Малосольний оселедець — швидкі рецепти в домашніх умовах

І знову здрастуйте, друзі! Продовжуємо серію статей про цю чудову на смак рибу. А з нею ми вже робили багато чого смачного. Солили сухим способом або в розсолі цілком. Також готували з неї найулюбленіший для всього народу святковий салат оселедець під шубою. На цей же раз хочеться поділитися рецептами оселедця малосольною, які сподіваюся теж будуть вам до душі і знайдуть гідне місце у вашій кулінарній книзі.

Малосольний оселедець — швидкі рецепти в домашніх умовах

На кожне свято прагну дізнаватися все нові способи приготування, ось і на цей раз буду готувати дуже смачні рецепти. Як обробляти рибу на філе ми вже знаємо в одній з моїх статей. Також в одній з публікацій вже було написано, як правильно її вибрати, та й в інтернеті про це можна знайти багато інформації. Тому сильно на цьому зациклюватися не будемо.

Скажу тільки одне, малосол вважається російською стравою в нашій кухні і всі секрети засолу давно вже відомі. Просто потрібно вибрати правильні і самі смачні варіанти, що ми з вами зараз будемо робити. Ну що, давайте приступимо вже до приготування.

Малосольна оселедець з незрівнянним смаком рецепт в домашніх умовах

Ось вона обалденно смачна оселедчик, яка сподобається всім і буде гідною закускою до алкогольних напоїв на святковому столі. Та й у звичайні дні вона просто хороша. Самі уявіть, як рибка відмінно підійде на вечерю з вареною картоплею. А, якщо ще заправлена цибулькою і соняшниковою олією, сподобається не тільки дорослим, але й дітям. Ось вам головне правило, після якого можна перейти до процесу.

Запам’ятайте! Малосольною вважається та рибка, яка солиться не більше двох діб. Якщо ж більше, то вона вже солона. Так як добре вбирає в себе сіль.

Малосольний оселедець — швидкі рецепти в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • Оселедець – 1,5-2 кг;
  • Вода – 2 літри;
  • Перець горошком – 10-12 гр.;
  • Лавровий лист – 8-12 шт.;
  • Духмяний перець – 5-6 гр.;
  • Коріандр – 6 гр.;
  • Гвоздика – 7 шт.;
  • Сіль – 200 гр.;
  • Цукор – 120-130 гр.

Приготування:

1. Для початку потрібно приготувати тузлук. Для цього за допомогою блендера подрібнюємо перець горошком, перець запашний, коріандр. Відправляємо нашу суміш у каструлю з водою. Туди ж додаємо лавровий лист, гвоздику.

Малосольний оселедець — швидкі рецепти в домашніх умовах

2. Звичайно ж про цукор і сіль теж не забуваємо. Останнє краще брати кам’яну крупного помелу. Кладемо в розсіл.

Запам’ятайте: сіль береться з розрахунку на 1 літр води 100 гр. Так як у нас 2 літри, відповідно брати будемо 200 гр.

Малосольний оселедець — швидкі рецепти в домашніх умовах

3. Ставимо наш тузлук на вогонь і кип’ятимо 15 хв. Далі охолодити його. Друзі скажу відразу, хто вже його варив, аромат по будинку варто просто неймовірний.

4. Тепер самий відповідальний момент. Хто з вас хоче, може відрізати голову і випатрати рибу. Але я цього робити не буду, тому як ціла виходить смачніше і жирніше. Заливаємо оселедець вареним розсолом, ставимо зверху прес і прибираємо в холодильник на дві доби.

Якщо у вас вичищена риба, то цілком достатня однієї доби для засолу.

Малосольний оселедець — швидкі рецепти в домашніх умовах

5. Після пройденого часу можна розрізати на шматочки і подавати на стіл.

Швидкий рецепт оселедця малосольною за добу

Ось ще цікавий спосіб, за яким можна приготувати таку смакоту. Для тих, кому потрібно швидше, цей рецепт підійде як не можна до речі. Виходить теж дуже смачна і ароматна рибка. Спробуйте і переконайтеся самі. В принципі цей процес майже нічим не відрізняється від попереднього, тільки в ньому рибка вже буде патрання.

Малосольний оселедець — швидкі рецепти в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • Оселедець – 1 шт.;
  • Лавровий лист – 3 шт.;
  • Перець чорний горошком – 20 шт.;
  • Перець духмяний горошком – 3 шт.;
  • Сіль – 4 ст. л.;
  • Вода – 1 л.

Приготування:

1. У каструлю наливаємо воду і додаємо сіль, лавровий лист, перець запашний і чорний горошком. Перемішуємо і ставимо на вогонь. Коли завирує, кип’ятимо 2 – 3 хвилини і вимикаємо. Остуджуємо розсіл до кімнатної температури. Якщо за вікном холодно, то винесіть каструльку на вулицю і час очікування скоротиться вдвічі.

2. У оселедця видаляємо голову і розрізаємо черевце. Прибираємо всі нутрощі разом з чорною плівкою. Тепер добре помиємо її під холодною водою і складаємо в літрову банку.

Малосольний оселедець — швидкі рецепти в домашніх умовах

3. Заливаємо в ємність наш холодний тузлук разом зі спеціями і закриваємо кришкою. Ставимо в прохолодне місце на добу.

З часом чистимо і ріжемо рибку. Прикрашаємо її лимоном і цибулею. Святкова закуска до столу готова! Ох і смакота виходить.

Малосольна оселедець – рецепт за 2-3 години

Іноді , коли гості вже ось-ось біля порога, а хочеться приготувати хорошу закуску, вам на допомогу ось такий швидкий рецепт. При такому способі ви вже дивіться самі, як вам потрібно, ніж по годинах більше коштує, тим солоніша риба виходить. Ну що приступаємо до приготування.

Малосольний оселедець — швидкі рецепти в домашніх умовах

Нам буде потрібно:

  • Оселедець – 4-5 шт.;
  • Вода – 1 літр;
  • Цукор – 50 гр.;
  • Сіль – 80-100 гр.;
  • Лавровий лист – 2-4 шт.;
  • Перець горошок – 10 шт.;
  • Запашний – 5 шт.

Приготування:

1. Для початку нам потрібно підготувати рибу. Тобто відрізаємо голову, потрошимо, миємо й ріжемо на порційні шматочки. Складаємо в ємність, у якій будемо її малосолить.

Малосольний оселедець — швидкі рецепти в домашніх умовах

2. Готуємо розсіл. У каструльку з водою кладемо сіль, цукор, перець горошком, перець запашний, лавровий лист.

Взагалі спеції можна класти на свій розсуд, хочете додати гвоздику і червоний перець. Тут особливих обмежень немає.

3. Тузлук разом з усіма спеціями кип’ятимо 2-3 хвилини, охолодити його і заливаємо їм оселедець.

Малосольний оселедець — швидкі рецепти в домашніх умовах

4. Всі рибу залишаємо на 2-3 години під гнітом, а вже через пройдене час подаємо до столу.

Чи Не правда швидкий рецепт? Зате виходить дуже смачно.

Смачна малосольна оселедець в банці в розсолі

Хлопці, ось кому як, а мені спосіб у банку теж дуже сподобався. Головний секрет такого засолу в тому, що ємність щільно закривається кришкою і всі аромати від розсолу залишаються всередині. Спробуйте цей кулінарний рецепт і можна для різноманітності робити з декількох способів.

Малосольний оселедець — швидкі рецепти в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • Риба – 600 гр.;
  • Сіль – 3 ст. ложки;
  • Води – 500 гр.;
  • Лавровий лист – 2-3 шт.;
  • Коріандр – 1 ч. ложка;
  • Перець горошкам – 10-12 шт.;
  • Оцет 9% – 1 ст. л.;
  • Цибуля – пару головок;
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Приготування:

1. Зробимо розсіл. У воду кладемо лаврушку, насипаємо сіль і спеції. Після закипання варимо 2-3 хвилини. Залишаємо на час остигати.

Малосольний оселедець — швидкі рецепти в домашніх умовах

2. Далі з оселедця прибираємо голову, потрошимо її, розрізаємо на шматочки і кладемо в банку. Заливаємо тузлуком, закриваємо кришкою і відправляємо в холодильник приблизно на 12 годин.

3. Після пройденого часу, зливаємо розсіл. У банку з рибою додаємо оцет 9%, нарізану цибулю півкільцями. Вливаємо олію і всі інгредієнти добре перемішуємо. Залишаємо ще на 2 години також в холодильнику.

Малосольний оселедець — швидкі рецепти в домашніх умовах

Ну ось, тепер рибу можна подавати на стіл. Сподіваюся рецепт вам сподобався.

Слабосолона риба сухим засолом за 1 годину

У мене була така ситуація, що подзвонили родичі і сказали скоро прийдуть. Що залишається робити, коли в холодильнику лежить сира оселедець і порожнеча. Не довго думаючи, як у старі добрі часи отварил картопельку і приступив до засолу оселедця. А він, як ви помітили дуже швидкий. За таким способом, про який зараз розповім, можна робити смакоту всього за 40 хвилин. Якщо ж перетримати рибу більше години, може вийде пересіл. Тому важливо не забути про час.

Малосольний оселедець — швидкі рецепти в домашніх умовах

Нам знадобиться:

  • Оселедець – 2 шт.;
  • Сіль – 100 гр. на 2 оселедця.

Приготування:

1. Для початку потрошимо оселедець, обробляємо на філе, шкіру теж прибираємо.

Малосольний оселедець — швидкі рецепти в домашніх умовах

2. Беремо сіль із розрахунку 50 гр. на одну оселедець і обмазуємо оброблену м’якоть з двох сторін.

Малосольний оселедець — швидкі рецепти в домашніх умовах

Також, за своїм смаком, якщо хочете, щоб риба була пряна, можна додати різні спеції. Але це вже на ваш розсуд.

3. Щільно накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник від 40 хвилин до однієї години!

Ступінь засолу залежить від часу знаходження риби в солі. Тому стежте за часом.

Малосольний оселедець — швидкі рецепти в домашніх умовах

4. Як тільки продукт буде готовий, промиваємо під проточною водою. Рибу сушимо паперовим рушником.

Ну ось і все рецепт готовий. Далі за своїм розсудом додаємо масло, цибулю і подаємо з вареною картопелькою до столу.

Відео рецепт оселедця малосольною в домашніх умовах

Пропоную подивитися відео, де автор солить рибу, а головне все докладно розповідає. У цьому рецепті показано, як швидко засолюється за голландським способом із звичайним яблучним соком з пакета. До речі, якщо чесно сам ні разу так не робив. Просто дивився нові рецепти і випадково натрапив. І ось вирішила поділитися з вами. Так що хлопці,якщо хто зробить такий варіант, розкажіть у коментарях, як вийшло. Хоча, якщо вірити автору, виходить дуже смачно. Але все-таки спробуйте.

Ось такі цікаві способи слабосоленої оселедця сьогодні були розказані і показані. Сподіваюся нічого не упустив. За такими варіантами виходить дуже смачна рибка. Тому можна сміливо їй пригощати всіх рідних і близьких. А я з вами прощаюся, до зустрічі!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: