Дуже ніжні котлети з курячого фаршу. Топ-7 кращих рецептів

Котлетки, зроблені з курячого фаршу – напевно найшвидші, смачні і ситні, так само як і ліниві голубці. І тому серед великої кількості варіантів м’ясних котлет, більшість господинь у багатьох випадках віддають свою перевагу саме курячим, тому що вони набагато простіше і швидше готуються – п’ять хвилин на те, щоб підготувати фарш, п’ять хвилин на їх ліплення і таке ж час іде на їх смаження, після чого цей чудовий, корисний і дуже смачний обід або вечеря готовий!

В їх приготуванні господині часто проявляють свою фантазію, щоб дане блюдо якимось чином урізноманітнити: готують їх в паніровці, кладуть різні начинки, додають у фарш різні спеції, прянощі і т. д. В результаті отримуємо велику кількість рецептів цієї страви, що їх всіх і не злічити.

У сьогоднішній статті я вам розповім, як приготувати дуже смачні котлети з курячого фаршу, де постарався вибрати найкращі і смачні рецепти. А так само, якщо мова пішла про м’ясній страві, тоді ця стаття про гуляш зі свинини, для вас. Отже, приступимо!

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Як приготувати смачні курячі котлети в духовці

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Інгредієнти:

  • Фарш курячий — 800 гр
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • молоко — 100 мл
  • хліб білий — 100 гр
  • сметана — 4 ст. л
  • томатна паста — 2 ст. л
  • хмелі-сунелі — 2 щіпки
  • паприка мелена — 2 щіпки
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Замочуємо в молоці білий хліб і пропускаємо через м’ясорубку, після чого віджимаємо з нього молоко.

Читайте також:  Курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою - найсмачніші рецепти

Очищаємо цибулю нарізаємо середніми шматочками і пропускаємо через м’ясорубку.

Потім з’єднуємо курячий фарш з хлібом, з цибулею і додаємо сіль з перцем. Гарненько перемішуємо руками і відбиваємо, кидаючи його з силою в миску.

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Тепер змащуємо деко олією, а змочуємо руки у воді і починаємо формувати акуратні котлети. Викладаємо їх на деко так, щоб між ними був невеликий зазор, приблизно 0,5 див.

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

І ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 20 -25. А ми тим часом займемося соусом для котлет. І для цього змішуємо в мисці сметану з томатною пастою, туди ж додаємо паприку і хмелі-сунелі. Отриманий соус повинен вийти не густий, інакше в такому разі необхідно додати трішки води.

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Витягуємо деко з котлетами з духовки, поливаємо соусом і ставимо запікатися ще на 20 хвилин до готовності.

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Ось такі апетитні вийшли котлетки.

Котлети з курячого фаршу з сиром

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 500 гр
  • батон — 200 гр
  • тепле молоко — 1/2 склянки
  • масло вершкове — 6 ст. л
  • панірувальні сухарі — 0,5 склянки
  • часник — 1 зубчик
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Для приготування курячих котлет з сиром потрібно в першу чергу залити батон теплим молоком так, щоб він весь розмокнув.

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Тим часом пропускаємо через м’ясорубку куряче м’ясо, часник і замочений батон. Солимо, перчимо та ретельно перемішуємо.

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Далі треба взяти в руку фарш, розім’яти його, вкласти в нього шматочок сиру і формуємо котлетку. Проробляємо теж саме з рештою фаршем.

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Ставимо сковороду на вогонь, розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо з кожного боку по три хвилини.

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Після чого перекладаємо котлетки в деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духову піч на 15 хвилин до готовності.

Котлети з курячого фаршу з вівсяними пластівцями

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Інгредієнти:

  • Фарш курячий — 500 гр
  • яйце — 1 шт
  • вівсянка швидкого прготовленія — 1/2 склянки
  • молоко (вода) — 1/2 склянки
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • часник — 2 зубчики
  • рослинне масло — для смаження
  • паприка — щіпка
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.
Читайте також:  Другі страви - Прості і смачні страви на кожен день

Спосіб приготування:

У глибокій мисці з’єднуємо яйце з молоком і всипаємо туди ж вівсяні пластівці. Перемішуємо і залишаємо на пів години.

Очищаємо цибулю, нарізаємо його дрібно, часник подрібнюємо і перекладаємо в курячий фарш і гарненько перемішуємо. Додаємо набряклі вівсяні пластівці, паприку і сіль з перцем. Ретельно вимішуємо фарш.

Тепер ставимо сковороду на вогонь, наливаємо в неї рослинного масла і після того, як воно достатньо нагріється, викладаємо в неї сформовані нами котлетки.

Обсмажуємо з двох сторін на сильному вогні до золотистого кольору, найголовніше не пережарьте, після чого зменшуємо вогонь, накриваємо їх кришкою і доводимо до готовності.

Апетитні готові котлетки. Готуйте та смакуйте на здоров’я!

Дієтичні котлети на пару в мультиварці

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 2 шт
  • ріпчаста цибуля — 1 шт
  • яйце — 1 шт
  • молоко — 1/2 склянки
  • батон білий — 3 шматочки
  • зелень — за смаком
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

У цьому рецепті ми будемо робити фарш самі і для цього потрібно ще заморожене куряче філе нарізати на шматочки, які увійдуть в м’ясорубку.

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Лук очищаємо і ріжемо середніми шматками.

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Далі беремо білий батон, заливаємо його молоком і розминаємо його з допомогою виделки.

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Зелень промиваємо у воді і дрібно шаткуємо.

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Потім всі підготовлені інгредієнти перекручуємо через м’ясорубку. Куряче м’ясо, цибулю, хліб. Туди ж додаємо одне яйце, перчимо за смаком, перекладаємо зелень і солимо за смаком.

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Гарненько все перемішуємо і починаємо формувати котлетки. У каструлю наливаємо, краще гарячої води і встановлюємо підготовлені котлети і ставимо режим «Варка на пару» режим 25 хвилин.

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Після звукового сигналу наше блюдо готове. Можна подавати його до столу з улюбленим гарніром.

Котлети з курячого фаршу з манкою — рецепт з покроковими фото

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Інгредієнти:

  • Курячий фарш — 400 гр
  • манна крупа — 2 ст. л
  • яйце — 1 шт
  • сметана — 1 ст. л
  • цукор — 1 ч. л
  • гірчиця — 1 ч. л
  • зелень петрушки і кропу — 3-4 гілочки
  • сіль і перець — за смаком.
Читайте також:  Чебуреки з м'ясом - 5 рецептів з дуже вдалим хрусткому тестом

Спосіб приготування:

У курячий фарш додаємо дві столові ложки манної крупи, вбиваємо одне яйце, одну столову ложку сметани, дрібно порізану зелень, чайну ложку цукру і гірчиці, солимо і перчимо фарш за смаком. Після чого ретельно перемішуємо до однорідного стану.

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Тепер ставимо сковороду на плиту, наливаємо в неї рослинного масла і даємо йому досить нагрітися. Потім формуємо невеликі котлетки і викладаємо в розпечене масло.

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

І обсмажуємо на сильному вогні, спочатку з одного боку 2-3 хвилини, після чого перевертаємо їх і проробляємо теж саме з іншого боку.

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Залишилося тільки налити в сковороду трохи води і закрити її кришкою. Залишаємо нудитися ще хвилин п’ять з кожного боку.

Блюдо готове, подаємо до столу.

Котлети з курячого фаршу з картоплею

Очень нежные котлеты из куриного фарша. Топ 7 лучших рецептов

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 1 кг
  • картопля — 4 шт
  • яйце — 2 шт
  • сметана — 100 гр
  • часник — 3 зубчики
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • хліб чорний — 2 шматочки
  • олія — для смаження
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Куряче філе промиваємо в проточній воді і нарізаємо на невеликі шматочки. Цибулю чистимо від луски і ріжемо середніми шматочками. Потім прокручуємо обидва інгредієнта через м’ясорубку.

Картоплю чистимо, миємо й натираємо на крупній тертці.

Часник видавлюємо через прес.

В сметані розмочуємо чорний хліб без кірки.

Тепер кладемо фарш, часник, розмочений хліб, вбиваємо яйця, додаємо сіль, перець і ретельно перемішуємо.

Сформировываем котлети і викладаємо їх на змащене маслом деко.

Поміщаємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин до готовності.

Готові котлети при бажанні можна посипати натертим на тертці сиром, виходить дуже смачно.

Дуже соковиті і м’які котлети з капустою (відео)

Приємного апетиту!

DvaGusya