Рулька — це частина свинячого окосту, гомілку або передпліччя. Для її приготування в якості другого гарячого страви використовують задню частину, вона найбільш м’ясиста.
У далекому минулому ніжку підстреленого кабана запікали на багатті, трохи пізніше гурмани почали додавати в рецепт приправи, а в наш час кулінари експериментують з маринадом і гарніром. Зараз існує безліч рецептів приготування цієї страви. Вам знадобиться досить багато часу, щоб зробити цей шедевр, але в цьому є і свої плюси, адже поки вона печеться, ви можете приготувати інші святкові частування, наприклад рубані котлети з курячої грудки.
Сьогодні розберемо з Вами 5 простих і найбільш швидких рецепту приготування свинячої рульки в духовці, в домашніх умовах. А ця стаття для тих хто пропустив минулі рецепти котлети з фаршу за класичним рецептом.
Рулька свиняча запечена в духовці в рукаві
Інгредієнти:
- Свиняча рулька -1, 5 кг.
- Спеції будь-які на ваш смак — 10 гр.
- Сіль — за смаком
- Часник — 8 зубчиків
- Рослинне масло — 1 ст. ложка
Спосіб приготування:
1. Очищаємо часник від шкірки, разрежем навпіл. Рульку почистимо, промиємо під проточною водою, потім зробимо глибокі надрізи по всьому м’яса і нашпигуем туди часник. Так виглядає зсередини наше м’ясо.
2. Наливаємо на наш основний інгредієнт рослинне масло, змащуємо з обох сторін і починаємо посипати спеціями і сіллю, рясно (спеції беріть на ваш смак, можна використовувати звичайні для свинини, можна для шашлику).
Порада: Найкраще м’ясо, яке ми будемо запікати в духовці, попередньо замаринувати, хоча б на 4 години (а в кращому випадку на добу), робить маринад м’ясо більш м’яким і надає особливий смак страви.
3. Тепер укладаємо м’ясо в рукав, закриваємо його і перекладаємо в деко. Духовку заздалегідь нагріваємо до 200 градусів і випікаємо два години.
4. Через дві години розкриваємо пакетик і готуємо ще хвилин 15-20, для того, щоб скоринка підрум’янилася.
Готову страву до столу можна подати з овочами, і воно обов’язково сподобається Вам і вашим близьким, приємного апетиту.
Рецепт свинячий рульки запеченої в духовці у фользі
Інгредієнти:
- Свиняча рулька — 1 шт.
- Часник — 8 зубчиків
- Хмелі-сунелі — 0,5 ч. ложки
- Сіль — 1 ч. ложка
- Перець чорний мелений — 0,5 ч. ложки
- Томатний соус — 1, 5 ст. ложки
- Мед — 1 ст. ложка
- Соєвий соус — 1 ст. ложка
- Приправа для свинини — за смаком
- Сіль — 0,5 ч. ложки
- Лавровий лист — 2 шт.
- Перець горошком — за смаком
- Цибуля ріпчаста — 1 головка
Спосіб приготування:
1. Беремо передню частину гомілки, так як вона дуже м’ясиста з найніжнішим м’ясом. Промиваємо під проточною водою, добре зачищаємо.
2. Часник очищаємо від шкірки, пропускаємо його через часникодавку, додаємо в нього 1 ч. ложку солі, 0,5 ч. ложки перцю чорного меленого і 0,5 ч. ложку хмелі-сунелі, все ретельно перемішуємо, трохи натискаємо для того, щоб часник пустив свій сік.
3. По всій рульки робимо надрізи і шпигуємо нашої масою. Таким чином м’ясо просочиться спеціями і буде дуже ароматним.
4. Тепер беремо велику каструлю, кладемо в неї наше м’ясо, всипаємо туди 1 ч. ложку солі для того, щоб бульйон був прозорим, чекаємо поки вода закипить, знімаємо піну.
Порада: отриманий бульйон не варто виливати, на ньому дуже смачно виходить перша страва, борщ, солянка та інше.
5. Додаємо лавровий лист, перець горошком, чищенную головку цибулі. Накриваємо кришкою і залишаємо нудитися на дві години.
Для аромату можна додати кілька гвоздик і невеликий шматочок моркви.
6. В цей час готуємо маринад, в миску вливаємо соєвий соус, до нього додаємо мед, приправа для свинини, сіль, перець, томатну пасту, можна використовувати будь-кетчуп. Тепер ретельно змащуємо з усіх боків. У форму для запікання наллємо бульйон, в якому ми варили рульку, це необхідно для того, щоб вона не підгоріла.
7. Накриваємо фольгою і відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів на годину, за 10 хвилин до готовності знімаємо фольгу. Даємо м’яса потомитися.
7. Потім витягуємо з духовки і подаємо до столу в гарячому вигляді, приємного апетиту.
Смачна запечена свиняча рулька з картоплею
Інгредієнти:
- Картопля — 10 шт.
- Рулька свиняча — 1 шт.
- Часник — 1 головка
- Олія — для змащування противеня
- Приправа для м’яса — за смаком
- Сіль — за смаком
- Приправа для картоплі — за смаком
Спосіб приготування:
1. Промиваємо основний інгредієнт під проточною водою. Робимо в ній глибокі розрізи. І начиняємо її почищеною заздалегідь часником з різних сторін.
2. Картопля очищаємо від шкірки, нарізаємо кружальцями. На деко наливаємо масло і викладаємо в нього картоплю, трохи посолити, зверху посипаємо будь-якими приправами, для м’яса, для гриля, для картоплі і ретельно переміщаємо.
3. Візьмемо рослинна олія наливаємо його на гомілку, насипаємо сіль з двох сторін, додаємо приправу для м’яса, і гарненько натираємо її.
4. Потім зробимо глибокі розрізи, наливаємо в них масло і засипаємо приправами. Так м’ясо промаринується і всередині.
5. Духовку заздалегідь прогріваємо до 280 градусів і ставимо в неї наше м’ясо з картоплею.
6. В цей час в чашку наллємо кип’ячену воду і додамо в неї 2 ч. ложки меду. Коли рулька вже підрум’яниться, отриманої медовою водою, змащуємо м’ясо, щоб отримати золотисту скориночку.
7. По закінченню години, наша картопля готова, знімаємо її з противеня, а рульку знову змащуємо медовою водою і ставимо ще хвилин на 40 — 60.
8. За 10 хвилин до готовності вилажіваем картоплю на деко і ставимо в духовку. Коли блюдо в духовці готове, подаємо його відразу до столу, приємного апетиту.
Порада: якщо ви хочете приготувати одночасно м’ясо і картоплю, то спочатку, необхідно, близько години запікати тільки рульку, а по закінченню цього часу на деко викласти картоплю.
Рецепт свинячий рульки запеченої в духовці на пиві та гірчиці
Інгредієнти:
- Рулька свиняча — 2 шт.
- Пиво — 1, 5 л.
- Часник — 4 — 5 зубчиків
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Морква — 2 шт.
- Лавровий лист — 2 шт.
- Гострий перець — за смаком
- Перець горошком — 20 шт.
- Гвоздика — 8 шт.
- Сіль — за смаком
- Будь-які спеції — за смаком
- Мед — 1 ст. ложка
- Гірчиця — 1 ст. ложка
- Соєвий соус — 3 ст. ложки
Спосіб приготування:
1. Гострим ножем проколює шкіру свинячої ніжки в декількох місцях. Часник очищаємо і нарізаємо його на кілька частин і вставляємо в м’ясо часник.
Порада: При виборі м’яса зверніть увагу на його зовнішній вигляд, колір шкіри, він має бути без будь-яких плям.
2. Укладаємо у велику каструлю нашпиговану рульку, заливаємо його пивом, бажано покрити повністю. Прибираємо в холодильник на 5-6 годин.
3. По закінченні часу, моркву та цибулю очищаємо, промиваємо і додаємо в цілому вигляді в каструлю (цибулю можна не чистити, просто розрізати навпіл) і додаємо спеції за вашим розсуд, кладемо пару лаврових листочків, чорний перець горошком, червоний сушений гострий перець, кілька гвоздик і сіль за смаком.
4. Каструлю ставимо на середній вогонь і варимо близько двох годин. В цей час готуємо соус. Для цього нам потрібно змішати 1 ст. ложку гірчиці. 1 ст. ложку меду і 3 ст. ложки соєвого соусу, відправляємо його на вогонь і прогріваємо до того моменту, поки всі продукти не з’єднаються.
6. Минуло дві години, м’ясо проварилося, виймаємо його на форму для запікання. Половиною соусу змащуємо основний інгредієнт, а половину, що залишилася ми використовуємо в процесі смаження.
7. Рульку відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. А час буде залежати від потужності вашого духової шафи, приблизно 40 хвилин — 1 годину. Дістаємо апетитне, ароматне м’ясо, подаємо до столу, приємного апетиту.
Відео про те, як запекти рульку, щоб вона була соковитою
Дане блюдо настільки смачне, що може бути головним на святковому столі.
Приємного Вам апетиту!