М’ясо по-французьки в духовці з свинини: Як приготувати соковите і смачне м’ясо

В наш час м’ясо по-французьки в духовці стало дуже популярне блюдо і що не мало важливо, воно за свої роки існування, сильно видозмінилася. Одні кулінари внесли якісь свої додаткові родзинки в його приготування. Інші проявляють фантазію в способах нарізки продуктів, що доповнюють або навпаки зменшують шари, ну а хтось просто міняє їх місцями.

Хочу зазначити, що в різних точках нашої неосяжної батьківщини, дане блюдо має свою певну назву, наприклад: м’ясо по-домашньому або капитански, а якщо взяти в самій Франції, то там чимось схоже страва називається Бекеоффе, але воно трохи відрізняється від класичного тим, що в його склад входять груші.

Так давайте ж у сьогоднішній статті докладно розглянемо рецепти приготування соковитого і смачного м’яса по-французьки в духовці зі свинини з різними складовими, де кожен інгредієнт буде доповнювати один одного, як ніщо інше.

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

М’ясо по-французьки з свинини, помідорів, картоплі і сиру

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

Таке блюдо не тільки доведеться по душі прийшли до Вас гостям, але і може стати улюбленим у щоденному сімейному меню.

Інгредієнти:

  • М’ясо свинини — 350 гр
  • картопля — 3-4 шт
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • сир твердий — 200 гр
  • помідори — 3-4 шт
  • майонез — 3 ст. л
  • сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Першим ділом м’ясо промиваємо в проточній воді, потім нарізаємо на чотири однакових шматочка і відбиваємо з допомогою спеціального молоточка.

Читайте також:  Рулька свиняча запечена в духовці. 5 покрокових рецептів

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

Далі кожен шматочок з двох сторін солимо і перчимо за смаком.

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

Лук очищаємо і шаткуємо тоненькими півкільцями, після чого беремо його руками і трохи приминаем, щоб він пустив сік.

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

Тепер нам необхідно порізати тоненькими часточками помідори.

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

Картоплю чистимо, нарізаємо часточками, потім солимо і перчимо за смаком.

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

Тепер змащуємо маслом термостійку форму з високими бортами і викладаємо в неї першим рівним шаром картоплю.

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

Наступним шаром йдуть шматочки м’яса, які змащуємо майонезом.

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

Зверху кладемо цибулю і кружечки помідорів.

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

Все це засипаємо натертим на крупній тертці сиром, який промазуємо майонезом.

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

І відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40-50 хвилин до готовності.

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

По закінченню часу дістаємо готову страву з духовий печі, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Рецепт м’яса по-французьки з картоплею

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

Великою популярністю користується м’ясо по-французьки з картоплею в духовці, тому що в цьому випадку виходить не просто смачна, гаряча закуска, а повноцінне блюдо, до якого не потрібно додатково готувати гарнір.

Інгредієнти:

  • Свинина — 0,5 кг
  • картопля — 1 кг
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • сир твердий — 150 гр
  • масло вершкове — 100 гр
  • сметана — 5 ст. л
  • майонез — 5 ст. л
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Шматок свинини промиваємо в проточній воді, після чого нарізаємо на порційні шматочки товщиною приблизно 1 см і відбиваємо з допомогою спеціального молоточка.

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

Кожен шматочок солимо, перчимо і викладаємо в жаростійку форму, попередньо в яку викладаємо невеликі шматочки вершкового масла.

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

Потім шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулю і викладаємо його по всій поверхні.

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

У рівних кількостях змішуємо сметану з майонезом, додаємо пропущений через прес часник і перемішуємо.

Читайте також:  Фаршировані перці з фаршем і рисом: Топ 5 найкращих рецептів

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

Картопля очищаємо потім нарізаємо тоненькими скибочками. Викладаємо в нього майонезно-сметанную суміш і як слід перемішуємо.

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

Щоб м’ясо під час запікання не підсохло і залишилося ніжним форму додаємо трохи водички.

Тепер акуратно перекладаємо картоплю у форму і відправляємо в розігріту до 180 градусів на 30 хвилин, після виймаємо посипаємо натертим на крупній тертці сиром і відправляємо назад ще на пів години.

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

Ось таке чудове блюдо вийшло, приємного апетиту!

М’ясо по-французьки з грибами і сиром

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

Цей рецепт відмінний і до того ж дуже ситний варіант як домашньої трапези, також це блюдо заслуговує того, щоб приготувати його на будь-яке свято.

Інгредієнти:

  • М’ясо свинини — 600 гр
  • цибуля — 500 гр
  • гриби — 300-400 гр
  • сир твердий — 250 гр
  • майонез — 2 ст. л
  • рослинне масло — 100 гр
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Для того, щоб з грибів (у мене печериці) пішла зайва волога, необхідно обсмажити їх на сковороді.

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

М’ясо нарізаємо шматочками товщиною приблизно 1-2 см і відбиваємо молоточком. Перекладаємо в миску, солимо, перчимо, додаємо майонез і добре все перемішуємо.

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

Вистилаємо на деко спеціальну плівку для збору жиру, змащуємо її маслом і викладаємо на неї першим шаром нарізану кільцями цибулю.

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

Далі викладаємо замариноване м’ясо, потім обсмажені гриби і засипаємо все це натертим на крупній тертці сир.

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

Тепер ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин до появи золотистої скоринки.

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

Готове блюдо виходить дуже яскравим і ароматним. Добре поєднується з таким гарніром, як рис і картоплю. Так само підійдуть запечені овочі або овочевий салат.

Як запекти свинину з ананасом та сиром

Мясо по-французски в духовке из свинины: Как приготовить сочное и вкусное мясо

Дане блюдо з ананасами, повірте поєднання просто супер! Готую я його в такому варіанті на свята, а в звичайний будній день — все більше з картоплею. Чесно скажу обидва рецепта дуже смачні, але з ананасом виходить якось по-особливому. Спробуйте приготувати і Ви.

Читайте також:  Свинина запечена в духовці - 5 простих і смачних рецептів

Інгредієнти:

  • Свинина — 500 гр
  • консервовані ананаси — 150 гр
  • твердий сир — 100 гр
  • майонез — 100 гр
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

1. У цьому рецепті м’ясо нарізаємо на порційні шматочки, тонший ніж зазвичай, приблизно 5 мм. Злегка відбиваємо, солимо і перчимо.

2. Потім кожен шматочок ретельно змащуємо майонезом і залишаємо маринуватися приблизно на 20 хвилин.

3. По закінченню часу змащуємо маслом форму і викладаємо в неї свинину.

4. Зверху на кожен шматочок кладемо шматочки ананасів.

5. Твердий сир натираємо на дрібній тертці і посипаємо зверху.

6. Поливаємо все соком з ананасів, в кількості 3-4 столових ложок.

7. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку запікатися на пів години.

Подаємо гарячим з улюбленим гарніром.

Смачне м’ясо по французьки по класично (відео)

Приємного апетиту!

DvaGusya