М’ясо по-французьки в духовці: найкращі рецепти

Насправді, м’ясо по-французьки, ніякого відношення до французької кухні не має. Це виключно вітчизняне блюдо, в яке вклали найбільш відповідні інгредієнти, після чого воно вийшло дійсно смачним.

Щоб правильно приготувати і звичайно ж смачно дане блюдо в духовці, важливо вибирати свіжу, а не переморожене м’ясо. Наприклад, якщо ви зупинили свій вибір на свинині, то відмінно підійде шия, корейка або шматок свинячого окосту. Саме ці частини не пісні і не жирні. Адже при змішуванні з майонезом з-за великої кількості калорій страва стане просто неїстівним. Необхідно вибирати шматочок з рівномірним забарвленням і не брати такі, на яких перебуває жир жовтого кольору, це явна ознака старого м’яса.

У сьогоднішній статті я Вам розповім як приготувати м’ясо по-французьки в духовці, в якій постарався і об’єднав найкращі і затребувані її рецепти. Так само оцініть рецепти фаршированих перців з фаршем і рисом. Отже, приступимо!

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

Смачне м’ясо по-французьки в духовці з свинини

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

Інгредієнти:

  • Частина філе свинини — 500 гр
  • сир твердий — 200 гр
  • цибуля ріпчаста — 1-2 головки
  • морква велика — 1 шт
  • часник — 3 зубчики
  • майонез — 4 ст. л
  • масло рослинне — 2 ст. л
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Першим ділом після того, як підготували всі необхідні продукти, промиваємо в проточній воді м’ясо, нарізаємо його на шматки товщиною 1,5 см, після чого злегка відбиваємо з допомогою спеціального молоточка і хорошенечко натираємо сіллю з перцем кожен шматочок.

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

Далі змащуємо підходящий деко олією і викладаємо на нього шматки підготовленого м’яса. Зверху на них викладаємо заздалегідь дрібно нашатковану часник, потім тонко нарізану півкільцями цибулю.

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

Наступним шаром розкладаємо натерту на крупній тертці моркву і змащуємо її майонезом.

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

Зверху засипаємо гарненьких шаром тертого сиру і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин до появи золотистої скоринки.

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

Готову страву подаємо з улюбленим гарніром. Приємного Вам апетиту!

М’ясо по-французьки з картоплею і помідорами

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

Інгредієнти:

  • Яловичина — 1 кг
  • гриби — 250 гр
  • цибуля — 1-2 шт
  • картопля — 1 кг
  • помідори — 0,5 кг
  • вершки — 2 ст. л
  • сир — 200 гр
  • гірчиця — 2 ч. л
  • майонез
  • рослинна олія — 2 ст. л
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Помытое м’ясо яловичини нарізаємо впоперек волокон на шматки товщиною 1,5 см і відбиваємо їх з двох сторін, бажано через плівку, щоб не летіли бризки, з допомогою спеціального молоточка.

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

Змішуємо сіль, перець, гірчицю, одну столову ложку майонезу і гарненько перемішуємо.

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

Тепер ретельно натираємо цією сумішшю відбивні і залишаємо маринуватися на 20 хвилин.

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

А ми тим часом ставимо варитися картоплю до готовності і обсмажуємо на сковорідці гриби з цибулею.

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

Деко змащуємо олією, викладаємо на нього замариновавшееся м’ясо і на кожен шматочок викладаємо обсмажені гриби, тоненькі скибочки вареного картоплі, а поверх кладемо кружечки помідорів.

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

Натираємо на крупній тертці сир, до нього ж додаємо 1 ст. ложку майонезу і вершки. Перемішуємо і рівномірно розподіляємо по всій поверхні помідорів.

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

Закриваємо деко фольгою і відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин, після чого знімаємо фольгу і тримаємо ще 5 хвилин до появи золотистої скоринки на сирі.

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

Готуйте з великим задоволенням і пригощайте своїх домочадців і друзів!

Як приготувати м’ясо по французьки з картоплею і фаршем

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

Інгредієнти:

  • Фарш — 400 гр
  • печериці — 500 гр
  • картопля — 4-5 шт
  • сир твердий — 250 гр
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • майонез і спеції — за смаком.

Спосіб приготування:

Помиті овочі очищаємо, нарізаємо цибулю тонкими кільцями і викладаємо на змащене олією деко, а потім картопля, який солимо і перчимо за смаком.

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

Далі йде шар фаршу, попередньо просолений і проперченный. Потім ми добряче змащуємо його майонезом.

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

Тепер викладаємо невеликими шматочками нарізані печериці, натертий на крупній тертці сир, знову шар майонезу і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

Після чого дістаємо готову страву з духовий печі, нарізаємо на порції і подаємо до столу!

М’ясо по французьки з курки (курячого філе) і сиру

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 2 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • сир твердий — 200 гр
  • майонез — 4 ст. л
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Куряче філе нарізаємо на відповідні шматочки, злегка відбиваємо, солимо і перчимо за смаком. Потім викладаємо на змащене олією деко.

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

Лук очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками, перекладаємо в миску, туди ж додаємо майонез і половину натертого на крупній тертці сиру.

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

Гарненько перемішуємо всю масу і змащуємо нею все м’ясо. Після чого відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

По закінченню вказаного часу, посипаємо блюдо залишилися сиром і продовжуємо запікати ще 10-15 хвилин, до появи рум’яної скоринки.

Мясо по-французски в духовке: Самые лучшие рецепты

Залишилося тільки дістати, нарізати і подати до столу, чудове м’ясо по французьки з курки.

Рецепт м’яса по-французьки з помідорами і грибами (відео)

М’ясо приготоване по цьому рецепту виходить особливо соковитим і дуже смачним.

Приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: