Ліниві голубці: 5 рецептів з покроковими фото

Ліниві голубці,готуються з капусти, фаршу і рису. Форму можете задавати йому будь-яку, на свій розсуд. Деякі домогосподарки готують їх у вигляді великих котлет. А ті, хто ще більше прагне скоротити час у готуванні, беруть необхідні інгредієнти, просто нарізають їх і тушкують у духовці, в каструлі, в мультиварці, або на сковороді.

У даного страви, наприклад спеченого в духовці, є ще одне гарне перевага, порівняно з традиційним (з цілісним листом капусти). А справа в тому, що діти, нехай не всі, не дуже люблять тушковані капустяне листя, вони розкривають їх, з’їдають м’ясну начинку, а листя прибирають в бік. Тут розгортати нічого не потрібно, так як капуста вже буде порізана невеликими шматочками і в складі котлет вона практично непомітна, що цілком підходить маленьким капризникам.
Ліниві голубці: 5 рецептів з покроковими фото

Отже, зараз я вам розповім рецепти приготування ледачих голубців, які покроково иллюстрированны фотографіями. Ну і звичайно ж для тих хто пропустив минулий рецепт шашлик з яловичини з найсмачнішим маринадом.

Як приготувати ліниві голубці на сковороді

Як приготувати ліниві голубці на сковороді

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш — 450 гр
  • свіжа капуста — 300 гр
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • рис — 1/2 склянки
  • яйце — 1 шт
  • сметана — 150 гр
  • паста томатна — 1 столова ложка
  • сухі спеції — 2 щіпки
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.
Читайте також:  Другі страви - Прості і смачні страви на кожен день

Спосіб приготування:

Першим ділом гарненько промиваємо рис, заливаємо його приблизно 1,5 склянками холодної води і відварюємо до напівготовності, не забувши при цьому додати дрібку солі.

  • Далі беремо свіжу капусту, і відразу ж скажу, якщо вона жорстка то для пом’якшення краще ті листки які будемо використовувати залити окропом хвилин на 5, після чого зливаємо воду, трохи листя віджимаємо і шаткуємо їх так, як вам більше подобається, кубиками або соломкою і додаємо до фаршу.
  • Туди ж перекладаємо остиглий рис і вбиваємо одне яйце.
  • Цибулю чистимо і нарізаємо невеликими кубиками, а моркву натираємо на середній тертці і додаємо до решти інгредієнтів. Додаємо сіль, перець, улюблені спеції, після чого ретельно перемішуємо.
  • Для соусу нам потрібно змішати томатну пасту зі сметаною і туди ж вливаємо 100 мл води і доводимо до однорідності.
  • Ставимо на вогонь сковороду, наливаємо в неї пару ложок води. Починаємо формувати з фаршу котлетки, або кульки невеликого розміру. Та викладаємо їх в один ряд у розігріту сковороду.
  • Залишилось залити котлетки приготованим нами соусом, накрити кришкою, зменшити вогонь до слабкого і тушкувати таким чином 40-50 хвилин.
  • Ну і звичайно ж під час процесу гасіння періодично перевіряйте рівень рідини, якщо її мало, то тоді потрібно долити трохи води. Найголовніше, щоб наші голубці не підгоріли.

Блюдо готове, подаємо до столу.

Ліниві голубці в мультиварці

Ліниві голубці в мультиварці

Інгредієнти:

  • Фарш домашній — 500 гр
  • капуста свіжа — 300 гр
  • рис — 0,5 склянки
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • паста томатна — 2 ст. л
  • рослинна олія — 2 ст. л
  • борошно — 2-3 ст. л
  • лавровий лист — 1 шт
  • приправа для м’яса — щіпка
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.
Читайте також:  Картопляна запіканка з фаршем в духовці: 5 покрокових рецептів з фото

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо і нарізаємо маленьким кубиком, моркву шаткуємо брусочком.
  2. У чашку від мультиварки наливаємо зазначену вище кількість рослинної олії і перекладаємо в неї нарізані овочі, додаємо томатну пасту, перемішуємо і включаємо режим «Випічка» на 10 хвилин.
  3. Рис відварюємо до напівготовності і змішати з фаршем, додаємо дрібно нашатковану капусту, вбиваємо яйце, приправу, сіль і перець. Все ретельно перемішуємо.
  4. Тепер формуємо невеликі круглишки з фаршу і викладаємо їх у чашу мультиварки.
  5. Борошно додаємо у воду, розмішуємо і вливаємо в чашу, додаємо лавровий лист, приправу, сіль. І включаємо режим «Гасіння» на одну годину.
  6. Дуже смачні і до того ж ніжні ліниві голубці в мультиварці готові.

Як приготувати ліниві голубці з фаршем і рисом в каструлі шарами

Як приготувати ліниві голубці з фаршем і рисом в каструлі шарами

Інгредієнти:

  • Фарш — 500 гр
  • капуста — 500 гр
  • морква — 100 гр
  • цибуля ріпчаста — 150 гр
  • рис — 70 гр
  • рослинна олія — 50 мл
  • томатна паста — 2 ст. л
  • лавровий лист — 2 шт
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

У фарш додаємо натерту на середній тертці моркву, нарізану дрібними кубиками цибулю і промитий рис. Солимо і перчимо за смаком, після чого перемішуємо.

Ленивые голубцы: 5 рецептов с пошаговыми фото

Далі беремо відповідну нам каструлю, змащуємо її рослинним маслом і викладаємо в неї спочатку нарізану дрібними шматочками капусту, а потім на неї фарш. Так повторюємо 2-3 рази, поки не закінчаться інгредієнти.

Тепер розбавляємо томатну пасту 200 мл води, трохи підсолюємо і переливаємо в каструлю. Ставимо на повільний вогонь.

Тушкуємо 15 хвилин, після перемішуємо, кладемо лавровий лист і продовжуємо тушкувати до тих пір поки не приготується рис.

Дуже смачні ліниві голубці як у дитячому садку

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна — 400 гр
  • яловичина варена — 400 гр
  • ріпчаста цибуля — 1 шт
  • яйце — 2 шт
  • лавровий лист — 2 шт
  • рис — 0,5 склянки
  • рослинна олія — 2 ст. л
  • томатна паста — 1,5 чайної л
  • сіль і перець — за смаком.
Читайте також:  Рубані котлети з курячої грудки - 5 рецептів приготування

Спосіб приготування:

У цьому рецепті нам потрібно в першу чергу поставити варитися яйця. Тим часом перекручуємо на м’ясорубці варене м’ясо. Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо в каструлі до прозорості.

  1. Моєму капусту нарізаємо дрібною соломкою. Перекладаємо її до цибулі і тушкуємо під кришкою протягом 5 хвилин при цьому постійно помішуючи. Після вливаємо трохи води.
  2. Туди ж додаємо томатну пасту, лаврушку і сіль. Все ретельно перемішуємо.
  3. Тепер засипаємо в загальну масу рис і заливаємо водою так, щоб все повністю зникло і готуємо ще хвилин 15.
  4. Потім додаємо прокручене м’ясо, перемішуємо і тушкуємо до готовності на слабкому вогні.
  5. В самому кінці яйця нарізаємо, додаємо до страви, все перемішуємо, накладаємо по тарілочках і подаємо до столу.

Ліниві голубці на листі в духовці (відео)

На цьому відео ви побачите прекрасний рецепт лінивих голубців. Можливо ви візьмете для себе щось новеньке в технології приготування і співвідношення основних інгредієнтів. Дуже рекомендую, дивіться і записуйте рецепт!

Приємного апетиту!

DvaGusya