Свинина запечена в духовці – 5 простих і смачних рецептів

Страва, про який сьогодні піде мова з усією впевненістю можна вважати як святковим, так і повсякденним. Чому святковим? Та тому, що вона так само як і м’ясо по французьки в духовці краще у своєму вигляді і за накритим столом завжди виглядає дуже апетитно і позитивно.

В той момент, коли подаєш таке запашне, соковите, рум’яне страву ще в гарячій формі, або на страву до столу, у всіх гостей воно викликає по справжньому велике пожвавлення, навіть якщо взяти той випадок, якщо вони вже наїлися різних салатів і закусок, то все одно від шматочка такого смачного м’яса не відмовиться ніхто. Тим більше, коли всі знають, що в готові продукти, куплені в магазинах додають таку велику кількість зовсім не корисних різних добавок і хімії і це буде великим плюсом те, що Ви приготували його самі.

У сьогоднішній статті я з великим задоволенням розповім, як правильно запекти ароматну і ніжну свинини в духовці, в домашніх умовах. А ці рецепти для тих хто пропустив мою минулу статтю Манти: 4 рецепту приготування.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Відбивна приготовлена свинина шматками зі сметаною в духовці

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Інгредієнти:

  • М’ясо свинини — 1 кг
  • сир твердий — 150 гр
  • сметана — 200-300 гр
  • вода 1/2 склянки
  • олія рослинна
  • насіння гірчиці — 20 гр
  • сіль і чорний мелений перець за смаком.

Спосіб приготування:

Свинячу вирізку промиваємо та нарізаємо товщиною 2 см, солимо, перчимо за смаком. Потім злегка відбиваємо з допомогою спеціального молоточка.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Далі змащуємо рослинним маслом деко і щільно один до одного викладаємо злегка відбиті шматки. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Тим часом натираємо на крупній тертці сир і перекладаємо його в миску, додаємо насіння гірчиці, сметану, пів склянки води і добре перемішуємо.

Щоб блюдо вийшло більш м’яким і ніжним, необхідно в сирно-сметанную суміш додати трохи води і тоді воно під час готування повністю розподілиться і наповнить м’ясо своїм смаком.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

По закінченню 10 хвилин запікання, дістаємо деко з духовий печі, поливаємо вміст підготовленим соусом і відправляємо запікатися назад на 20-25 хвилин до готовності.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Готову страву подаємо з картоплею, рисом або будь-яким іншим гарніром.

Рецепт свинини з картоплею в горщиках

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Інгредієнти:

  • Свинина — 300 гр
  • картопля — 4-5 середніх шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • сметана — 4 ст. л
  • часник — 4 зубчики
  • свіжа зелень
  • суміш італійських трав — 1/2 ч. л
  • сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

Першим ділом готуємо всі необхідні продукти. Промиваємо м’ясо і нарізаємо його невеликими шматочками.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Картоплю, очищаємо і ріжемо її невеликими кубиками.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Морква шаткуємо тоненькими кружальцями.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Часник сильно подрібнювати не потрібно, досить буде розділити його на маленькі колечка.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Цибулю нарізаємо тоненькими півкільцями.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Потім всі підготовлені інгредієнти поділяємо навпіл, так як готувати будемо у двох горщиках. Солимо, перчимо м’ясо за смаком і половину викладаємо в підготовлений горщик, поверх кладемо цибулю.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Далі кладемо картоплю, моркву, часник, суміш італійських трав і трошки підсолюємо.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Залишилося лише додати кілька столових ложок сметани і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 1 годину 30 хвилин, плюс – мінус 10 хвилин.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Виймаємо з духовий печі, присипаємо зеленню і подаємо до столу.

М’ясний рулет в рукаві

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Інгредієнти:

  • Свиняча очеревина — 1 кг
  • часник — 5-6 зубчиків
  • лавровий лист
  • сіль, чорний перець і спеції — за смаком.

Спосіб приготування:

М’ясо нарізаємо пластами товщиною в 1 см, промиваємо у воді і просушуємо з допомогою паперового рушника.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Потім, щоб воно повністю пропеклося, робимо в ньому глибокі надрізи і натираємо сумішшю солі, меленого перцю, і спеціями зі всіх сторін.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Натираємо на крупній тертці часник, або пропускаємо через спеціальний прес і так само як і спеціями ретельно змащуємо з усіх боків. Після чого загортаємо м’ясо в рулет, обв’язуємо шпагатом або товстою ниткою і обкладаємо невеликими шматочками лаврового листа.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Поміщаємо рулет в пакет для запікання, пов’язуємо кінці рукава і робимо в ньому кілька проколів, для того, щоб поступав в нього повітря.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

І відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку, на 60-80 хвилин. А щоб страва підрум’янилося необхідно за 10 хвилин до готовності розрізати і розкрити рукав.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Готовий рулет виймаємо й даємо йому трохи охолонути. Потім зрізаємо нитки, нарізаємо його порційними шматками і подаємо до столу.

Свинина запечена у фользі в гірчиці і меду

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Інгредієнти:

  • Вирізка — 1,5 кг
  • мед — 3 ст. л
  • гірчиця діжонська — 20 гр
  • майонез — 3 ст. л
  • паприка гостра — 1 ч. л
  • сіль і спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Цілісний шматок м’яса змащуємо з усіх боків майонезом і прибираємо просочуватися в холодильник на 2 години.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Потім, по закінченню часу ретельно промиваємо від майонезу вирізку, просушуємо з допомогою паперового рушника і змащуємо сумішшю солі, чорного перцю і паприки.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Далі змішуємо гірчицю з медом і поливаємо цією сумішшю м’ясної шматок з усіх боків.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

Тепер загортаємо його в два шари фольги і відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 2 години.

Свинина запеченная в духовке - 5 простых и вкусных рецепта

При бажанні, можна за 10-15 хвилин до готовності відкрити фольгу і тоді страва вийде подрумяненное. Запечене м’ясо у фользі по цьому рецепту просто тане в роті і поєднується з будь-яким гарніром.

Смачне м’ясо свинини запечене в духовці з ананасами (відео)

Впевнений, що дане блюдо Вам дуже сподобається, тому що воно виходить дуже соковитим і пікантним. Його можна сміливо готувати для святкового столу, так і на недільний обід. А як гарнір можна подати овочі, приготовані на грилі.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: