст. л.;
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.;
  • Перець чорний горошком – 15 шт.;
  • Гвоздика – 2 шт.;
  • Лавровий лист – 3 шт.;
  • Вода – 0,5 л.

Приготування:

1. Нам потрібен буде холодний розсіл. Тому приготуємо його заздалегідь. У каструлю наливаємо воду і додаємо сіль, цукор всі спеції. Ставимо її на вогонь і після закипання варимо 1 – 2 хвилини. Потім охолоджуємо до кімнатної температури. Це мабуть самий довгий процес у всьому рецепті.

Как засолить селедку (сельдь) вкусно и быстро в домашних условиях?

2. Оселедець розморожуємо природним способом. Відрізаємо голову і видаляємо нутрощі. Промиваємо під проточною водою. Потім розрізаємо на порційні шматочки. Складаємо відразу в ту ємність, в якій вона буде солитись.

Розморожуйте рибу завжди або в холодильнику, або просто залишіть на столі при кімнатній температурі. Ні в якому разі не робіть це під водою або в мікрохвильовій печі. Інакше вона буде розвалюватися або просто насититься водою і втратить свої смакові якості.

Как засолить селедку (сельдь) вкусно и быстро в домашних условиях?

3. Заливаємо її нашим розсолом до самого верху. Закриваємо кришкою і ставимо в прохолодне місце на добу.

Как засолить селедку (сельдь) вкусно и быстро в домашних условиях?

По закінченні часу рідину зливаємо і можна вже пробувати. Якщо хочете більш солону, то залиште її в маринаді.

Як швидко засолити оселедець в домашніх умовах за 2 години?

Зовсім нещодавно опинився в такій ситуації: телефонують друзі і кажуть, що йдуть до нас у гості. Чесно скажу, що я люблю зустрічати гостей. Але Така несподіванка! Нам їх не було чим пригощати. Але! У мене була розморожена оселедець, яку я швидко засолив за цим способом. Тепер у мене була хороша закуска. Залишилося тільки приготувати гаряче.

Как засолить селедку (сельдь) вкусно и быстро в домашних условиях?

Інгредієнти:

  • Оселедець – 4 шт.;
  • Перець чорний горошком – 10 шт.;
  • Перець духмяний – 5 шт;
  • Лавровий лист – 2 шт.;
  • Сіль – 4 ст. л.;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Вода – 1 л.

Приготування:

1. У каструлю наливаємо воду. Додаємо в неї спеції і сіль з цукром. Кип’ятимо пору хвилин і охолодити. Зараз мороз, тому остуджувати я виніс на вулицю. Нам необхідний холодний маринад.

2. У риби відрізаємо голову і хвіст. Розрізаємо черевце і прибираємо всі нутрощі. Також очищаємо всю чорноту всередині. Промиваємо під проточною водою і розрізаємо на порційні шматочки. Складаємо їх в контейнер або банку.

Как засолить селедку (сельдь) вкусно и быстро в домашних условиях?

3. Розсіл охолов. Заливаємо їм рибу. Щоб вона не спливала, зверху ставимо вантаж. Засікаємо рівно 2 години. Вона повинна знаходитися при кімнатній температурі.

Как засолить селедку (сельдь) вкусно и быстро в домашних условиях?

По закінченні часу можна знімати пробу.

Смачний рецепт засолки оселедця в розсолі

Зазвичай, коли я не поспішаю, то солю оселедець цілком. Така дуже до речі для приготування салату. Адже її найпростіше почистити. Та й зберігається вона дуже добре. Хочете сильно солону залиште її в маринаді довше. А якщо любите малосольну, то по закінченні часу вийміть з розсолу і приберіть на зберігання в морозилку.

Как засолить селедку (сельдь) вкусно и быстро в домашних условиях?

Інгредієнти:

  • Оселедець – 2 шт.;
  • Сіль – 3 ст. л.;
  • Цукор – 1 ст. л.;
  • Лавровий лист – 3 шт.;
  • Перець чорний горошком – 10 шт.;
  • Вода – 1 л.

Приготування:

1. Воду кип’ятимо і додаємо сіль, цукор і спеції. Перемішуємо і охолоджуємо до кімнатної температури.

Как засолить селедку (сельдь) вкусно и быстро в домашних условиях?

2. Рибу миємо і видаляємо зябра. Можете очистити від нутрощів. Так ви прискорите процес маринування. Складаємо її в ємність, у якій будемо солити.

Как засолить селедку (сельдь) вкусно и быстро в домашних условиях?

3. Заливаємо розсолом вміст тари. Риба починаємо спливати. Тому зверху укладаємо вантаж. Залишаємо при кімнатній температурі на добу. Хочете по солоніша, то на дві доби.

Как засолить селедку (сельдь) вкусно и быстро в домашних условиях?

Потім дістаємо з маринаду. Якщо відразу не з’їсте, то заморозьте її.

Оселедець шматочками — швидкий рецепт приготування

Скільки не вибирай, а всі способи між собою схожі. Але по кожному страва виходить різного смаку. Вже не знаю від чого це залежить. Десь спецій більше, а десь солі. Але в будь-якому разі це краще, ніж купівельна!

Как засолить селедку (сельдь) вкусно и быстро в домашних условиях?

Інгредієнти:

  • Оселедець – 3 шт.;
  • Сіль – 2 ст. л.;
  • Цукор – 1 ст. л.;
  • Лавровий лист – 3 шт.;
  • Перець чорний горошком – 10 шт.;
  • Перець духмяний – 5 шт;
  • Гвоздика – 5 шт;
  • Вода – 500 мл;
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Приготування:

1. Приготуємо маринад. Для цього ставимо кип’ятити воду і додаємо сіль, цукор, спеції. Варимо 5 хвилин і охолодити до кімнатної температури.

Розсіл повинен бути обов’язково холодним. Інакше наша риба звариться.

Как засолить селедку (сельдь) вкусно и быстро в домашних условиях?

2. Оселедець чистимо від луски. Також відрізаємо голову, хвіст і плавники. Видаляємо нутрощі. Якщо хочете засолити ікру з молокой, то залиште їх. Потім промиваємо під міцною водою і розрізаємо на порційні шматочки.

Как засолить селедку (сельдь) вкусно и быстро в домашних условиях?

3. Рибу складаємо в банку і заливаємо розсолом розсолом. Щоб запах спецій не випарувався, зверху наливаємо олію. Залишаємо в прохолодному місці на добу.

Как засолить селедку (сельдь) вкусно и быстро в домашних условиях?

Обов’язково подаємо на стіл разом з цибулею і відварною картоплею.

Солимо оселедець в банці з маслом і цибулею

За цим способом виходить просто обалденная закуска. Страва готується дуже швидко. Приблизно протягом години, а потім ще маринується стільки ж. Зате потім ви будете уплітати за обидві щоки разом з цибулею.

Как засолить селедку (сельдь) вкусно и быстро в домашних условиях?

Інгредієнти:

  • Оселедець – 1 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Цукор – 1 ч. л.;
  • Масло рослинне – 50 мл

Приготування:

1. Нам необхідно філе, тому спочатку відрізаємо голову, хвіст і плавники. Потім видаляємо нутрощі. Тепер чистимо від шкірки і відокремлюємо від хребта кожну половину. Решта кістки прибираємо пальцями або пінцетом.

2. Змішуємо разом сіль і цукор. Цією сумішшю обмазуємо кожну частину риби. Складаємо на тарілку і прибираємо на 1 годину в сторону.

Как засолить селедку (сельдь) вкусно и быстро в домашних условиях?

3. Чистимо цибулю і подрібнюємо його півкільцями або кільцями. Його нарізка не має значення. Можна просто дрібно порубати.

4. Оселедець промиваємо під проточною водою і трохи промаківающімі паперовими рушниками чи серветками. Нарізаємо порційними шматочками.

5. В невелику банку складаємо шарами: трохи цибулі, оселедця, знову цибулю. І так до тих пір, поки риба не закінчиться. Заливаємо все рослинним маслом і закриваємо кришкою. Прибираємо в холодильник на 1 годину.

Как засолить селедку (сельдь) вкусно и быстро в домашних условиях?

По закінченні часу можна її з’їдати.

Ще хочу поділитися з вами відео, в якому автор солить філе оселедця за 6 годин. Це досить швидкий спосіб. Потім він маринує рибу з цибулею та лимоном. Ось це смакота. У мене як раз майже готова оселедець і я обов’язково спробую приправити її саме так, як він.

У цьому відео ви побачили як відокремити філе оселедця від кісток. Але думаю всі це вміють робити. Також я сподіваюся, що наші рецепти вам сподобалися. З цієї статті, думаю вам стало зрозуміло, як легко і швидко засолити оселедець, щоб вона була смачною. Але і це ще не все, в одній з наступних публікацій розповім, як швидко замаринувати скумбрію. До речі, ми з вами не давно її солили. Так що, якщо вам цікаво не пропускайте мій наступні записи.

А я з вами прощаюся, до зустрічі!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: