Як коптити скумбрію в коптильні гарячого копчення: Топ 4 рецепту від А до Я

Ця морська риба, загону окунеподібних. З насиченими вітамінами і мінеральним складом, вважається корисним продуктом. Містить в собі величезну кількість заліза, фосфору, магнію, натрію, кальцію та йоду. Такі вітаміни, як А, РР, D, групи В, унікальні жирні кислоти омега-3, що знаходяться в ній, також необхідні для нашого організму.

Копчену і ароматну скумбрію можна з легкістю приготувати в умовах свого будинку. Такий смак рибки навіть не варто порівнювати з куплених в супермаркеті. А якщо ще врахувати те, що зараз практично всі виробники при виробництві даного продукту використовують різні консерванти, рідкий дим і підсилювачі смаку, то, безсумнівно, перевага буде риби домашнього приготування, перед покупної.

Якщо у вас вже є своя коптильня гарячого копчення, але ви не знаєте як правильно приготувати в ній скумбрію, тоді Дорогі Друзі, мої рецепти саме для вас! Адже приготувавши рибку самостійно, ви отримаєте не тільки неймовірний смак, але й велике задоволення від самого процесу приготування. Так само можете ознайомитися з рецептом скумбрії запеченої у фользі в духовці

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

Як коптити скумбрія гарячого копчення в домашніх умовах — в газовій коптильні з гідрозатворів

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

Інгредієнти:

  • Скумбрія — 2 шт
  • коріандр-1 чайна ложка
  • перець чорний запашний — 8-10 горошин
  • лавровий лист — 2 шт
  • перець чорний горошком — 1 ч. л
  • гвоздика — 2-3 шт
  • сіль — 2 стол. л.

Спосіб приготування:

Насамперед нам необхідно очистити від нутрощів рибу, далі видаляємо зябра і промиваємо під проточною водою.

Тепер засипаємо всі спеції, крім лаврового листа в ступку, туди ж додаємо дві столові ложки солі і ретельно подрібнюємо їх.

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

Далі починаємо добряче засолювати приготовленої нами сумішшю скумбрію, як зовні, так і всередині. Після чого укладаємо її, у даному випадку в глибоке деко. Беремо лаврушки і поміщаємо її у черевце кожної рибки по одній штучці.

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

Накриваємо деко харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на добу, для того, щоб риба засолилась і просочилася усіма спеціями.

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

По закінченню часу дістаємо з холодильника рибу, виймаємо з неї лавровий лист і промиваємо її від зайвої солі і спецій в проточною, холодною водою.

Викладаємо її на паперовий рушник і просушуємо.

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

Готуємо коптильню. І для цього на саме дно розміщуємо дві жменьки, в даному випадку вільхової тріски. І маємо кожну на те місце, де розташовані конфорки.

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

А для того, щоб наша рибка вийшла більш золотистої, на кожну купку додаємо трохи сахарку, по половинці чайної ложечки.

Після чого встановлюємо піддон для збору жиру. Але перш, я на нього акуратно поклав фольгу, для того, щоб після запікання піддон залишився чистим, у такому разі з ним не доведеться довго мучитися, відтирати від нього весь жир. Кому цей спосіб сподобався, користуйтеся на здоров’я.

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

Тепер ставимо обидві решітки і укладаємо скумбрію на верхній ярус коптильні, закриваємо кришку.

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

Заливаємо воду в гідрозатвор і включаємо газ на середній рівень на обох камфорках.

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

Чекаємо коли піде димок з дымоходика, одягаємо на нього шланчик і вмикаємо витяжку.

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

Через п’ять хвилин вогонь необхідно зменшити до мінімуму і залишимо в такому положенні хвилин на 10. Де загальний час копчення складе в районі 15 хвилин. Після чого газ повністю виключаємо, а рибку залишаємо в коптильні, приблизно на 1-2 години, щоб вона повністю охолола і наситилася димком.

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

Ось що у нас вийшло. Викладаємо її на тарілочку, прибираємо в холодильник і після вже пробуємо охолоджену, можна звичайно скуштувати відразу, ще тепленькою. Готуйте на здоров’я!

Спосіб копчення риби на мангалі з фото

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

Інгредієнти:

  • Скумбрія — 2 шт
  • цибуля ріпчаста — 2 головки
  • пір’я зеленого часнику пучок
  • цукор — 1 столова ложка без гірки
  • соєвий соус — 70 мл
  • сіль — 2 ст. ложки
  • перець — 1 чайна л.

Спосіб приготування:

Рибу очищаємо всередині, відокремлюємо голову і хвіст, після промиваємо під проточною водою.

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

Чистимо і нарізаємо кільцями цибулю, пір’я часнику дрібно шаткуємо і перекладаємо в глибоку миску. Додаємо в неї цукор, 1/2 столові ложки солі, перець і заливаємо соєвим соусом. Ретельно перемішуємо.

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

Беремо скумбрію, солимо, перчимо її і фаршируємо підготовленою масою. Накриваємо кришкою або харчовою плівкою і залишаємо маринуватися протягом однієї години в прохолодному місці, можна довше.

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

А ми тим часом разожжем мангал, де в якості дрівець будемо застосовувати березу, а подкапчивать молодими вишневими гілками, (можна використовувати вільхову або ялівцевий деревину).

По закінченню години, розрівнюємо вугілля і кладемо вишневі гілки.

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

Змащуємо її рослинним маслом, укладаємо в решітку і ставимо на мангал. Приблизно за часом з кожної сторони необхідно протримати хвилин 10, до появи золотистого кольору.

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

Ось така краса у мене вийшла.

Рецепт копчення скумбрії на багатті

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

Інгредієнти:

  • Скумбрія — 5-7 шт
  • спеції — за смаком
  • сіль — 4-5 столових ложки.

Спосіб приготування:

Тушки потрошимо, відрізаємо голови і хвости. Просолюємо зовні і всередині, і якщо хочете додати улюблені спеції. Після чого прибираємо в темне, прохолодне місце години на два.

У коптильню необхідно засипати вільхову тріску, вона повинна покривати всі дно, якщо такої немає, тоді беремо яблуню.

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

По закінченню часу, коли рибка вже засолилась, виймаємо і трохи промиваємо її у воді, щоб позбутися від зайвої солі. Викладаємо її на решітку розташовану в коптильні так, щоб риба не торкалася один одного.

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

Закриваємо коптильню кришкою і ставимо її на вогонь. Чекаємо коли з під кришки піде їдкий, пахучий дим і від цього моменту отчитываем ще двадцять хвилин, після чого знімаємо її з вогню.

Найголовніше дивіться, щоб не пішов жовтий дим, це ознака того, що тріска загорілася.

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

Даємо їй трохи охолонути, перекладаємо в тарілку і подаємо до столу.

Как коптить скумбрию в коптильне горячего копчения: Топ 4 рецепта от А до Я

Ось такий зовсім не складний рецепт. Готуйте і насолоджуйтеся, приготованим власними руками стравою!

Як закоптити скумбрію в газових балонах — коптильня»Паровоз»(відео)

Поради по копчення риби

  • Якщо ви зважилися купити коптильню, то вибирайте з нержавіючої сталі.
  • Не треба братися за приготування, якщо взагалі не розумієте принцип, як і скільки часу необхідно коптити.
  • Горючий матеріал вибираємо правильно: вільхові, вишневі, яблучні або листяні тріски підійдуть ідеально.
  • Навчіться контролювати силу вогню під час приготування риби, адже від сильного вогню вона може пригоріти.
  • Рибу різного розміру не рекомендується коптити разом, тому що це призведе до неоднородному якості готовності.
  • Кришка на агрегаті повинна щільно фіксуватися, кращим варіантом буде з закручуються вентилями.
  • Коптильню під час приготування не відкривайте, якщо приспічило, то робіть це акуратно, так як вирвався пар з легкістю може завдати вам опік.
  • Будьте пильні під час копчення, якщо поруч з вами знаходяться діти.

Коптите на здоров’я і приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: