Печеня з м’ясом і картоплею в духовці – 6 рецептів з фотографіями

У цій статті ми розглянемо кілька найсмачніше рецептів спекотне. Що ми знаємо про нього? Перша асоціація, яка приходить на розум, це великі шматки м’яса, приготовані з рівною кількістю картоплі. Але чи знаєте ви, що це страва на Русі красувалося тільки на столах багатих сімей і знаті? А що дане ласощі має дворянський титул, присвоєний Карлом II у Великобританії? Або чули про те, що його подавали, як основне блюдо на весіллі царя Олексія Михайловича? Здавалося б, таке просте приготування, але з багатою історією.

За рахунок простих складових, це блюдо можна зустріти в різних країнах світу, але у кожного буде своя родзинка. Ось, наприклад, в Данії м’ясо фарширують анчоусами і маринауют в лимонному соці. А в Німеччині дана страва складається з шарів, де нижній рясно встилається салом, (до речі чудовий рецепт Свинина запечена з картоплею в духовці, спробуйте не пошкодуєте), потім іде ряд м’яса, зверху терті сухарі, подається, як правило, з смаженою картоплею і солоними груздями. В Італії вирішили поєднати приємне з корисним, вони гасять його вини, непогано, так?

Печеня з м’ясом і картоплею в духовці ще хороший тим, що його основний інгредієнт, може бути будь-яким: і яловичина, баранина і свинина, і птах чудово впораються зі своїм завданням. А способи приготування теж різні. Ви можете і смажити на сковороді, і гасити в каструлі, і запікати в духовці, як наприклад, Курка запечена цілком. А якщо у вас є можливість приготувати в печі в глиняних горщиках або в казані на вогнищі, то це просто шикарно. І цікаво, що ви можете готувати одне і те ж блюдо, але як по-різному воно буде звучати. Але і класичний рецепт приготування не варто прибирати в сторону.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

Печеня з м’ясом, картоплею і сиром в духовці з фото

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

Здавна на Русі готували їжу в глиняному посуді в російської печі. На жаль, російська піч зараз недоступна, а ось глиняні горщики залишилися. У них м’ясце і картопля виходять особливо ніжними та смачними.

Читайте також:  Картопляна запіканка з фаршем в духовці: 5 покрокових рецептів з фото

Інгредієнти:

  • Свинина – 600 г;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • сир голландський – 100 г;
  • морква – 2 шт.;
  • картопля – 800 г;
  • помідор – 2 шт.;
  • * цибуля – 1 шт.;
  • сметана – 100 г;
  • вершкове масло.

Приготування:

1. Для початку нам необхідно приготувати наші продукти. Промиваємо свинину і овочі, чистимо картоплю, цибулю та моркву.

2. Нарізаємо цибульку півкільцями.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

3. Натираємо моркву на тертці з великими поділками.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

4. Нарізаємо помідори невеликими квадратиками.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

5. Нарізаємо картоплю невеликими кубиками.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

6. Свинину ріжемо також невеликими шматочками.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

7. Натираємо сир на тертці з великими поділками.

8. На сковороді розігріваємо масло і додаємо свинину. Обсмажуємо близько 5-7 хвилин до напівготовності.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

9. Далі обсмажуємо цибулю і моркву до золотистого кольору і після цього додаємо помідори.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

10. Потім знову розігріваємо на сковороді вершкове масло й обсмажуємо картоплю до напівготовності.

11. Тепер переходимо до найцікавішого. На дно горщиків викладаємо картоплю, посипаємо сіллю і перцем. Далі выкладавыем м’ясо і також посипаємо сіллю і перцем.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

12. На м’ясо викладаємо шар обсмажених овочів. Овочі в свою чергу накриваємо залишилися картоплею. Солимо і перчимо.

13. Додаємо натертий сир тертий шар сметани. Накриваємо кришками і ставимо в духовку на 180 градусів протягом 50 хвилин.

14. Готовим горщикам необхідно потомитися в вимкненій духовці ще на 5 хвилин.

Печеня в горщиках – це страва, що вживається тільки свіжим і гарячим. Таке блюдо завжди прикрасить святковий стіл і не залишить нікого байдужим.

Приємного апетиту!

Свинина з грибами в горщиках — Покроковий рецепт приготування

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

Це страва для тих, хто любить смачно поїсти, але при цьому не витрачати на приготування багато часу.

Інгредієнти:

  • Свинина – 800 г;
  • Гриби – 500 г;
  • Картопля – 800 г;
  • Помідор – 2 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Болгарський перець – 1 шт.

Приготування:

1. У сковорідку з розігрітим рослинним маслом додаємо шматочки м’яса і обсмажуємо до золотавої скоринки, не забуваємо ретельно помішувати. Через хвилин 7-9 обжарювання м’яса, його можна посолити і поперчити. Потім додаємо цибулю, нарізану півкільцями, часник, нарізаний дрібними кубиками. І продовжуємо смажити до золотистої скоринки.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

2. Після того, як наша суміш обсмажилася, до речі, відчуваєте цей божественний аромат, так-так, це ви його творець, починаємо формувати горщики. Першим шаром буде виступати подрумяненное м’ясце, выклыдываем його і, щоб воно вийшло ніжним, наливаємо трохи окропу. Потім йде шар грибів.

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

3. Далі кладемо картоплю, яка нарізана кубиками, не забуваючи солити і перчити. Далі йде болгарський перець. Додаємо сметану або майонез на ваш розсуд, а зверху укладаємо помідори. Ще смачніше буде, якщо ви в самому кінці додати петрушку і пару гілочок кропу.

Читайте також:  Яловичина в духовці - Соковита і м'яка яловичина запечена у фользі

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

4. Накриваємо горщики кришками і ставимо в духовку на 60 хвилин і випікаємо при 200 градусах.

Ось і все, ніжна свинина в компанії з смачними овочами готова! Насолоджуйтесь і смакуйте кожним шматочком.

Рецепт з куркою і сметаною

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

Курка буде виступати головною складовою цього рецепта. Але вся фішка буде саме в соусі. Зацікавлені? Тоді давайте починати.

Нам знадобиться:

  • Куряче філе – 600 г;
  • Картопля – 1 кг;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Морква – 2 шт.;
  • Рослинне масло – 2 ч. л.;
  • Сметана – 150 г;
  • Приправа для курки;
  • Сіль;
  • Кріп – 1 пучок;
  • Стакан – 400 мл

Спосіб приготування:

1. Промиваємо куряче філе і витираємо паперовим рушником. Потім нарізаємо на великі шматки;

2. На сковороду з рослинною олією викладаємо куряче філе і смажимо на сильному вогні. Через 5-7 хвилин додаємо приправу і сіль.

3. Поки курка смажиться, ріжемо цибулю невеликими кубиками і додаємо до курки, обсмажуємо протягом 10 хвилин, ретельно помішуючи. Залишаємо також на сильному вогні.

4. У цей час чистимо моркву і картоплю. Ріжемо їх кубиками для подальшого укладання в горщик.

5. На дно горщика у нас вирушає обсмажене м’ясо, потім моркву, а потім йде картопля, не забуваємо її посолити.

6. Змішуємо сметану і дрібно нарізаний кріп. Отриману суміш додаємо в горщик і заливаємо водою.

7. Наповнений горщик щільно закриваємо і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів і запікаємо 60 хвилин.

Готову страву можна подавати як в горщику, так і можете викласти на блюдо. Відчуваєте цей неймовірний смак? Приємного апетиту!

Смачний з яловичиною в горщиках

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

Цей рецепт є базою для ваших експериментів. Ви можете змінювати продукти, але сенс страви залишиться незмінним. Воно буде смачним.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 г;
  • картопля – 500 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква– 1 шт.;
  • олія соняшникова – 2 ст. л.;
  • томатна паста (кетчуп) – 2 ст. л.;
  • сіль кам’яна або морська, спеції, лист лавра – за смаком;
  • зелений горошок – 200 р.

Приготування:

1. Промиваємо яловичину. Видаляємо жили, плівку і жир. Нарізаємо на невеликі шматочки.

2. Далі чистимо цибулю і моркву і нарізаємо кільцями.

3. Почищену картоплю ріжемо на невеликі кубики.

4. На сильному вогні обсмажуємо яловичину до рум’яної скоринки, головне не пересмажити, всередині воно повинно залишатися м’яким соковитим.

Читайте також:  Чебуреки з м'ясом - 5 рецептів з дуже вдалим хрусткому тестом

5. Приступаємо до формування нашого горщика. На дно встилається м’ясо яловичини, потім йде цибулю, а його, в свою чергу, покриваємо морквою.

6. Самим верхнім шаром буде картопля. Також додаємо лавровий лист, спеції, сіль, якщо необхідно.

7. Паралельно розбавляємо в склянці томатну пасту з водою. Готовий розчин заливаємо в горщик, але не до країв, щоб вона не википала.

8. Закрити горщики кришками і відправляємо в духовку, де температура становить 180 градусів на 40 – 50 хвилин.

До отриманої страви прекрасним доповненням послужить зелений салат з огруцами і черемшею.

Печеня з м’ясом і тестом

Жаркое в горшочках с мясом и картошкой в духовке - 6 рецептов с фотографиями

На перший погляд цей рецепт нічим не відрізняється від інших, але замість кришки тут виступає тісто.

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 г;
  • Гриби – 300 г;
  • Картопля – 500 г;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Сметана – 100 м;
  • Часник – 2-3 зубчики;
  • Листкового тіста (прісного або дріжджового) – 200 г;
  • Сіль;
  • Перець;
  • Рослинне масло.

Спосіб приготування:

1. Для початку приготуємо продукти для подальшого використання. Промиваємо свинину, чистимо часник, цибулю і картоплю.

2. Далі нарізаємо цибулю на дрібні шматочки, а свинину на невеликі кубики.

3. Необхідно обсмажити цибулю і м’ясо, потім додати гриби, посолити і поперчити. Продовжуємо обсмажувати протягом 20 хвилин.

4. Ріжемо картоплю на великі кубики, потім обсмажити до ледь помітної кірочки.

5. Поки смажиться картоплю, необхідно видавити часник в сметану і ретельно розмішати отриманий соус.

6. Починаємо укладати наш горщик із суміші м’яса і грибів, потім час картоплі, далі додаємо сметанний соус.

7. Краю горщика змастити рослинним маслом. Розкачати тісто до 3 мм завтовшки і накрити горщик.

8. Встановити горщики у розігріту духовку до 180 градусів і запікати протягом 30-40 хвилин.

Непогана альтернатива вийшло класичним рецептом. І смачно і незвично. А яке воно смачне і поживне.

Як бачите, печеня не так вже складно готувати, тим більше що існує стільки різних способів приготувань. А взагалі, неважливо, які інгредієнти ви використовуєте, в якій посуді запікаєте, головне, це те, з яким настроєм ви готуєте. Пам’ятайте про це.

Відео про те, як приготувати печеню під тестом

Приємного Вам апетиту!

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya