Страва, про який сьогодні піде мова з усією впевненістю можна вважати як святковим, так і повсякденним. Чому святковим? Та тому, що вона так само як і м’ясо по французьки в духовці краще у своєму вигляді і за накритим столом завжди виглядає дуже апетитно і позитивно.
В той момент, коли подаєш таке запашне, соковите, рум’яне страву ще в гарячій формі, або на страву до столу, у всіх гостей воно викликає по справжньому велике пожвавлення, навіть якщо взяти той випадок, якщо вони вже наїлися різних салатів і закусок, то все одно від шматочка такого смачного м’яса не відмовиться ніхто. Тим більше, коли всі знають, що в готові продукти, куплені в магазинах додають таку велику кількість зовсім не корисних різних добавок і хімії і це буде великим плюсом те, що Ви приготували його самі.
У сьогоднішній статті я з великим задоволенням розповім, як правильно запекти ароматну і ніжну свинини в духовці, в домашніх умовах. А ці рецепти для тих хто пропустив мою минулу статтю Манти: 4 рецепту приготування.
- Відбивна приготовлена свинина шматками зі сметаною в духовці
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Рецепт свинини з картоплею в горщиках
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- М’ясний рулет в рукаві
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Свинина запечена у фользі в гірчиці і меду
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Смачне м’ясо свинини запечене в духовці з ананасами (відео)
Відбивна приготовлена свинина шматками зі сметаною в духовці
Інгредієнти:
- М’ясо свинини — 1 кг
- сир твердий — 150 гр
- сметана — 200-300 гр
- вода 1/2 склянки
- олія рослинна
- насіння гірчиці — 20 гр
- сіль і чорний мелений перець за смаком.
Спосіб приготування:
Свинячу вирізку промиваємо та нарізаємо товщиною 2 см, солимо, перчимо за смаком. Потім злегка відбиваємо з допомогою спеціального молоточка.
Далі змащуємо рослинним маслом деко і щільно один до одного викладаємо злегка відбиті шматки. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.
Тим часом натираємо на крупній тертці сир і перекладаємо його в миску, додаємо насіння гірчиці, сметану, пів склянки води і добре перемішуємо.
Щоб блюдо вийшло більш м’яким і ніжним, необхідно в сирно-сметанную суміш додати трохи води і тоді воно під час готування повністю розподілиться і наповнить м’ясо своїм смаком.
По закінченню 10 хвилин запікання, дістаємо деко з духовий печі, поливаємо вміст підготовленим соусом і відправляємо запікатися назад на 20-25 хвилин до готовності.
Готову страву подаємо з картоплею, рисом або будь-яким іншим гарніром.
Рецепт свинини з картоплею в горщиках
Інгредієнти:
- Свинина — 300 гр
- картопля — 4-5 середніх шт
- цибуля ріпчаста — 1 шт
- морква — 1 шт
- сметана — 4 ст. л
- часник — 4 зубчики
- свіжа зелень
- суміш італійських трав — 1/2 ч. л
- сіль і перець за смаком.
Спосіб приготування:
Першим ділом готуємо всі необхідні продукти. Промиваємо м’ясо і нарізаємо його невеликими шматочками.
Картоплю, очищаємо і ріжемо її невеликими кубиками.
Морква шаткуємо тоненькими кружальцями.
Часник сильно подрібнювати не потрібно, досить буде розділити його на маленькі колечка.
Цибулю нарізаємо тоненькими півкільцями.
Потім всі підготовлені інгредієнти поділяємо навпіл, так як готувати будемо у двох горщиках. Солимо, перчимо м’ясо за смаком і половину викладаємо в підготовлений горщик, поверх кладемо цибулю.
Далі кладемо картоплю, моркву, часник, суміш італійських трав і трошки підсолюємо.
Залишилося лише додати кілька столових ложок сметани і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 1 годину 30 хвилин, плюс – мінус 10 хвилин.
Виймаємо з духовий печі, присипаємо зеленню і подаємо до столу.
М’ясний рулет в рукаві
Інгредієнти:
- Свиняча очеревина — 1 кг
- часник — 5-6 зубчиків
- лавровий лист
- сіль, чорний перець і спеції — за смаком.
Спосіб приготування:
М’ясо нарізаємо пластами товщиною в 1 см, промиваємо у воді і просушуємо з допомогою паперового рушника.
Потім, щоб воно повністю пропеклося, робимо в ньому глибокі надрізи і натираємо сумішшю солі, меленого перцю, і спеціями зі всіх сторін.
Натираємо на крупній тертці часник, або пропускаємо через спеціальний прес і так само як і спеціями ретельно змащуємо з усіх боків. Після чого загортаємо м’ясо в рулет, обв’язуємо шпагатом або товстою ниткою і обкладаємо невеликими шматочками лаврового листа.
Поміщаємо рулет в пакет для запікання, пов’язуємо кінці рукава і робимо в ньому кілька проколів, для того, щоб поступав в нього повітря.
І відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку, на 60-80 хвилин. А щоб страва підрум’янилося необхідно за 10 хвилин до готовності розрізати і розкрити рукав.
Готовий рулет виймаємо й даємо йому трохи охолонути. Потім зрізаємо нитки, нарізаємо його порційними шматками і подаємо до столу.
Свинина запечена у фользі в гірчиці і меду
Інгредієнти:
- Вирізка — 1,5 кг
- мед — 3 ст. л
- гірчиця діжонська — 20 гр
- майонез — 3 ст. л
- паприка гостра — 1 ч. л
- сіль і спеції за смаком.
Спосіб приготування:
Цілісний шматок м’яса змащуємо з усіх боків майонезом і прибираємо просочуватися в холодильник на 2 години.
Потім, по закінченню часу ретельно промиваємо від майонезу вирізку, просушуємо з допомогою паперового рушника і змащуємо сумішшю солі, чорного перцю і паприки.
Далі змішуємо гірчицю з медом і поливаємо цією сумішшю м’ясної шматок з усіх боків.
Тепер загортаємо його в два шари фольги і відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 2 години.
При бажанні, можна за 10-15 хвилин до готовності відкрити фольгу і тоді страва вийде подрумяненное. Запечене м’ясо у фользі по цьому рецепту просто тане в роті і поєднується з будь-яким гарніром.
Смачне м’ясо свинини запечене в духовці з ананасами (відео)
Впевнений, що дане блюдо Вам дуже сподобається, тому що воно виходить дуже соковитим і пікантним. Його можна сміливо готувати для святкового столу, так і на недільний обід. А як гарнір можна подати овочі, приготовані на грилі.
Приємного апетиту!