Котлетки, зроблені з курячого фаршу – напевно найшвидші, смачні і ситні, так само як і ліниві голубці. І тому серед великої кількості варіантів м’ясних котлет, більшість господинь у багатьох випадках віддають свою перевагу саме курячим, тому що вони набагато простіше і швидше готуються – п’ять хвилин на те, щоб підготувати фарш, п’ять хвилин на їх ліплення і таке ж час іде на їх смаження, після чого цей чудовий, корисний і дуже смачний обід або вечеря готовий!
В їх приготуванні господині часто проявляють свою фантазію, щоб дане блюдо якимось чином урізноманітнити: готують їх в паніровці, кладуть різні начинки, додають у фарш різні спеції, прянощі і т. д. В результаті отримуємо велику кількість рецептів цієї страви, що їх всіх і не злічити.
У сьогоднішній статті я вам розповім, як приготувати дуже смачні котлети з курячого фаршу, де постарався вибрати найкращі і смачні рецепти. А так само, якщо мова пішла про м’ясній страві, тоді ця стаття про гуляш зі свинини, для вас. Отже, приступимо!
- Як приготувати смачні курячі котлети в духовці
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Котлети з курячого фаршу з сиром
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Котлети з курячого фаршу з вівсяними пластівцями
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Дієтичні котлети на пару в мультиварці
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Котлети з курячого фаршу з манкою — рецепт з покроковими фото
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Котлети з курячого фаршу з картоплею
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Дуже соковиті і м’які котлети з капустою (відео)
Як приготувати смачні курячі котлети в духовці
Інгредієнти:
- Фарш курячий — 800 гр
- цибуля ріпчаста — 2 шт
- молоко — 100 мл
- хліб білий — 100 гр
- сметана — 4 ст. л
- томатна паста — 2 ст. л
- хмелі-сунелі — 2 щіпки
- паприка мелена — 2 щіпки
- сіль і чорний мелений перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Замочуємо в молоці білий хліб і пропускаємо через м’ясорубку, після чого віджимаємо з нього молоко.
Очищаємо цибулю нарізаємо середніми шматочками і пропускаємо через м’ясорубку.
Потім з’єднуємо курячий фарш з хлібом, з цибулею і додаємо сіль з перцем. Гарненько перемішуємо руками і відбиваємо, кидаючи його з силою в миску.
Тепер змащуємо деко олією, а змочуємо руки у воді і починаємо формувати акуратні котлети. Викладаємо їх на деко так, щоб між ними був невеликий зазор, приблизно 0,5 див.
І ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 20 -25. А ми тим часом займемося соусом для котлет. І для цього змішуємо в мисці сметану з томатною пастою, туди ж додаємо паприку і хмелі-сунелі. Отриманий соус повинен вийти не густий, інакше в такому разі необхідно додати трішки води.
Витягуємо деко з котлетами з духовки, поливаємо соусом і ставимо запікатися ще на 20 хвилин до готовності.
Ось такі апетитні вийшли котлетки.
Котлети з курячого фаршу з сиром
Інгредієнти:
- Куряче філе — 500 гр
- батон — 200 гр
- тепле молоко — 1/2 склянки
- масло вершкове — 6 ст. л
- панірувальні сухарі — 0,5 склянки
- часник — 1 зубчик
- сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Для приготування курячих котлет з сиром потрібно в першу чергу залити батон теплим молоком так, щоб він весь розмокнув.
Тим часом пропускаємо через м’ясорубку куряче м’ясо, часник і замочений батон. Солимо, перчимо та ретельно перемішуємо.
Далі треба взяти в руку фарш, розім’яти його, вкласти в нього шматочок сиру і формуємо котлетку. Проробляємо теж саме з рештою фаршем.
Обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Ставимо сковороду на вогонь, розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо з кожного боку по три хвилини.
Після чого перекладаємо котлетки в деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духову піч на 15 хвилин до готовності.
Котлети з курячого фаршу з вівсяними пластівцями
Інгредієнти:
- Фарш курячий — 500 гр
- яйце — 1 шт
- вівсянка швидкого прготовленія — 1/2 склянки
- молоко (вода) — 1/2 склянки
- цибуля ріпчаста — 1 шт
- часник — 2 зубчики
- рослинне масло — для смаження
- паприка — щіпка
- сіль і чорний мелений перець — за смаком.
Спосіб приготування:
У глибокій мисці з’єднуємо яйце з молоком і всипаємо туди ж вівсяні пластівці. Перемішуємо і залишаємо на пів години.
Очищаємо цибулю, нарізаємо його дрібно, часник подрібнюємо і перекладаємо в курячий фарш і гарненько перемішуємо. Додаємо набряклі вівсяні пластівці, паприку і сіль з перцем. Ретельно вимішуємо фарш.
Тепер ставимо сковороду на вогонь, наливаємо в неї рослинного масла і після того, як воно достатньо нагріється, викладаємо в неї сформовані нами котлетки.
Обсмажуємо з двох сторін на сильному вогні до золотистого кольору, найголовніше не пережарьте, після чого зменшуємо вогонь, накриваємо їх кришкою і доводимо до готовності.
Апетитні готові котлетки. Готуйте та смакуйте на здоров’я!
Дієтичні котлети на пару в мультиварці
Інгредієнти:
- Куряче філе — 2 шт
- ріпчаста цибуля — 1 шт
- яйце — 1 шт
- молоко — 1/2 склянки
- батон білий — 3 шматочки
- зелень — за смаком
- сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
У цьому рецепті ми будемо робити фарш самі і для цього потрібно ще заморожене куряче філе нарізати на шматочки, які увійдуть в м’ясорубку.
Лук очищаємо і ріжемо середніми шматками.
Далі беремо білий батон, заливаємо його молоком і розминаємо його з допомогою виделки.
Зелень промиваємо у воді і дрібно шаткуємо.
Потім всі підготовлені інгредієнти перекручуємо через м’ясорубку. Куряче м’ясо, цибулю, хліб. Туди ж додаємо одне яйце, перчимо за смаком, перекладаємо зелень і солимо за смаком.
Гарненько все перемішуємо і починаємо формувати котлетки. У каструлю наливаємо, краще гарячої води і встановлюємо підготовлені котлети і ставимо режим «Варка на пару» режим 25 хвилин.
Після звукового сигналу наше блюдо готове. Можна подавати його до столу з улюбленим гарніром.
Котлети з курячого фаршу з манкою — рецепт з покроковими фото
Інгредієнти:
- Курячий фарш — 400 гр
- манна крупа — 2 ст. л
- яйце — 1 шт
- сметана — 1 ст. л
- цукор — 1 ч. л
- гірчиця — 1 ч. л
- зелень петрушки і кропу — 3-4 гілочки
- сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
У курячий фарш додаємо дві столові ложки манної крупи, вбиваємо одне яйце, одну столову ложку сметани, дрібно порізану зелень, чайну ложку цукру і гірчиці, солимо і перчимо фарш за смаком. Після чого ретельно перемішуємо до однорідного стану.
Тепер ставимо сковороду на плиту, наливаємо в неї рослинного масла і даємо йому досить нагрітися. Потім формуємо невеликі котлетки і викладаємо в розпечене масло.
І обсмажуємо на сильному вогні, спочатку з одного боку 2-3 хвилини, після чого перевертаємо їх і проробляємо теж саме з іншого боку.
Залишилося тільки налити в сковороду трохи води і закрити її кришкою. Залишаємо нудитися ще хвилин п’ять з кожного боку.
Блюдо готове, подаємо до столу.
Котлети з курячого фаршу з картоплею
Інгредієнти:
- Куряче філе — 1 кг
- картопля — 4 шт
- яйце — 2 шт
- сметана — 100 гр
- часник — 3 зубчики
- цибуля ріпчаста — 1 шт
- хліб чорний — 2 шматочки
- олія — для смаження
- сіль і чорний мелений перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Куряче філе промиваємо в проточній воді і нарізаємо на невеликі шматочки. Цибулю чистимо від луски і ріжемо середніми шматочками. Потім прокручуємо обидва інгредієнта через м’ясорубку.
Картоплю чистимо, миємо й натираємо на крупній тертці.
Часник видавлюємо через прес.
В сметані розмочуємо чорний хліб без кірки.
Тепер кладемо фарш, часник, розмочений хліб, вбиваємо яйця, додаємо сіль, перець і ретельно перемішуємо.
Сформировываем котлети і викладаємо їх на змащене маслом деко.
Поміщаємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин до готовності.
Готові котлети при бажанні можна посипати натертим на тертці сиром, виходить дуже смачно.
Дуже соковиті і м’які котлети з капустою (відео)
Приємного апетиту!