Кабачки запечені з фаршем в духовці: Топ 5 улюблених рецептів

Ближче до осені кабачок є одним з найпопулярніших овочів на нашому столі. І з його допомогою можна приготувати величезну кількість корисних і дуже смачних страв. Він служить, наприклад, основою визначних супів-пюре, багатьох овочевих салатів, плюс до всього солодка випічка з його додаванням виходить просто відмінною.

Багато звикли асоціювати фаршировані овочі не з кабачками, а з голубцями або фаршированими перцями. А насправді, дуже навіть дарма, бо ніжний смак цих овочів відмінно поєднується з будь-якими видами м’яса, нехай воно навіть буде, дуже жирне. Так як його нейтральний смак не перебиває смак м’яса, а тільки доповнює його.

Отже, у сьогоднішній статті я з вами поділюся самими смачними рецептами кабачків, запеченими з фаршем в духовці, в домашніх умовах. Так само можете оцінити рецепти ледачих голубців з покроковими фото.

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Як приготувати фаршировані кабачки кружечками з фаршем в духовці

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Інгредієнти:

  • Фарш курячий — 500 гр
  • кабачок великий — 1 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • помідор — 1 шт
  • твердий сир — 100 гр
  • олія — для смаження
  • сіль хмелі-сунелі — за смаком.

Спосіб приготування:

Для початку готуємо всі необхідні овочі і спеції. Потім очищаємо і нарізаємо кубиками цибулю. Обсмажуємо його на середньому вогні в олії на сковороді до легкого золотистого кольору.

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Далі туди ж додаємо натерту на крупній тертці моркву і тушкуємо ще хвилини 2-3, періодично помішуючи.

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

У курячий фарш перекладаємо обжарку, додаємо сіль, хмелі-сунелі і гарненько перемішуємо.

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Тепер чистимо кабачок і нарізаємо його круглишками, товщиною 2-3 см І з допомогою столової ложки або ножа видаляємо середину, щоб вийшли кільця.

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Готуємо деко. І для цього нам треба вистелити на неї пергаментний папір, а вже на неї кладемо кільця з кабачків.

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Підготовленим фаршем щільно заповнюємо кожну формочку з кабачків.

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Накриваємо зверху тонко нарізаними часточками помідорів.

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Посипаємо натерту на середній тертці сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Після чого дістаємо готову страву з духовий печі і подаємо до столу.

Кабачки човники запечені з фаршем в духовці

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Інгредієнти:

  • Кабачки невеликі — 3-4 шт
  • м’ясний фарш — 500 гр
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • часник — 2 зубчики
  • сир твердий — 150 гр
  • рослинне масло — для смаження
  • зелень петрушки — 1 пучок
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Кабачки миємо, розрізаємо вздовж і за допомогою ложки виймаємо м’якоть.

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Тепер змащуємо всередині кабачки рослинним маслом і викладаємо їх зрізом вниз на деко з застелене на ньому пергаментним папером. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Очищаємо цибулю і часник, потім дрібно шаткуємо й обсмажуємо на сковороді на олії до м’якості.

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Перекладаємо злегка обсмажену цибулю з часником зі сковороди в мисочку, а на цьому ж маслі обсмажуємо м’ясний фарш, посолений і поперченний до готовності. І не забуваємо періодично помішувати.

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Готовий фарш з’єднайте з дрібно нарізаною зеленню петрушки, обсмаженням з цибулі з часником і половиною сиру, натертого на крупній тертці, який потрібно гарненько перемішати.

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Залишилося тільки заповнити цією сумішшю підготовлені човники, посипати зверху сиром і відправити запікатися в розігріту духовку при температурі 180 градусів на 25 хвилин.

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Блюдо готове, їжте на здоров’я!

Запіканка з кабачків з фаршем, помідорами і сиром в духовці

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Інгредієнти:

  • Кабачок великий — 1 шт
  • фарш домашній — 400-500 гр
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • помідор — 1 шт
  • сир твердий — 120 гр
  • майонез легкий — 2-3 ст. л
  • зелень — за смаком
  • сіль і перець.

Спосіб приготування:

Першим ділом готуємо всі інгредієнти. Потім кабачок очищаємо від шкірки і нарізаємо її тоненькими півкільцями.

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Далі ріжемо півкільцями цибуля, помідор, зелень дрібно шаткуємо і на час прибираємо в бік.

Деко пензликом змащуємо маслом і викладаємо на нього спочатку шар домашнього фаршу.

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Потім йде півкільцями ріпчасту цибулю, помідор і дрібно нарізана зелень.

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Далі акуратно маємо шматочки кабачка і заливаємо все легким майонезом.

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Поміщаємо в духовку розігріту до 200 градусів на пів години. Після чого дістаємо майже готове блюдо, посипаємо натертим на крупній тертці сиром і відправляємо в духову піч ще на 10-15 хвилин до готовності.

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Запеканочка виходить дуже смачна, ситна і по справжньому апетитна.

Молоді кабачки з фаршем і рисом в духовці

Кабачки запеченные с фаршем в духовке: Топ 5 любимых рецептов

Інгредієнти:

  • Кабачок — 1 шт
  • свинячий фарш — 200 гр
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • яйце куряче — 2 шт
  • рис — 100 гр
  • рослинне масло — для смаження
  • борошно
  • сіль хмелі-сунелі — за смаком.

Спосіб приготування:

Беремо великий кабачок, знімаємо з нього шкірку, нарізаємо на круглишки, товщиною приблизно по 3 див. Потім видаляємо з них м’якоть, щоб вийшли кільця.

Далі в глибоку миску викладаємо фарш. Очищаємо цибулю, нарізаємо його на маленькі шматочки, моркву натираємо на крупній тертці і додаємо у фарш. Відварюємо рис до готовності і так само перекладаємо до решти інгредієнтів. Потім всипаємо хмелі-сунелі, сіль за смаком і все ретельно перемішуємо.

На тарілку насипаємо трохи борошна, а в іншу миску вбиваємо яйця, додаємо трохи солі, після чого перемішуємо.

Кільця з кабачка заповнюємо м’ясною начинкою і обвалюємо з двох сторін спочатку в борошні, а після мачає в яйце, так само з обох сторін.

Кабачки викладаємо на деко змащений маслом, після чого відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.

По закінченню часу виймаємо готову страву з духовки і подаємо до столу.

Кабачки з фаршем і картоплею в духовці (відео)

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: