Чебуреки з м’ясом – 5 рецептів з дуже вдалим хрусткому тестом

Апетитні і соковиті! Що може бути смачніше і ситніше?

Існує безліч суперечок про те, хто ж приготував перші чебуреки? В одній легенді стверджується, що це були воїни Чингісхана. Воїни потребували ситної їжі під час важких бойових походів. Один з воїнів перевернув щит, налив у нього масла, підвісив над багаттям і ось по табору рознісся соковитий аромат цієї страви.

Дане блюдо є традиційним для багатьох тюркських і монгольських народів, дослівно «сирої пиріжок». Його готують з різноманітними начинками: традиційні — яловичина, баранина, свинина; іноді в якості начинки додають сир, сир і помідори, картопля, гриби, капусту та яйця з рисом, цибулею. Форма ж у вигляді півмісяця, так ми звикли, але традиційні великі і круглі. Розміри варіюються від невеликих і акуратних до величезних пирогів!

Широке поширення в Україні чебуреки з м’ясом і хрусткому тестом отримали в часи СРСР, коли видали указ про вільний розселення кримських татар по всій території країни. До доповнення пропоную оцінити ще 10 чудових рецептів смачного і хрусткого тіста для чебуреків.

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

Чебуреки з м’ясом з дуже вдалим хрусткому тестом на горілці

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

Класичний рецепт можна покращити, додавши у нього горілку, і тоді тісто буде більш пористу, повітряний і хрустке, а після остигання не стане жорстким. Запах алкоголю відчуватися не буде.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Вода — 250 мл
  • Горілка — 2 столові ложки
  • Сіль — 2 чайні ложки без гірки
  • Борошно вищого сорту — 4,5 склянки
  • Олія рослинна 8 столових ложок
  • Цукор — 1 ч. л.

Для начинки:

  • Фарш (бажано з свинини) — 600 гр
  • Цибуля ріпчаста 3 штуки середнього розміру
  • Кефір — 3 столові ложки
  • Сіль — 1 ч. л
  • Перець чорний мелений — 1 ч. л.

Приготування:

1. Змішуємо в мисці борошно, сіль, цукор, масло, воду та горілку і ретельно перемішуємо.

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

2. Після того, як тісто загусне, перекладаємо його на стіл. Стіл попередньо посипаємо невеликою кількістю борошна. І замішуємо тісто вручну.

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

3. Перекладаємо тісто в миску і накриваємо рушником на 30 хвилин.

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

4. Готуємо начинку: з’єднуємо фарш, дрібно порізану цибулю, сіль, перець і кефір. Кефір надає соковитості, а якщо його немає, то можна замінити водою. Перемішуємо.

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

5. З тіста формуємо «ковбаску», її діаметр близько 5см, ділимо її на ділянки приблизно по 3 див.

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

6. Обвалюємо в борошні кожен шматочок. І розгортаємо в пласти, товщина яких не більше 3 мм

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

7. Викладаємо фарш (одну столову ложку з гіркою) на одну половину коржа.

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

8. Накриваємо другою половиною тіста і затискаємо пальцями по краях.

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

9. Обрізаємо зайве тісто по краях і притискаємо виделкою або спеціальним пристосуванням з коліщатком на кінці (не у всіх воно є на кухні).

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

10. Нагріваємо олію для смаження, воно повинно бути рафінована, близько 0,5 літра і обсмажуємо заготовки з двох сторін до золотистого кольору.

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

11.Ситне частування готово, слід подавати гарячими. Приємного апетиту!

Рецепт заварного тіста

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

З заварного тіста завжди виходять хрусткими, тонкими і м’якими! Приготувати таке тісто насправді не так вже і важко. Отже, приступаємо до готування!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно — 3,5 склянки
  • Сіль — ½ чайна ложка
  • Вершкове масло — 100 грам
  • Окріп — 1 стакан
  • Яйце — 1 штука.

Для начинки:

  • Свинина — 500 грам
  • Цибуля середнього розміру — 5 штук
  • Сіль, перець за смаком
  • Соняшникова олія для смаження (близько 500 мл)

Приготування:

1. Готуємо необхідні продукти на хрусткое заварне тісто.

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

2. Змішуємо в мисці борошно і сіль. Заливаємо склянкою окропу і швидко замішуємо виделкою. Розтоплюємо вершкове масло, змішуємо з яйцем і злегка збиваємо. Додаємо отриману суміш в борошно.

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

3. Замішуємо м’яке тісто, кладемо в миску і накриваємо рушником, даємо тісту настоятися близько півгодини.

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

4. Готуємо начинку: пропускаємо через м’ясорубку свинину, цибулю. Солимо і перчимо за смаком. Можна додати 1-2 столові ложки води, щоб фарш став більш соковитим. Начинку ретельно перемішуємо.

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

5. Тісто ділимо на рівні частини і дуже тонко розкочуємо (товщина до 2,5 мм).

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

6. На одну половинку тіста накладаємо начинку, накриваємо другою половиною і ретельно закріплюємо краї чебурека. По краях можна піджати тісто виделкою або спеціальним пристосуванням для цього.

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

7. Розігріваємо олію. Зажарка основного блюда проводиться також з двох сторін найкраще на чавунній сковороді або у фритюрниці. Смажимо до золотистого кольору.

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

8. Страву подають гарячою. Приємного апетиту!

Тісто для чебуреків на кефірі

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

Кефір додається в тісто і начинку, в результаті ми отримуємо хрустку скоринку зовні і ніжну всередині, а м’ясна начинка стає неймовірно соковитою! Використовуючи рецепт на кефірі ви отримаєте 8 чебуреків стандартного розміру.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно — 2,5-3 склянки
  • Сіль — 1/3 чайної ложки
  • Кефір або кисле молоко — 1,5 склянки
  • Яйце — 1 штука.

Для начинки:

  • Фарш яловичий або яловичина + свинина — 300-350 гр
  • Кефір або кисле молоко — ½ склянки
  • Цибуля ріпчаста — 2 штуки середнього розміру або 1 велика цибулина
  • Перець і сіль за смаком
  • Сушена зелень за смаком
  • Олія для смаження.

Приготування:

1. Готуємо тісто. З’єднуємо яйце і кефір, додаємо сіль. Змішуємо суміш виделкою до однорідності.

2. Додаємо попередньо просіяне борошно в кілька етапів.

3. Замішуємо до загустіння, стіл посипаємо борошном і викладаємо на нього тісто, вимішуємо до консистенції, зручною для розкачування.

4. Отриманий ком тесту накриваємо плівкою на 30 хвилин і даємо тісту відпочити при кімнатній температурі.

5. Лук очищаємо і нарізаємо великими шматочками. У блендері змішуємо цибулю і кефір до пюреобразного стану.

6. У ємність з фаршем заливаємо отриману суміш, перемішуємо. За смаком додаємо сіль, перець і сушену зелень. Ретельно перемішуємо.

7. Посипаємо стіл борошном. Викладаємо тісто, яке ділимо на 8 кульок. Розкачуємо кожну кульку в тонкий круглий пласт, не більше 3 мм

8. Начиняємо заготовку з тіста з начинкою. Начинку розміщуємо рівномірно по одній половинці тесту.

9. Защепляем краю вироби виделкою. Заготівлю викладаємо на поверхню, посипану тонким шаром борошна.

10. У глибокій сковороді нагріваємо олію, близько 0,5 л.

Засмажуємо чебуреки на середньому вогні з двох боків до золотистої скоринки.

Хрустке і соковите блюдо готове. Приємного апетиту!

Простий рецепт без горілки

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

Хрусткі і соковиті, дуже ароматні! Вдалий рецепт хрусткого тіста без горілки допоможе вам у створенні ситного страви.

Інгредієнти:

  • Борошно 5 склянок
  • Вода — 250 мл для тіста і 125 мл для фаршу
  • Розтоплене вершкове масло — 3 ст. ложки
  • Сіль і цукор — ½ чайної ложки
  • Цибуля ріпчаста — 2 штуки середнього розміру
  • Фарш яловичий — 500 грам
  • Рослинна олія для смаження.

Приготування:

1. Готуємо тісто: у теплу воду висипаємо сіль і цукор. Вливаємо розтоплене вершкове масло і все перемішуємо.

2. Борошно просіваємо в глибоку миску. Вливаємо отриману суміш. Перемішуємо ложкою, а потім руками до отримання еластичного і досить тугого тіста.

3. Накриваємо тісто харчовою плівкою або рушником і даємо відпочити 20-30 хвилин.

4. Готуємо начинку: У фарш додаємо сіль, перець і дрібно покришену цибулю. Перемішуємо.

5. Заливаємо водою. Начинка повинна вийти рідкуватий, тоді готові вироби виходити дуже соковитими.

6. Дістаємо тісто і робимо з нього «ковбаску» діаметром близько 5см, розрізаємо на рівні частини і розкачуємо тонкі і круглі заготовки.

7. На одну сторону тіста викладаємо фарш і накриваємо другою половинкою, защепляем краю (можна використовувати вилку).

8. Ставимо розігріватися глибоку сковороду.

Ніколи не робіть заготовки заздалегідь, інакше тісто відсиріє і розповзеться!

9. На середньому вогні обсмажуємо з двох сторін.

10. Подаємо гарячими.

Дуже смачне тісто на мінералці

Чебуреки с мясом - 5 рецептов с очень удачным хрустким тестом

Приготування мінеральної газованої на воді не складе особливих труднощів, вони виходять хрусткими і пузырчатыми завдяки бульбашок газу. Запевняємо вас, що це ніжне і ситне ласощі нікого не залишить байдужим! Отже, приступаємо до готування.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Газована мінеральна вода 250 — мл
  • Борошно — 500 гр
  • Олія рослинна — 1 столова ложка для тіста і необхідну кількість для смаження
  • Сіль і цукор трохи більше — ½ чайної ложки кожного інгредієнта
  • Для начинки:
  • М’ясо -500 гр (свинина, баранина або яловичина)
  • Цибуля ріпчаста – 2 штуки середнього розміру
  • Сіль, перець і зелень за смаком.
  • Мінеральна або звичайна вода — 3 столові ложки.

Приготування:

1. Змішуємо в мисці мінеральну воду з борошном, маслом, сіллю і цукром. Перемішуємо ложкою, а потім руками.

2. Отриманий ком тесту залишаємо настоятися протягом півгодини.

3. Поділяємо тісто на рівні частини і розкачуємо тонкі і круглі пласти.

4. В одну половинку викладаємо начинку другою половиною зверху прикриваємо і ретельно заліплюємо по краях.

5. Розігріваємо сковороду, краще використовувати глибоку чавунну.

6. Обсмажуємо до золотистого рум’янцю на середньому вогні. Перевертаємо на інший бік.

7. Апетитне блюдо готове. Подаємо гарячим. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: