Через скільки можна їсти солоні грузді і покроковий рецепт з фото солоних груздів холодним способом

Хрящ — делікатесний гриб, який полюбився багатьма господинями за рахунок відмінних смакових якостей і м’ясистою структури. Збирати його одне задоволення, в основному грузді розташовуються великими родинами, а от процес обробки все ж варто деяких зусиль і терпіння.

Через сколько можно есть соленые грузди и пошаговый рецепт с фото соленых груздей холодным способом
Кожна господиня, вперше заготавливающая цей продукт запас, задається питанням, через скільки можна їсти солоні грузді. В залежності від того, яким методом засолюються гриби, варіюється і час до першої дегустації.

Рецепт солоних груздів холодним способом

Найбільш затребуваними і не так часто зустрічаються, як білі або чорні, вважаються грузді волохаті. Цей гриб відрізняється великим діаметром і бахромою по краях шляпки, сіруватим відтінком після засолювання. Смак у нього досить терпкий. Він не вимагає ніяких додаткових спецій крім солі.

Інгредієнти

  • Грузді 2 кг
  • Сіль кам’яна 80 г

На порцію

Калорії: 8.2 ккал

Білки: 0.9 м

Жири: 0.4 г

Вуглеводи: 0.3 г

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Через сколько можно есть соленые грузди и пошаговый рецепт с фото соленых груздей холодным способом

    Очистіть гриби від лісового сміття, промийте і помістіть в таз прийнятного обсягу. Залийте водою. Залиште в такому стані відмокати. В даному випадку, чим довше, тим краще. Головне — не забувайте міняти час від часу рідина, інакше вона закисне, а грузді зіпсуються.

  • Через сколько можно есть соленые грузди и пошаговый рецепт с фото соленых груздей холодным способом

    Через мінімум дев’ять годин гриби промийте під струменем води. Викладіть в дерев’яну діжку шарами верхньою стороною капелюшки вниз, пересипаючи кожен сіллю грубого помелу.

  • Через сколько можно есть соленые грузди и пошаговый рецепт с фото соленых груздей холодным способом

    Прикрийте масу чистою ганчіркою і придавіть зверху спеціальним колом або тарілкою відповідного діаметру. Поставте гніт. Поставте в холодне приміщення. Через 45 днів можете знімати пробу.

Важливо: кількість грибів наведено для вже вимоченого продукту, тому спочатку груздів буде потрібно трохи більше.

Через сколько можно есть соленые грузди и пошаговый рецепт с фото соленых груздей холодным способом

Солоні гриби з пряними травами і часником

Даний рецепт з фото розповість про те, як солити грузді скрипуны холодним способом на зиму в банках. Скрипица – біла різновид з щільною м’якоттю. Зелень використовуйте за смаком, деякі господині кладуть у тому числі і м’яту перцеву, але з нею треба бути акуратніше, щоб не втратити аромат грибів.

Кількість порцій: 20

Час приготування: 40 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 10.7 ккал;
  • білки – 1 г;
  • жири – 0.4 г;
  • вуглеводи – 0.7 р.

Інгредієнти

  • скрипуны – 1 кг;
  • сіль поварена – 45 г;
  • часник зубками – 4 шт.;
  • кріп, свіжий – 1 середній пучок;
  • смородиновий лист – 4-5 шт.;
  • естрагон – 1 гілка;
  • горошок чорний – 5 шт.

Покрокове приготування

  1. Вимочені протягом двох днів гриби викладіть в стерилізовану банку, на дно якої простелите третю зелені і часнику. Посоліть. Не скупіться на сіль.
  2. Викладайте грузді у кілька шарів. Прикрийте блюдцем з кераміки і поставте що-небудь важке, що підходить за розміром. Вживання такої закуски можливо вже через один місяць.

Важливо: використовуйте виключно тару зі скла, дерева або з емальованим напиленням. Ні в якому разі не робіть заготовки в посуді з нержавіючої сталі.

Через сколько можно есть соленые грузди и пошаговый рецепт с фото соленых груздей холодным способом

Солоні гриби за бабусиним рецептом

Засолити гриби скрипицы на зиму можна і гарячим способом. Єдиним мінусом є більш м’яка структура заготівлі, однак, смак залишається незмінним.

Кількість порцій: 20

Час приготування: 50 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 8.2 ккал;
  • білки – 0.9 г;
  • жири – 0.4 г;
  • вуглеводи – 0.3 р.

Інгредієнти

  • гриби – 1 кг;
  • лист чорносмородиновий – 4 шт.;
  • сіль поварена – 30 р.

Покрокове приготування

  1. Переберіть сировину, видаливши сміття і червиві частини. Помістіть у воду і залиште на пару днів. Під час вимочування постійно міняйте рідина, промиваючи грузді.
  2. Відварюйте у відфільтрованій воді протягом 20 хвилин. Перекиньте на друшляк, дочекайтеся, поки стече вся волога.
  3. Дно скляних ємностей вистеліть половиною листів смородини (попередньо вимийте) і акуратно викладайте щільно скрипухи. Соліть кожен тонкий шар. Укладіть зверху залишки зелені. Укупорьте капроновою кришкою. Перенесіть в холодильник. Пробувати можна буде тільки через 45 днів.

Через сколько можно есть соленые грузди и пошаговый рецепт с фото соленых груздей холодным способом

Солоні грузді — класичний рецепт

Існує ще один вид цього цінного гриба, відрізняється едкостью молочного соку і ароматом, що віддалено нагадує фруктові нотки. У цьому рецепті ви знайдете опис того, як солити осикові грузді (тополеві).

Кількість порцій: 100

Час приготування: 1 годину 45 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 8.3 ккал;
  • білки – 0.9 г;
  • жири – 0.5 г;
  • вуглеводи – 0.3 р.

Інгредієнти

  • груздь тополиний – 5 кг;
  • чорносмородиновий лист – 10 шт;
  • хрін, листя – 2 шт.;
  • сіль велика – 150 г;
  • кріп парасольками – 4 шт.;
  • вишневий лист – 10 шт.

Покрокове приготування

  1. Відмочувати гриби від двох до чотирьох днів, поки ті не перестануть гірчити. Мінімум раз на добу міняйте рідина на нову.
  2. Дно тари вистеліть парочкою вишневих і смородинового листів, невеликою кількістю насіння кропу. Зверху викладіть тонким прошарком грузді, посипавши столовою ложкою солі і ще частиною зелені. Продовжуйте в даній послідовності до повного використання всього обсягу. Накрийте марлею. Встановіть гніт. Пробуйте через 40 діб.

Це цікаво: вищеописаних видів конкуренцію складають грузді дубові. Вони мають рудуватий відтінок і часто вкриті листям і лісовим сміттям, так як ростуть і дозрівають під землею. Саме цей фактор ускладнює збір грибів.

Через сколько можно есть соленые грузди и пошаговый рецепт с фото соленых груздей холодным способом
Якою б груздь ви не знайшли, завжди можна приготувати з нього швидке блюдо, виступає відмінною закускою. Для цього досить додати до грибів при смаженні або гасінні ложку жирної сметани. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Через сколько можно есть соленые грузди и пошаговый рецепт с фото соленых груздей холодным способом

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: