В наш час м’ясо по-французьки в духовці стало дуже популярне блюдо і що не мало важливо, воно за свої роки існування, сильно видозмінилася. Одні кулінари внесли якісь свої додаткові родзинки в його приготування. Інші проявляють фантазію в способах нарізки продуктів, що доповнюють або навпаки зменшують шари, ну а хтось просто міняє їх місцями.
Хочу зазначити, що в різних точках нашої неосяжної батьківщини, дане блюдо має свою певну назву, наприклад: м’ясо по-домашньому або капитански, а якщо взяти в самій Франції, то там чимось схоже страва називається Бекеоффе, але воно трохи відрізняється від класичного тим, що в його склад входять груші.
Так давайте ж у сьогоднішній статті докладно розглянемо рецепти приготування соковитого і смачного м’яса по-французьки в духовці зі свинини з різними складовими, де кожен інгредієнт буде доповнювати один одного, як ніщо інше.
- М’ясо по-французьки з свинини, помідорів, картоплі і сиру
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Рецепт м’яса по-французьки з картоплею
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- М’ясо по-французьки з грибами і сиром
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Як запекти свинину з ананасом та сиром
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Смачне м’ясо по французьки по класично (відео)
М’ясо по-французьки з свинини, помідорів, картоплі і сиру
Таке блюдо не тільки доведеться по душі прийшли до Вас гостям, але і може стати улюбленим у щоденному сімейному меню.
Інгредієнти:
- М’ясо свинини — 350 гр
- картопля — 3-4 шт
- цибуля ріпчаста — 2 шт
- сир твердий — 200 гр
- помідори — 3-4 шт
- майонез — 3 ст. л
- сіль, перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Першим ділом м’ясо промиваємо в проточній воді, потім нарізаємо на чотири однакових шматочка і відбиваємо з допомогою спеціального молоточка.
Далі кожен шматочок з двох сторін солимо і перчимо за смаком.
Лук очищаємо і шаткуємо тоненькими півкільцями, після чого беремо його руками і трохи приминаем, щоб він пустив сік.
Тепер нам необхідно порізати тоненькими часточками помідори.
Картоплю чистимо, нарізаємо часточками, потім солимо і перчимо за смаком.
Тепер змащуємо маслом термостійку форму з високими бортами і викладаємо в неї першим рівним шаром картоплю.
Наступним шаром йдуть шматочки м’яса, які змащуємо майонезом.
Зверху кладемо цибулю і кружечки помідорів.
Все це засипаємо натертим на крупній тертці сиром, який промазуємо майонезом.
І відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40-50 хвилин до готовності.
По закінченню часу дістаємо готову страву з духовий печі, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Рецепт м’яса по-французьки з картоплею
Великою популярністю користується м’ясо по-французьки з картоплею в духовці, тому що в цьому випадку виходить не просто смачна, гаряча закуска, а повноцінне блюдо, до якого не потрібно додатково готувати гарнір.
Інгредієнти:
- Свинина — 0,5 кг
- картопля — 1 кг
- цибуля ріпчаста — 2 шт
- сир твердий — 150 гр
- масло вершкове — 100 гр
- сметана — 5 ст. л
- майонез — 5 ст. л
- сіль, перець за смаком.
Спосіб приготування:
Шматок свинини промиваємо в проточній воді, після чого нарізаємо на порційні шматочки товщиною приблизно 1 см і відбиваємо з допомогою спеціального молоточка.
Кожен шматочок солимо, перчимо і викладаємо в жаростійку форму, попередньо в яку викладаємо невеликі шматочки вершкового масла.
Потім шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулю і викладаємо його по всій поверхні.
У рівних кількостях змішуємо сметану з майонезом, додаємо пропущений через прес часник і перемішуємо.
Картопля очищаємо потім нарізаємо тоненькими скибочками. Викладаємо в нього майонезно-сметанную суміш і як слід перемішуємо.
Щоб м’ясо під час запікання не підсохло і залишилося ніжним форму додаємо трохи водички.
Тепер акуратно перекладаємо картоплю у форму і відправляємо в розігріту до 180 градусів на 30 хвилин, після виймаємо посипаємо натертим на крупній тертці сиром і відправляємо назад ще на пів години.
Ось таке чудове блюдо вийшло, приємного апетиту!
М’ясо по-французьки з грибами і сиром
Цей рецепт відмінний і до того ж дуже ситний варіант як домашньої трапези, також це блюдо заслуговує того, щоб приготувати його на будь-яке свято.
Інгредієнти:
- М’ясо свинини — 600 гр
- цибуля — 500 гр
- гриби — 300-400 гр
- сир твердий — 250 гр
- майонез — 2 ст. л
- рослинне масло — 100 гр
- сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Для того, щоб з грибів (у мене печериці) пішла зайва волога, необхідно обсмажити їх на сковороді.
М’ясо нарізаємо шматочками товщиною приблизно 1-2 см і відбиваємо молоточком. Перекладаємо в миску, солимо, перчимо, додаємо майонез і добре все перемішуємо.
Вистилаємо на деко спеціальну плівку для збору жиру, змащуємо її маслом і викладаємо на неї першим шаром нарізану кільцями цибулю.
Далі викладаємо замариноване м’ясо, потім обсмажені гриби і засипаємо все це натертим на крупній тертці сир.
Тепер ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин до появи золотистої скоринки.
Готове блюдо виходить дуже яскравим і ароматним. Добре поєднується з таким гарніром, як рис і картоплю. Так само підійдуть запечені овочі або овочевий салат.
Як запекти свинину з ананасом та сиром
Дане блюдо з ананасами, повірте поєднання просто супер! Готую я його в такому варіанті на свята, а в звичайний будній день — все більше з картоплею. Чесно скажу обидва рецепта дуже смачні, але з ананасом виходить якось по-особливому. Спробуйте приготувати і Ви.
Інгредієнти:
- Свинина — 500 гр
- консервовані ананаси — 150 гр
- твердий сир — 100 гр
- майонез — 100 гр
- сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
1. У цьому рецепті м’ясо нарізаємо на порційні шматочки, тонший ніж зазвичай, приблизно 5 мм. Злегка відбиваємо, солимо і перчимо.
2. Потім кожен шматочок ретельно змащуємо майонезом і залишаємо маринуватися приблизно на 20 хвилин.
3. По закінченню часу змащуємо маслом форму і викладаємо в неї свинину.
4. Зверху на кожен шматочок кладемо шматочки ананасів.
5. Твердий сир натираємо на дрібній тертці і посипаємо зверху.
6. Поливаємо все соком з ананасів, в кількості 3-4 столових ложок.
7. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку запікатися на пів години.
Подаємо гарячим з улюбленим гарніром.
Смачне м’ясо по французьки по класично (відео)
Приємного апетиту!