Другі страви – Прості і смачні страви на кожен день

Другі страви — це одна зі складових повноцінного обіду чи вечері. Їх прийнято подавати до столу після супу, саме тому називаються другими. Вони можуть включати у себе різні види, наприклад: м’ясо, рибу, гриби і так далі. Якщо ви до одного і того ж виду страви будете підбирати різні соуси, то безумовно смак буде змінюватися, все залежить від вашої фантазії.

Такі страви не завжди потребують довгої готуванні і після, їх можна прибирати в холодильник для подальшого повторного нагрівання, тобто якщо сьогодні ви не подужали і не з’їли цю диво трапезу, то завтра вам вдасться це доробити.

Сьогодні я хочу Вам розповісти і показати прості, але дуже цікаві і смачні страви, які обов’язково сподобаються всім. Так само рекомендую Яловичину в духовці, дуже смачно!

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

Страва з курки на сковороді в домашніх умовах

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Приправа для курки – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Масло – для смаження
  • Вершки – 2 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Печериці – 8 шт.
  • Сир – 100 гр.

Спосіб приготування:

1. Відокремлюємо м’ясо курки від кісток

Порада: Кістки можна не викидати, а зварити з них бульйон.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

2. Розшаровуватися на шматочки не потрібно, але для того щоб курочка стала трохи плоскою, беремо і трохи її придавлюємо з допомогою дощечки (підставки). Виходить рівномірний для прожарювання м’ясце. Можна, звичайно, відбити молотком, але в цьому випадку домагаються, щоб м’ясо стало ніжніше. Але нам досить розплющити дошкою.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

2. Солимо і перчимо м’ясо з двох сторін по смаку, але можна використовувати пакетик готових сумішей для курки.

3. Включаємо плиту, ставимо сковорідку, наливаємо олію, викладаємо куряче м’ясо і обсмажуємо з кожного боку за 4 хвилини. Секретний метод скоринки полягає в наступному, не чіпаємо нічого до моменту, коли потрібно перевернути, воно саме там заколеруется.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

4. Викладаємо курку на фольгу і загортаємо для того, щоб м’ясо дійшло і залишалося м’яким. Відкладіть в сторону, бажано не в холодне місце.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

5. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібно, наливаємо олію у сковорідку і розігріваємо її. Потім викладаємо цибулю і обсмажуємо до легкої золотавості.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

6. Тим часом беремо вимиті печериці і ріжемо їх дуже тонко і додаємо до цибулі, за необхідності додаємо масла.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

7. Коли гриби практично готові вливаємо дві склянки вершків, нехай випаровуються.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

8. За допомогою дрібної терки натираємо сир в нашу сковорідку з інгредієнтами. В гарячих вершках сир миттєво розплавляється.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

9. Потім кладемо в цю масу грудку і доводимо все до тієї густини, яка вам підходить. Наша грудка в соусі готова.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

Найкраще її подавати з макаронами або рисом. Приємного апетиту

Смачне м’ясо свинини, запечене в духовці

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

Інгредієнти:

  • М’ясо свинини – 2кг
  • Суміш перців – 1 ч. ложка
  • Мелена паприка – ½ год . ложки
  • Мелений мускатний горіх – ½ год . ложки
  • Мелений імбир – 1 / 3 ч. ложки
  • Мелений коріандр – 1 / 3 ч. ложки
  • Майорану – 1/3 ч. ложки
  • Гострий мелений перець – ¼ ч. ложки
  • Сіль – 2 ч. ложки
  • Гірчиця – 2 ч. ложки
  • Рослинне масло – 2 ст. ложки

Спосіб приготування:

1. Спочатку м’ясо промиємо і обсушим паперовим рушником.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

2. Для маринаду змішуємо всі приправи, додамо гірчиці і наллємо масло, все добре перемішати.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

3. Тепер вымазываем дуже добре м’ясо з двох сторін. Перекладаємо його в тазик, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 3 години, а краще залишити на ніч.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

4. Потім обсмажуємо. На сковороду наливаємо олію, розігріваємо її і викладаємо м’ясо. Смажимо по 4-5 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки, за хвилину до перевертання на іншу сторону, можна додати вершкового масло, яке додасть ніжно-вершковий аромат.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

5. Обсмажене м’ясо викладаємо на деко, заздалегідь застелений фольгою і герметично його пакуємо, щоб сік, який буде виділятися не витікав. Ставимо в розігріту духовку до 220 градусів, на цій температурі випікаємо 10 хвилин, потім зменшуємо на 170 градусів. Випікаємо дві години, за 10 хвилин до кінця випікання, розрізаємо фольгу і залишаємо випікатися на великому вогні.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

6. Дістаємо з духовки, даємо відпочити хвилин 10 під фольгою.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

Потім подаємо до столу і балуємо своїх близьких. Приємного апетиту.

Як швидко приготувати яловичину в мультиварці – Простий покроковий рецепт

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

У мульварке яловиче м’ясо виходить набагато смачніше, так як готується без додавання води. Йде часу в два або навіть три рази менше, ніж традиційним способом. Найкраще підходить для гасіння м’ясо з гомілки.

Інгредієнти:

  • Яловиче м’ясо – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець болгарський – 2шт.
  • Вершкове масло – 1 пачка
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Сушений базилік – 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

1. Для початку промиваємо м’ясо, розрізаємо його на невеликі шматочки.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

2. Очищаємо моркву і ріпчасту цибулю. Моркву нарізаємо крупно кругляшками, цибуля так само грубо, тільки півкільцями.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

3. Болгарський перець промиваємо під проточною водою, потім вирізаємо плодоніжку, видаляємо насіння і крупно кришимо.

4. М’ясо кладемо в чашу мультиварки, потім відправляємо туди цибулю. Слідом перець, морква, розрізане на шматочки вершкове масло.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

5. Тепер додаємо сіль, мелений перець, сушений базилік, можна використовувати приправи для м’яса. Все ретельно перемішуємо, щоб все рівномірно розподілилася.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

6. Закриваємо кришку мультиварки, ставимо режим гасіння на 1 годину.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

7. Через годину відкриваємо мультиварку і дивимося готовність нашого гуляшу.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

М’ясо дуже ніжне, м’яке, дало дуже багато соку, яке можна використовувати для будь-якого гарніру.

Страва з фаршу: Смачний і швидкий рецепт

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

Інгредієнти:

  • Фарш свинячий – 500 гр.
  • Картопля – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Молоко – 1 стакан
  • Сир – 100 гр.
  • Крохмаль – 1 ч. ложка
  • Яйце – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

1. Фарш дістаємо, розморожуємо. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо кільцями.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

2. Ріпчасту цибулю очищаємо, шаткуємо невеликими кубиками, півкільцями так само зійде. Наливаємо олію на сковорідку, обсмажуємо до золотистого кольору, потім викладаємо до нього фарш. Солимо, перчимо, додаємо улюбленої приправи і зелень за смаком. Знімаємо з плити.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

3. Заздалегідь включаємо духовку на 180 градусів, прогріваємо. Беремо деко, форму для випікання і розкладаємо першим шаром картоплю. Намагаємося перекривати всі великі дірочки і підсолюємо за смаком.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

4. Далі кладемо фарш, акуратно розрівнюємо його. Закриваємо другим шаром картоплі і за бажанням солимо.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

5. У склянку молока насипаємо зелень, крохмаль. Розбиваємо яйце, все ретельно перемішуємо і виливаємо.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

6. Сир натираємо на крупній тертці, рівномірно засипаємо запіканку. Ставимо в духовку на 50 хвилин. Ближче до кінця приготування, дивіться, щоб сир не почав пригорати.

Вторые блюда - Простые и вкусные блюда на каждый день

Виймаємо, розрізаємо на шматочки і подаємо до столу.

Відео про те, як приготувати обалденние курячі рулетики на святковий стіл

Курячі рулети з начинкою з сиру, грибами і зеленню в капустяної «шубці» — приголомшливо смачне святкове блюдо!

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: