Курка в духовці цілком: Рецепти приготування з фото

За даними рецептами, ви з легкістю зможете приготувати дуже смачну курку, а все завдяки тому, що правильно підібрані всі спеції і дотримані всі технологічні тонкощі приготування, так само як і курка запечена з картоплею в духовці. Блюдо виходить таким ароматним, що навіть через 30 хвилин після того, як його помістили в духовку, хочеться його дістати і жадібно їсти, так як запах по справжньому лоскоче ніздрі.

Таку курочку зовсім не соромно, а навіть навпаки, можна з честю поставити на святковий стіл, тому що вона виглядає дуже навіть презентабельною. Повторюватися про аромат не буду, звичайно ж він незрівнянний. Все, що нам потрібно для успіху: 1) свіжа курка, 2) ідеально підібрані спеції і звичайно ж правильна технологія запікання.

Отже, давайте розглянемо рецепти приготування смачної курки в духовці цілком, де я вам все детально розкажу і покажу у вигляді ілюстрованих фотографій, щоб було все ясно і зрозуміло. Ну і плюс до всього, якщо ви любите даний продукт, у такому разі дуже ніжні котлети з курячого фаршу, для вас.

Курица в духовке целиком: Рецепты приготовления с фото

Курка запечена в духовці цілком з картоплею

Курица в духовке целиком: Рецепты приготовления с фото

Інгредієнти:

  • Курка цільна — 1 шт
  • картопля — 5-7 шт
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • часник — 2 зубчики
  • сметана — 1 ст. л
  • масло рослинне — 2 ст. л
  • сіль і червоний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Для приготування даного страви, насамперед нам потрібно приготувати соус. У миску кладемо столову ложку сметани будь-якої жирності, за смаком додаємо сіль і червоний мелений перець і туди ж видавлюємо два зубчики часнику, після чого суміш ретельно перемішуємо до однорідності.

Курица в духовке целиком: Рецепты приготовления с фото

Далі беремо курку, розрізаємо її з боку грудки, а після промиваємо у воді. Хорошенечко змащуємо курочку з усіх боків отриманому сметанно-часниковим соусом і залишаємо на час просочуватися.

Курица в духовке целиком: Рецепты приготовления с фото

Тепер на деко накладаємо фольгу, змащуємо олією, викладаємо картоплю нарізану товстою соломкою і трохи підсолюємо.

Курица в духовке целиком: Рецепты приготовления с фото

Потім додаємо нарізану кільцями цибулю, а зверху кладемо курочку змащену соусом.

Курица в духовке целиком: Рецепты приготовления с фото

Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 50-60 хвилин. А, щоб курка пропеклась рівномірно, потрібно через пів години після початку запікання її дістати, перевернути і поставити назад в духову піч до готовності.

Курица в духовке целиком: Рецепты приготовления с фото

Блюдо готове, готуйте та смакуйте на здоров’я!

Рецепт смачної курки приготовленої цілком у фользі

Курица в духовке целиком: Рецепты приготовления с фото

Інгредієнти:

  • Курка — 1 шт
  • ріпчаста цибуля — 1 шт
  • майонез — 2 ст. л
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Першим ділом гарненько промиваємо в холодній воді курочку. Даємо їй трохи просохнути, а вже потім як зовні так і всередині посипаємо сіллю і перцем, і звичайно ж втираємо ці спеції в курочку руками.

Курица в духовке целиком: Рецепты приготовления с фото

Тепер чистимо й нарізаємо тонкими півкільцями цибулю, трохи розім’явши його руками кладемо в миску з тушкою, туди ж додаємо майонез і плавно перемішуємо.

Щоб курочка краще промаринувалася і на виході вийшла смачніше, необхідно більшу частину цибулі з майонезом помістити всередину тушки.

Курица в духовке целиком: Рецепты приготовления с фото

Далі на деко викладаємо фольгу, краще кілька шарів, на неї кладемо курку, висипаємо залишився маринад і щільно загортаємо в цю саму фольгу. Потім залишаємо маринуватися години на два.

Курица в духовке целиком: Рецепты приготовления с фото

По закінченню часу, ставимо деко з вмістом в розігріту духовку на годину, але за 20-30 хвилин до готування, треба зняти фольгу з курочки і відправить її назад у піч. У такому випадку вона вийде рум’яна і більше апетитна. Готову страву подаємо з улюбленим гарніром.

Соковита курка запечена на солі

Курица в духовке целиком: Рецепты приготовления с фото

Інгредієнти:

  • Курка ціла — 1,2 кг
  • кам’яна сіль — 1 кг.

Спосіб приготування:

Цей рецепт, напевно найпростіший з усіх перерахованих мною тут. Нам потрібно, ретельно промити курочку, просушити її з допомогою серветок. На форму для запікання викласти шар солі, товщиною приблизно в один сантиметр, а на неї зверху покласти вже суху тушку.

Курица в духовке целиком: Рецепты приготовления с фото

Потім ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 50-60 хвилин до готовності. Рекомендую кожному орієнтуватися на роботу своєї духової печі індивідуально, так як час до приготування може йти як менше, так і більше вище запропонованого.

Курица в духовке целиком: Рецепты приготовления с фото

Після приготування перекладаємо смачну курочку на блюдо і пригощаємо нею своїх домочадців і друзів.

Цілком запечена курка з картоплею в рукаві

Курица в духовке целиком: Рецепты приготовления с фото

Інгредієнти:

  • Курка — 1 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • часник — 2 зубчики
  • морква — 1 шт
  • картопля — 1 кг
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Гарненько промиваємо курку і залишаємо її просохнути. А ми тим часом займемося овочами. Миємо й чистимо їх. Картоплю ріжемо середніми шматочками, цибулю тонкими півкільцями, моркву тоненькою соломкою, а часник дрібно шаткуємо. Додаємо за смаком перець і сіль. Після чого все ретельно перемішуємо.

Поміщаємо курочку з овочами в рукав для запікання, потім запечатуємо його, робимо в нім невеликі отвори для того, щоб з нього виходив пар і відправляємо запікатися в духовку розігріту до 180 градусів на годину.

Курица в духовке целиком: Рецепты приготовления с фото

Після того, як страва приготується, виймаємо його з пакета, і подаємо до столу.

Курка фарширована рисом і запечена в духовці

Курица в духовке целиком: Рецепты приготовления с фото

Інгредієнти:

  • Курка — 2,5 кг
  • рис — 3 склянки
  • копчені сосиски — 3 шт
  • гриби сушені — 1 чашка
  • часник — 5 зубчиків
  • зелена цибуля — 3 пера
  • устричний соус — 5 ст. л
  • соєвий соус — 4 ст. л
  • імбир свіжий подрібнений -1,5 ст. л
  • рослинна олія — 4 ст. л
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Промиваємо і натираємо насухо курку. Потім дрібно подрібнюємо половину часнику і весь імбир. Викладаємо їх у миску і заливаємо устричним і соєвим соусом, додаємо перець і сіль за смаком. Гарненько перемішуємо і на цьому наш соус готовий. Тепер натираємо отриманому соусом всю курочку як зовні, так і всередині і залишаємо маринуватися на ніч у холодильнику. І до речі, рис теж краще замочити на ніч так, щоб вода виступала на кілька сантиметрів вище крупи.

На наступний день замочуємо в теплій воді сушені гриби і залишаємо їх приблизно на годину. Після цього ставимо сковороду на вогонь, наливаємо в неї масло і поки вона нагрівається зливаємо воду з грибів, нарізаємо їх, подрібнюємо часник і круглишками сосиски ріжемо. Трохи обсмажуємо на середньому вогні спочатку сосиски з часником, потім додаємо гриби, обсмажуємо ще пару хвилин і перекладаємо рис, природно без води. Постійно помішуючи, готуємо до золотистого кольору. Після чого вливаємо дві ложечки води, накриваємо кришкою і таким способом даємо рису трохи стати м’якше. Знімаємо кришку і туди ж кладемо дрібно нарізаний зелений лук, тушкуємо ще пару хвилин і знімаємо сковороду з вогню. Додаємо перець і вливаємо трохи соєвого і устричного соусу.

Курица в духовке целиком: Рецепты приготовления с фото

Тепер цією начинкою ми заправляємо курочку і скріплюємо отвір зубочистками. Поміщаємо тушку на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку, по часу приблизно від 90 до 120 хвилин і при цьому періодично поливати утворився соком на дні форми.

Курица в духовке целиком: Рецепты приготовления с фото

Блюдо готове, їжте на здоров’я!

Ціла курка запечена в духовці на пляшці (відео)

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: