Печеня з м’ясом і картоплею в духовці – 6 рецептів з фотографіями

У цій статті ми розглянемо кілька найсмачніше рецептів спекотне. Що ми знаємо про нього? Перша асоціація, яка приходить на розум, це великі шматки м’яса, приготовані з рівною кількістю картоплі. Але чи знаєте ви, що це страва на Русі красувалося тільки на столах багатих сімей і знаті? А що дане ласощі має дворянський титул, присвоєний Карлом II у Великобританії? Або чули про те, що його подавали, як основне блюдо на весіллі царя Олексія Михайловича? Здавалося б, таке просте приготування, але з багатою історією.

За рахунок простих складових, це блюдо можна зустріти в різних країнах світу, але у кожного буде своя родзинка. Ось, наприклад, в Данії м’ясо фарширують анчоусами і маринауют в лимонному соці. А в Німеччині дана страва складається з шарів, де нижній рясно встилається салом, (до речі чудовий рецепт Свинина запечена з картоплею в духовці, спробуйте не пошкодуєте), потім іде ряд м’яса, зверху терті сухарі, подається, як правило, з смаженою картоплею і солоними груздями. В Італії вирішили поєднати приємне з корисним, вони гасять його вини, непогано, так?

Печеня з м’ясом і картоплею в духовці ще хороший тим, що його основний інгредієнт, може бути будь-яким: і яловичина, баранина і свинина, і птах чудово впораються зі своїм завданням. А способи приготування теж різні. Ви можете і смажити на сковороді, і гасити в каструлі, і запікати в духовці, як наприклад, Курка запечена цілком. А якщо у вас є можливість приготувати в печі в глиняних горщиках або в казані на вогнищі, то це просто шикарно. І цікаво, що ви можете готувати одне і те ж блюдо, але як по-різному воно буде звучати. Але і класичний рецепт приготування не варто прибирати в сторону.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

Печеня з м’ясом, картоплею і сиром в духовці з фото

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

Здавна на Русі готували їжу в глиняному посуді в російської печі. На жаль, російська піч зараз недоступна, а ось глиняні горщики залишилися. У них м’ясце і картопля виходять особливо ніжними та смачними.

Інгредієнти:

  • Свинина – 600 г;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • сир голландський – 100 г;
  • морква – 2 шт.;
  • картопля – 800 г;
  • помідор – 2 шт.;
  • * цибуля – 1 шт.;
  • сметана – 100 г;
  • вершкове масло.

Приготування:

1. Для початку нам необхідно приготувати наші продукти. Промиваємо свинину і овочі, чистимо картоплю, цибулю та моркву.

2. Нарізаємо цибульку півкільцями.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

3. Натираємо моркву на тертці з великими поділками.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

4. Нарізаємо помідори невеликими квадратиками.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

5. Нарізаємо картоплю невеликими кубиками.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

6. Свинину ріжемо також невеликими шматочками.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

7. Натираємо сир на тертці з великими поділками.

8. На сковороді розігріваємо масло і додаємо свинину. Обсмажуємо близько 5-7 хвилин до напівготовності.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

9. Далі обсмажуємо цибулю і моркву до золотистого кольору і після цього додаємо помідори.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

10. Потім знову розігріваємо на сковороді вершкове масло й обсмажуємо картоплю до напівготовності.

11. Тепер переходимо до найцікавішого. На дно горщиків викладаємо картоплю, посипаємо сіллю і перцем. Далі выкладавыем м’ясо і також посипаємо сіллю і перцем.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

12. На м’ясо викладаємо шар обсмажених овочів. Овочі в свою чергу накриваємо залишилися картоплею. Солимо і перчимо.

13. Додаємо натертий сир тертий шар сметани. Накриваємо кришками і ставимо в духовку на 180 градусів протягом 50 хвилин.

14. Готовим горщикам необхідно потомитися в вимкненій духовці ще на 5 хвилин.

Печеня в горщиках – це страва, що вживається тільки свіжим і гарячим. Таке блюдо завжди прикрасить святковий стіл і не залишить нікого байдужим.

Приємного апетиту!

Свинина з грибами в горщиках — Покроковий рецепт приготування

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

Це страва для тих, хто любить смачно поїсти, але при цьому не витрачати на приготування багато часу.

Інгредієнти:

  • Свинина – 800 г;
  • Гриби – 500 г;
  • Картопля – 800 г;
  • Помідор – 2 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Болгарський перець – 1 шт.

Приготування:

1. У сковорідку з розігрітим рослинним маслом додаємо шматочки м’яса і обсмажуємо до золотавої скоринки, не забуваємо ретельно помішувати. Через хвилин 7-9 обжарювання м’яса, його можна посолити і поперчити. Потім додаємо цибулю, нарізану півкільцями, часник, нарізаний дрібними кубиками. І продовжуємо смажити до золотистої скоринки.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

2. Після того, як наша суміш обсмажилася, до речі, відчуваєте цей божественний аромат, так-так, це ви його творець, починаємо формувати горщики. Першим шаром буде виступати подрумяненное м’ясце, выклыдываем його і, щоб воно вийшло ніжним, наливаємо трохи окропу. Потім йде шар грибів.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

3. Далі кладемо картоплю, яка нарізана кубиками, не забуваючи солити і перчити. Далі йде болгарський перець. Додаємо сметану або майонез на ваш розсуд, а зверху укладаємо помідори. Ще смачніше буде, якщо ви в самому кінці додати петрушку і пару гілочок кропу.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

4. Накриваємо горщики кришками і ставимо в духовку на 60 хвилин і випікаємо при 200 градусах.

Ось і все, ніжна свинина в компанії з смачними овочами готова! Насолоджуйтесь і смакуйте кожним шматочком.

Рецепт з куркою і сметаною

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

Курка буде виступати головною складовою цього рецепта. Але вся фішка буде саме в соусі. Зацікавлені? Тоді давайте починати.

Нам знадобиться:

  • Куряче філе – 600 г;
  • Картопля – 1 кг;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Морква – 2 шт.;
  • Рослинне масло – 2 ч. л.;
  • Сметана – 150 г;
  • Приправа для курки;
  • Сіль;
  • Кріп – 1 пучок;
  • Стакан – 400 мл

Спосіб приготування:

1. Промиваємо куряче філе і витираємо паперовим рушником. Потім нарізаємо на великі шматки;

2. На сковороду з рослинною олією викладаємо куряче філе і смажимо на сильному вогні. Через 5-7 хвилин додаємо приправу і сіль.

3. Поки курка смажиться, ріжемо цибулю невеликими кубиками і додаємо до курки, обсмажуємо протягом 10 хвилин, ретельно помішуючи. Залишаємо також на сильному вогні.

4. У цей час чистимо моркву і картоплю. Ріжемо їх кубиками для подальшого укладання в горщик.

5. На дно горщика у нас вирушає обсмажене м’ясо, потім моркву, а потім йде картопля, не забуваємо її посолити.

6. Змішуємо сметану і дрібно нарізаний кріп. Отриману суміш додаємо в горщик і заливаємо водою.

7. Наповнений горщик щільно закриваємо і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів і запікаємо 60 хвилин.

Готову страву можна подавати як в горщику, так і можете викласти на блюдо. Відчуваєте цей неймовірний смак? Приємного апетиту!

Смачний з яловичиною в горщиках

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

Цей рецепт є базою для ваших експериментів. Ви можете змінювати продукти, але сенс страви залишиться незмінним. Воно буде смачним.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 г;
  • картопля – 500 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква– 1 шт.;
  • олія соняшникова – 2 ст. л.;
  • томатна паста (кетчуп) – 2 ст. л.;
  • сіль кам’яна або морська, спеції, лист лавра – за смаком;
  • зелений горошок – 200 р.

Приготування:

1. Промиваємо яловичину. Видаляємо жили, плівку і жир. Нарізаємо на невеликі шматочки.

2. Далі чистимо цибулю і моркву і нарізаємо кільцями.

3. Почищену картоплю ріжемо на невеликі кубики.

4. На сильному вогні обсмажуємо яловичину до рум’яної скоринки, головне не пересмажити, всередині воно повинно залишатися м’яким соковитим.

5. Приступаємо до формування нашого горщика. На дно встилається м’ясо яловичини, потім йде цибулю, а його, в свою чергу, покриваємо морквою.

6. Самим верхнім шаром буде картопля. Також додаємо лавровий лист, спеції, сіль, якщо необхідно.

7. Паралельно розбавляємо в склянці томатну пасту з водою. Готовий розчин заливаємо в горщик, але не до країв, щоб вона не википала.

8. Закрити горщики кришками і відправляємо в духовку, де температура становить 180 градусів на 40 – 50 хвилин.

До отриманої страви прекрасним доповненням послужить зелений салат з огруцами і черемшею.

Печеня з м’ясом і тестом

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

На перший погляд цей рецепт нічим не відрізняється від інших, але замість кришки тут виступає тісто.

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 г;
  • Гриби – 300 г;
  • Картопля – 500 г;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Сметана – 100 м;
  • Часник – 2-3 зубчики;
  • Листкового тіста (прісного або дріжджового) – 200 г;
  • Сіль;
  • Перець;
  • Рослинне масло.

Спосіб приготування:

1. Для початку приготуємо продукти для подальшого використання. Промиваємо свинину, чистимо часник, цибулю і картоплю.

2. Далі нарізаємо цибулю на дрібні шматочки, а свинину на невеликі кубики.

3. Необхідно обсмажити цибулю і м’ясо, потім додати гриби, посолити і поперчити. Продовжуємо обсмажувати протягом 20 хвилин.

4. Ріжемо картоплю на великі кубики, потім обсмажити до ледь помітної кірочки.

5. Поки смажиться картоплю, необхідно видавити часник в сметану і ретельно розмішати отриманий соус.

6. Починаємо укладати наш горщик із суміші м’яса і грибів, потім час картоплі, далі додаємо сметанний соус.

7. Краю горщика змастити рослинним маслом. Розкачати тісто до 3 мм завтовшки і накрити горщик.

8. Встановити горщики у розігріту духовку до 180 градусів і запікати протягом 30-40 хвилин.

Непогана альтернатива вийшло класичним рецептом. І смачно і незвично. А яке воно смачне і поживне.

Як бачите, печеня не так вже складно готувати, тим більше що існує стільки різних способів приготувань. А взагалі, неважливо, які інгредієнти ви використовуєте, в якій посуді запікаєте, головне, це те, з яким настроєм ви готуєте. Пам’ятайте про це.

Відео про те, як приготувати печеню під тестом

Приємного Вам апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: