Рубані котлети з курячої грудки – 5 рецептів приготування

Куряча грудка — дієтичний продукт, який широко використовують в кулінарії. Має низьку калорійність і застосовується в дієтичному харчуванні.

Курячі котлети січені, можна подавати як окрему страву, так і гарніру. Смажаться вони дуже швидко, що дуже зручно. Ви з легкістю можете приготувати їх на сніданок, особливо якщо ви підготували фарш з вечора. Це рецепт дуже швидкого страви, яке, втім, також ви можете поставити на святковий стіл.

Отже, у сьогоднішній статті розглянемо 5 рецептів смачних і тануть у роті рубаних курячих котлеток. А так само пропоную Вам оцінити рецепти приготування Смачної курки в духовці цілком.

Рубленые котлеты из куриной грудки - 5 рецептов приготовления

Рубані котлети з курячої грудки з майонезом

Рубленые котлеты из куриной грудки - 5 рецептов приготовления

Рубані котлети з курячої грудки, напевно, готували багато хазяєчки. Для початківців кухарів пропонуємо покроковий рецепт з фото та описом.

Дане блюдо – це відмінне доповнення до будь гарнірів, смачне частування до святкового столу, ситний перекус до пікніка, на роботу, в дорогу і діткам в школу.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200-250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Рослинне масло – для смаження
  • Борошно – 2 ст. ложки.

Спосіб приготування:

1. Для початку очищаємо, промиваємо і дрібно нарізаємо кубиками цибулю.

Рубленые котлеты из куриной грудки - 5 рецептов приготовления

2. Куряче філе вимити і добре обсушити паперовими рушниками. Також намагаємося дуже дрібно нашаткувати філе.

Рубленые котлеты из куриной грудки - 5 рецептов приготовления

3. Тепер до філе додати цибулю, яйце і майонез.

Рубленые котлеты из куриной грудки - 5 рецептов приготовления

4. Все посолити, поперчити і перемішати.

Рубленые котлеты из куриной грудки - 5 рецептов приготовления

В самому кінці вмішуємо борошно. Викладаємо на розігріту сковороду з маслом фарш і обсмажуємо по дві-три хвилини з кожного боку до рум’яності.

Рубленые котлеты из куриной грудки - 5 рецептов приготовления

Наші котлетки готові, можна подавати до столу приємного апетиту!

Смачні котлети з сиром

Рубленые котлеты из куриной грудки - 5 рецептов приготовления

Це просто шикарне блюдо, прикрасить будь-який святковий стіл і порадує Вас у звичайний день!

Інгредієнти:

  • Філе курячої грудки – 450 гр.
  • сир — 150-200 гр.
  • яйце — 1 шт.
  • цибулина — 1 шт.
  • борошна – 2 столових ложки
  • зубчики часнику – 3-4 шт.
  • свіжа зелень – за смаком
  • соняшникова олія – за смаком
  • сіль – за смаком
  • спеції – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Промиваємо куряче філе, просушуємо, нарізаємо дрібними кубиками.

Рубленые котлеты из куриной грудки - 5 рецептов приготовления

2. Сир натираємо на тертці, слідом цибулю дрібно шаткуємо. Всі інгредієнти перемішуємо.

Рубленые котлеты из куриной грудки - 5 рецептов приготовления

3. Нарізаємо часник, зелень (за смаком) і додаємо в нашу суміш.

Рубленые котлеты из куриной грудки - 5 рецептов приготовления

4. В отриману масу додаємо одне яйце, додаємо спеції і борошно. Добре перемішуємо.

Рубленые котлеты из куриной грудки - 5 рецептов приготовления

5. На розігріту сковороду вливаємо олію, викладаємо ложкою заготовки, надаємо форму.

Рубленые котлеты из куриной грудки - 5 рецептов приготовления

6. Обсмажуємо 5-7 хвилин з кожного боку. Загальний час приготування 25 хв. Приємного апетиту!

Рецепт приготування з крохмалем

Рубленые котлеты из куриной грудки - 5 рецептов приготовления

Інгредієнти:

Розраховуємо на 12 — 15 котлет:

  • Курячі грудки — 800 гр. (приблизно 3 середніх штуки);
  • яйця курячі — 3 шт;
  • крохмаль — 4 ст. л. (бажано кукурудзяний крохмаль);
  • сметана — 4 ст. л;
  • рослинна олія — 4 ст. л. для смаження
  • сіль, перець – за смаком;
  • спеції за смаком – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Промиває грудку, після цього нарізаємо невеликими кубиками.

2. Цибулю дрібно нашинкуем і обсмажуємо на рослинному маслі. Остуджуємо.

3. Змішуємо нарізані грудки з обсмаженою цибулею. Додаємо сметану, яйця, крохмаль, спеції. Посолити і поперчити за смаком.

4. Фарш добре вимішуємо.

5. Обсмажуємо на сковороді в розігрітому рослинному маслі, по 10 хвилин з кожного боку на невеликому вогні.

6. Золотисті і ароматні котлетки можна подавати до столу з гарніром або свіжими овочами.

Котлети з курячих грудок з грибами

Рубленые котлеты из куриной грудки - 5 рецептов приготовления

Існує велика різновид різних смачних м’ясних страв. І не для кого не секрет, що котлетки є одним з годину повсякденному столі. Дуже важливо, яку начинку ми виберемо. Приготовані з грибами – це дуже ніжне і соковите блюдо, яке можна подавати в будь-який день, на сніданок, обід і вечерю. Вони виходять дуже ароматні і апетитні.

Нам знадобиться:

  • Філе куряче – 450-500 гр.
  • гриби печериці – 300 гр.
  • цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт.
  • сметана 15-20% жирністю – 2-3 ст. ложки
  • яйця курячі – 1-2 шт.
  • борошно пшеничне – 2-3 ст. ложки
  • часник великого розміру – 1 зубчик
  • свіжа зелень кропу – за смаком
  • перець чорний мелений за смаком
  • сіль – за смаком
  • масло рослинне для смаження.

Спосіб приготування:

1. Підготуємо гриби. Промиваємо під проточною водою печериці і відразу після цього викладаємо на обробну дошку.

За допомогою ножа подрібнюємо, викладаємо на розігріту з великою кількістю масла сковороду, починаємо смажити на середньому вогні.

2. Очищаємо цибулю від лушпиння, промиваємо. Дрібно шаткуємо, викладаємо в шампіньйони і ретельно перемішуємо. Добре все, помішуючи ложкою або лопаткою, смажимо компоненти 10 хвилин.

3. Вимикаємо конфорку і прибираємо зажарку в сторону, щоб вона охолола.

4. Добре промиваємо куряче філе під проточною водою, обтираем його насухо паперовими кухонними рушниками. З допомогою ножа очищаємо його від зайвих жилок і жирку. Дрібно рубаємо куряче філе на шматочки, подрібнений компонент перекладаємо в глибоку миску.

5. Промиваємо водою зелень петрушки і дрібно шаткуємо.

6. Очищаємо часник від лушпиння і після нарізаємо. Подрібнений часник перекладаємо в тарілку з кропом.

7. У мисці вже нас чекає нашинковане куряче філе. Тому без зволікання додаємо в ємність смажені шампіньйони з цибулею, сметану, дрібно рубані часник з кропом, борошно, сіль і чорний мелений перець за смаком, а також розбиваємо в миску яйця.

8. Все добре і ретельно перемішуємо столовою ложкою до утворення однорідної маси. Ставимо котлетний фарш настоюватися протягом 20 хвилин в холодильнику, щоб блюдо вийшло більш ароматне.

9. І тепер у розігріту сковороду з маслом, з допомогою столової ложки котлетний фарш. Обсмажуємо з двох сторін під кришкою по 7-10 хвилин.

Після того, як ми посмажимо їх всі, страву можна подавати до столу на спеціальній великій плоскій тарілці для подачі.

Наші котлети вийшли смачні, що неможливо встояти.

Дієтичний рецепт на пару

Рубленые котлеты из куриной грудки - 5 рецептов приготовления

Курячі рубані котлети, приготовлені на пару, виходять більш смачними і соковитими, ніж приготовлені з перемеленого в м’ясорубці фаршу традиційним способом на сковороді.

Основні інгредієнти:

  • Курячі грудки — 800 гр. (приблизно 3 середніх штуки);
  • яйця курячі — 3 шт;
  • крохмаль — 4 ст. л. (бажано кукурудзяний крохмаль);
  • сметана — 4 ст. л;
  • рослинна олія — 4 ст. л. для смаження
  • сіль, перець – за смаком;
  • спеції за смаком – за смаком.

Спосіб приготування на пару:

1. Курячу грудку подрібнюємо ножем на невеликі шматочки.

2. Цибулю і зелень дрібно нашинкуем.

3. Приготуємо м’ясний фарш: змішати нарізану грудинку з цибулею і зеленню. Додаємо яйця, майонез (сметану), крохмаль (борошно). Солити і перчити за смаком.

4. Убираема готовий фарш в холодильник на 30 хвилин.

5. Встановлюємо пароварку. З охолодженого фаршу сформувати котлетки і вкладаємо їх в пароварку.

6. Готуємо на пару не менше 30 хвилин. У нас виходить смачні і корисні дієтичні котлети. Приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: