Домашні пельмені – Дуже смачні і ситні рецепти

Зліплені власними руками в домашніх умовах пельмені, так само як і манти ніколи не зрівняються з тими, які продаються в супермаркеті. Вони дуже прості у своєму приготуванні, але при цьому апетитні і такі смачні. Спробуйте зробити і Ви, повірте, це справжній кулінарний хіт.

Приготування даного страви з легкістю може стати своєрідною сімейною традицією, яка здатна об’єднувати кілька і більше поколінь, але це ще не всі переваги. До позитивних слід віднести наступні моменти, що вони напевно будуть краще на смак, ніж будь-які куплені в магазині, можна наліпити і заморозити їх повний морозильна камера і завжди буде можливість неодноразово зварити, або посмажити. І звичайно ж по-справжньому якісний і ситне блюдо за короткий час, а так само Ви відчуєте себе справжнім кулінарним героєм.

Отже, дорогі друзі, я з великим задоволенням у сьогоднішній статті розповім, як приготувати дуже смачні домашні пельмені, різними рецептами. А для любителів грузинської кухні пропоную рецепт класичного супу Харчо.

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

Тісто для пельменів на воді — Покроковий рецепт

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

Інгредієнти:

  • Борошно вищий сорт — 4 склянки по 250 мл
  • вода — 250 мл
  • яйце куряче — 2 шт
  • сіль — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Просіваємо в глибоку миску через сито борошно і з отриманої загальної маси прибираємо в бік рівно половину склянки.

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

Далі, розчиняємо в злегка теплій воді чайну ложку солі і вливаємо її в миску до борошна.

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

Потім сюди ж додаємо кілька яєць і замішуємо руками тісто.

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

На чисту робочу поверхню висипаємо залишену в стороні борошно, викладаємо в неї тісто і замішуємо його до готовності, приблизно 3-4 хвилини.

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

Для того, щоб тісто відпочило і набухла клейковина, його необхідно на 15-20 хвилин накрити мискою і залишити в спокої.

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

Залишилося тільки ще раз, але вже ретельно, протягом 10 хвилин замісити тісто, на що залишилася борошні, після чого можна приступати до готування самих пельменів.

Як приготувати дуже смачні домашні пельмені з курки

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

Інгредієнти:

  • Тісто
  • куряче філе — 300 гр
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • соєвий соус — 3 ст. л
  • сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

Куряче філе промиваємо, потім нарізаємо разом з цибулею середніми шматками. Після чого перекручуємо на м’ясорубці або подрібнюємо за допомогою блендера.

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

Додаємо сіль, перець, будь-які відповідні приправи за смаком і вливаємо соєвий соус. Після чого все ретельно перемішуємо.

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

Беремо невеликий шматочок тесту, (як його зробити описано вище) формуємо з нього ковбаску і нарізаємо її на круглишки завтовшки 1,5-2 див.

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

Далі кожен шматочок злегка приминаем і обвалюємо в борошні.

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

З допомогою качалки окремо розкачуємо їх у невелику коржик і в кожну викладаємо по одній чайній ложки курячого фаршу.

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

Тепер залишилося тільки руками сформувати пельмені.

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

І відварюємо їх у підсоленій киплячій воді, періодично помішуючи протягом 5-7 хвилин до готовності. За цей час вони повинні все спливти на поверхню.

Швидкий спосіб приготування пельменів з допомогою пельменницы

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

Інгредієнти:

  • Тісто
  • фарш домашній — 500 гр
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

В домашній фарш (свинина і яловичина в рівних пропорціях) додаємо сіль, перець і перекручений на м’ясорубці цибулю. Добре все перемішуємо до однорідного стану.

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

Так як пельмені ми будемо готувати за допомогою спеціальної форми, її потрібно злегка присипати борошном. В такому випадку тісто не буде прилипати до неї.

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

Далі з двох рівних шматочків тіста розкачуємо пласти, товщиною приблизно 3 мм, а по діаметру трохи більше самої форми. Переносимо на форму один пласт і акуратненько поміщаємо на нього в кожну просвечивающуюся клітинку отщипанный мокрими руками шматочок фаршу, який потрібно злегка втиснути, як показано на фотографії нижче.

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

Накриваємо другим пластом форму, присипаємо його борошном і не поспішаючи акуратними рухами прокатує по ній качалкою. Таким чином пельмені повинні розділитися від загального пласта.

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

Прибираємо зайві шматки тіста в бік,а форму перевертаємо і витрушуємо з неї готові заготовки.

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

Рівненько розкладаємо і прибираємо в морозильну камеру, а коли вони злегка подмерзнут їх можна перекласти в пакет і прибрати назад в морозильник.

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

Такий от не складний і швидкий спосіб ліплення цього чудового блюда.

Покроковий рецепт приготування пельменів з яловичого фаршу

Домашние пельмени - Очень вкусные и сытные рецепты

Інгредієнти:

  • Тісто
  • яловичина — 250 гр
  • ріпчаста цибуля — 1 шт
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
  • вода крижана — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Спосіб приготування тіста дивіться вище.

2. Яловичину очищаємо від сухожиль і плівки, нарізаємо середніми шматочками.

3. Цибулю чистимо, розрізаємо на шматочки і разом з м’ясом подрібнюємо за допомогою блендера або перекручуємо на м’ясорубці, бажано кілька разів.

4. В отриманий фарш додаємо сіль і чорний мелений перець, вливаємо 1 столову ложку крижаної води, і ретельно перемішуємо.

5. Тісто розгортаємо в корж товщиною 3-5 мм і склянкою вирізаємо кружечки.

6. У центр кожного кружечка викладаємо по одній чайній ложки фаршу і ліпимо будь-яким доступним для вас способом пельмені.

7. Тепер відразу ж можна зварити їх, або викласти на злегка присипану борошном дошку, прибрати в морозильну камеру і заморозити.

8. Свіжі або вже заморожені заготовки викладаємо в киплячу та підсолену воду, доводимо до кипени, зменшуємо вогонь до середнього і варимо 5-7 хвилин з моменту випливання. Подаємо страву до столу в гарячому вигляді.

Пельмені з м’ясом і капустою (відео)

Якщо Вам, дорогі читачі, цікавий цей рецепт дивіться дане відео.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: