М’ясо по-французьки з картоплею в духовці – 5 покрокових рецепта

Це блюдо, яке я докладно описав нижче, я дуже люблю готувати. Ви запитаєте: «Чому»? Та тому, що воно дуже апетитне і смачне — це по-перше; а по-друге — на його приготування не займає багато часу, якщо взяти на облік всі підготовчі процеси на такий гарячий, повноцінний вечерю часу піде, приблизно близько однієї години.

Немаловажну роль тут грає те, що воно поєднує відразу в собі основний і смачне м’ясне блюдо, а так само обладнаний гарнір і в якості закуски до нього подаємо якийсь овочевий салат, або мариновані овочі.

Для м’яса по-французьки, приготованого з картоплею в духовці можна підібрати будь-яке м’ясо — на ваш смак, але звичайно краще буде свинина, так як вона готується швидше і виходить набагато соковитіше і смачніше. Вибирати найкраще вирізку або поперекову частину туші, тому що в цій частині м’ясо менш жирне і ніжне. А для отримання відмінного, соковитого смаку страви, було б не погано використовувати улюблені спеції для м’яса з картоплею. Це може бути: як орегано або базилік, ну і так само вже готові багатокомпонентні, універсальні прянощі.

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецептаМ’ясо по-французьки з картоплею в духовці зі свининою — рецепт запікання з фото

Інгредієнти:

  • Свинина — 500 гр
  • картопля — 900 гр
  • цибуля ріпчаста — 3 шт
  • сир твердий — 250 гр
  • масло рослинне — для готування
  • майонез
  • сіль і мелений чорний перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо на тонкі пластинки і кладемо на змащений маслом деко.

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецепта

Очищений цибулю шаткуємо тоненькими кільцями, викладаємо рівномірно поверх картоплі, солимо і перчимо.

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецепта

Далі нарізаємо м’ясо невеликими кубиками, розміром 2,5 на 2,5 сантиметра і поміщаємо на овочі. Ще трохи підсолюємо, якщо потрібно перчимо і заливаємо всю поверхню майонезом.

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецепта

Тепер потрібно включити духовку на 180 градусів і як тільки вона нагріється поміщаємо в неї деко з м’ясом і овочами запікатися, по часу приблизно на 40-60 хвилин.

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецепта

За 10-15 хвилин до готовності необхідно посипати зверху на блюдо натертим на дрібній тертці сиром.

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецепта

М’ясо по-французьки готове і тепер можна подати до столу.

Дуже смачне м’ясо по-французьки з яловичини приготоване в мультиварці

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецепта

Приготувати це блюдо в мультиварці в умовах досить просто. Використовувати для приготування можна не тільки стала вже традиційну свинину, але й так само яловичину або наприклад філе курки. Звичайно дуже зручно, коли весь процес бере на себе техніка. Отже, приступимо!

Інгредієнти:

  • Яловичина — 400 гр
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • картопля — 4 шт
  • сир — 150 гр
  • масло рослинне — 1 ст. ложка
  • майонез — 4 ст. ложки
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Для приготування по цьому рецепту нам необхідно для початку м’ясо промити під проточною водою, просушити і нарізати на тоненькі скибочки і якщо є бажання можете їх трохи відбити. Солимо і перчимо з кожної сторони.

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецепта

Тепер нам знадобиться чаша від мультиварки, яку потрібно змастити рослинним маслом, а після вже викладаємо в неї нарізане і відбите м’ясо.

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецепта

Промазуємо зверху майонезом і викладаємо рівним шаром почищеною і нарізаним півкільцями цибулею.

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецепта

Настав час помити, почистити, нарізати тонкими кружечками картоплю. Викладаємо в миску, солимо і перчимо кожен по своєму смаку.

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецепта

Натираємо на крупній тертці сир і посипаємо їм поверх всіх інгредієнтів. Встановлюємо режим «Випічка» на одну годину.

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецепта

І як тільки прозвучить сигнал про завершення, залишаємо страву на підігріві ще хвилин на 10, а після його можна подавати.

М’ясо по-французьки з свинини і
помідорів в духовці

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецепта

Інгредієнти:

  • Свинина — 450 гр
  • картопля — 450 гр
  • цибуля — 1 шт
  • помідори — 1 шт
  • сир твердий — 250 гр
  • майонез — за смаком
  • сіль приправа — за смаком.

Спосіб приготування:

Промите м’ясо свинини нарізаємо вздовж на тоненькі скибочки і відбиваємо молоточком з обох сторін. Солимо й додаємо улюблену приправу.

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецепта

Помиту картоплю і помідор нарізаємо кружечками. Цибулю нарізаємо півкільцями.

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецепта

Готуємо лист — для цього нам потрібно змастити його олією, далі викладаємо на нього щільно один до одного картоплю і трохи підсолюємо.

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецепта

Зверху викладаємо нарізаний помідор, потім кладемо цибулю, далі пласти м’яса і все це рівномірно змащуємо майонезом. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецепта

Хвилин за 10-15 до приготування, дістаємо страва з духовий печі і посипаємо натертим на крупній тертці сиром і відправляємо назад до появи рум’яної скоринки. На цьому наше кулінарне творчість готове і подаємо до столу.

Відмінний рецепт м’яса по-французьки з картоплею і грибами в духовці

Інгредієнти:

  • М’ясо — 400 гр
  • картопля — 400 гр
  • гриби — 400 гр
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • сир — 150 гр
  • помідори — 2 шт
  • майонез — 4 столові ложки
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Для приготування по цьому рецепту гриби промити, просушити, нарізати, після чого ставимо сковороду на середній вогонь і обсмажуємо на олії, попередньо посоливши і поперчив.

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецепта

Змащуємо жаростійку форму рослинним маслом і викладаємо на неї по всій поверхні, нарізану півкільцями цибулю.

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецепта

Тепер нарізаємо помитий і очищений картопля круглишочками, солимо, перчимо, так само можна додати мелений часник, і викладаємо поверх лука. Після йде м’ясо, нарізане пластинками, трохи відбите і просолене.

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецепта

Далі розкладаємо рівним шаром обсмажені гриби і так само нарізані кружечками помідори.

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецепта

Робимо по всій поверхні сіточку з майонезу і відправляємо форму в духовку розігріту до 180 градусів хвилин на 40-50. І точно так само, як я писав вище, хвилин за 10-15 до готовності потрібно підсипати блюдо натертим на тертці сиром і відправити запікатися назад до готовності.

Мясо по-французски с картошкой в духовке - 5 пошаговых рецепта

М’ясо по — французьки з картоплею і грибами готове, і перед самою подачею можна прикрасити свіжою зеленню.

Відео про те, як приготувати м’ясо по французьки з курячого фаршу

Рецепт приготування популярного м’ясної страви з використанням курячого фаршу, дивіться і готуйте!

Приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: