Гуляш зі свинини з підливою: Топ 7 рецептів гуляшу з покроковими фото

Гуляш — це блюдо прийшло до нас з угорської кухні, приготований з добре перченных тушкованих м’ясних шматочків і різних овочів і спецій. Придумали його ще до утворення самої держави, так як угорці були раніше кочовим народом. Пастухи залишали своє плем’я надовго і йдучи на пасовища, їх дружини для того, щоб зібрати їх в дорогу, м’ясо висушували і давали з собою, лише залишалося відварити його на воді з овочами, де використовувалася в основному ріпа.

У наш час рецепт звичайно трохи змінився, так само, як і наприклад плов з куркою. Переймався іншими різними кухнями світу і отримав інші різні назви. За старими традиціями такий гуляш потрібно гасити в казані на відкритому вогні, де обов’язково необхідно додати паприку, картоплю краще відварювати окремо, додаємо в самому процесі гасіння. У самій Угорщині в наш час варіння у котлі збереглася тільки для туристів, а в ресторанах готують його на мідних пластинах.

Сьогодні ми розглянемо рецепти гуляшу з м’яса свинини в підливі без додавання картоплі, де я спеціально для вас, мої дорогі друзі, обрав топ найкращих рецептів, в яких весь процес описаний і ілюстровано покроковими фотографіями. Адже його приготування не займає багато праці, набір продуктів використовується мінімальний, готується просто, а виходить дуже смачно. Так само ви можете спробувати рецепт гуляшу з яловичини і порівняти для себе, який вам більше до смаку.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Гуляш зі свинини з морквою і цибулею — рецепт з покроковими фото

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Свинина — 1 кг
  • морква велика — 1 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • томатна паста — 2 столові ложки
  • болгарський перець — 1 шт
  • вершкове масло — 30 гр
  • прованські трави — щіпка
  • універсальна приправа для м’яса — 1/2 чайної л
  • борошно — 1 ст. л
  • олія соняшникова — 30 мл
  • перець горошком — 3-5 шт.
  • паприка — 1/2 ч. л
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

М’ясо промиваємо в проточній воді і нарізаємо невеликими кубиками, видаляючи при цьому всі жили і зайвий жир.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Далі нам потрібно натерти на крупній тертці, одну велику або дві невеликі моркви.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

І нарізаємо дрібними квадратиками одну цибулину.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Ставимо сковороду на плиту, досить розігріваємо її, не додаємо масло і викладаємо в неї нарізані шматки м’яса. Выпариваем з нього всю воду, при цьому постійно помішуємо, до того моменту, поки свинина не посвітлішає, після чого перекладаємо її на час в тарілочку.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Далі в цій же сковороді обсмажуємо цибулю на рослинній олії і вершковому маслі і хвилини через дві додаємо моркву і нарізану невеликими шматочками болгарський перець.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Тепер кладемо томатну пасту і всю масу ретельно перемішуємо.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Сюди ж перекладаємо з тарілочки все м’ясо, гарненько перемішуємо і заливаємо кип’яченою води. Залишаємо гаситися на повільному вогні, приблизно на пів години.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

По закінченню часу додаємо в сковороду одну столову ложку борошна.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Після чого перекладаємо наш гуляш в каструлю, посипаємо зверху всіма зазначеними приправами, ставимо на вогонь і заливаємо повністю водою.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

За смаком солимо і доводимо до готовності протягом 15-20 хвилин.

Блюдо готове, подаємо його з гарніром.

Як приготувати гуляш в мультиварці

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Свинина — 1 кг
  • вода — 200 мл
  • цибуля — 200 гр
  • перець болгарський — 200 гр
  • часник — 20 г
  • помідори черрі — за бажанням
  • масло рослинне — 70 мл
  • паста томатна — 100 гр
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Промите м’ясо нарізаємо на невеликі шматочки близько 2,5-3 див.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Овочі так само подрібнюємо кубиками, а часник дрібно шаткуємо.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Тепер нам потрібно змастити чашу від мультиварки рослинним маслом і після викладаємо в неї м’ясо з овочами, солимо і перчимо за смаком.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Додаємо томатну пасту і гарненько перемішуємо.

Далі вливаємо воду, закриваємо кришку і вмикаємо мультиварку на режим «Гасіння-м’ясо» по часу на одну годину.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Після звукового сигналу відкриваємо кришку мультиварки, накладаємо і подаємо до столу з улюбленим гарніром.

Простий рецепт гуляшу з свинини

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Свинина — 0,5 кг
  • вода — 100 мл
  • морква — 1 шт
  • цибуля ріпчаста середні — 2 шт
  • кетчуп — 2 столові ложки
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

М’ясо промиваємо у воді, після нарізаємо невеликими шматочками.

Ставимо сковороду на середній вогонь, викладаємо в неї свинину без масла й обсмажуємо, періодично помішуючи, за смаком додаємо сіль і перець.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Тим часом дрібно шаткуємо цибулю і натираємо на крупній тертці моркву.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Перекладаємо овочі до м’яса, туди ж додаємо кетчуп і все ретельно перемішуємо.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Вливаємо воду, накриваємо кришкою і доводимо до готовності, періодично помішуючи.

Смачний гуляш зі свинини як в їдальні

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Вирізка свиняча — 500 гр
  • вода — 2 склянки
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • борошно — 2 ст. л
  • томатна паста — 1 ст. л
  • лавровий лист — 1 шт
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Свинячу вирізку нарізаємо невеликими квадратиками, кладемо в сковороду і ставимо на плиту.

Цибулю і моркву натираємо на крупній тертці і додаємо до м’яса.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Потім це все обсмажуємо протягом десяти хвилин періодично помішуючи, після чого вливаємо приблизно дві склянки води, кладемо лавровий лист і тушкуємо на слабкому вогні під кришкою 45-50 хвилин.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Тепер нам потрібно на сухій сковороді обсмажити борошно до коричневого кольору, далі заливаємо трохи окропу, доводимо до однорідного стану і на цьому наш підлив готовий.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Через годину м’ясо додаємо приготований нами підлив, томатну пасту, сіль за смаком і тушкуємо ще 10 хвилин.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Блюдо готове, їжте на здоров’я.

Як приготувати гуляш зі свинини зі сметаною і грибами в каструлі

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Свинина — 650 грам
  • гаряча вода — 1,5 склянки
  • сушені білі гриби — 10 шт
  • томатна паста — 1 їдальня ложка
  • сметана — 1 ст. ложка
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • часник — 2 зубчики
  • лавровий лист — 2 шт
  • запашний горошок — 4-5 шт
  • солодкий мелений перець — 1/2 ч. л
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

У цьому рецепті, так само, як і деяких попередніх, ми не будемо використовувати жодної краплі олії.

Беремо м’ясо, гарненько промиваємо його в проточній воді, кладемо на обробну дошку і нарізаємо невеликими шматочками. Спускаємо його ретельно розігріту на сильному вогні каструлю, постійно помішуючи, обсмажуємо протягом 3 хвилин.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Далі додаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю і попередньо замочені у воді, нарізані білі гриби.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Тепер прийшов час спецій, кладемо запашний горошок, чорний мелений і солодкий перець, томатну пасту і звичайно ж для гостроти відчуттів дрібно нашатковану часничок, після чого швиденько перемішуємо, заливаємо водою і додаємо лаврове листя.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Закриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні протягом 20-30 хвилин. Після чого пригощаємо своїх домочадців приготованим нами смачним і ароматним гуляшем.

Угорський гуляш класичний

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Свинина 2 кг
  • м’ясний бульйон — 1 літр
  • ріпчаста цибуля — 800 гр
  • паприка — близько 4 столових ложок
  • часник — 3 зубчики
  • насіння кмину — 1 / 3 чайної ложки
  • чорний мелений перець — 1/2 ч. л
  • томатна паста — 120 гр
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю і часник. Ставимо на вогонь каструлю з товстим дном, наливаємо в неї масло й обсмажуємо в ньому цибулю до золотистого кольору. Додаємо туди ж часник, паприку, насіння кмину, сіль і перець. Все ретельно перемішуємо.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Бульйон з’єднуємо з томатною пастою і вливаємо в каструлю. Туди ж кладемо нарізані шматочки м’яса приблизно 3 на 3 см і тушкуємо на середньому вогні близько 40-50 хвилин, до того моменту, поки м’ясо не стане м’яким.

Гуляш из свинины с подливкой: Топ 7 рецептов гуляша с пошаговыми фото

Дуже смачний і ситний гуляш готовий.

Гуляш без додавання томатної пасти (відео)

Не всі люблять помідори або ж просто не можуть їх вживати з якихось медичними показаннями. Але ж це не означає, що тепер потрібно відмовитися від цього смачного страви. Звичайно ж, його можна приготувати і без помідорів, не вірите, тоді переконаєтеся в цьому самі! Таке смачне м’ясо з овочами і в густий підливці, чудово підійде до будь-якого гарніру.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: