Як солити гливи – рецепт приготування грибів у домашніх умовах на зиму швидко і смачно

Гливи, або устричні гриби, поширені практично так само, як і печериці. В магазині у свіжому вигляді вони є круглий рік, але саме восени можна зустріти продукт найвищої якості. Природно, що з такої сировини виходять найкращі заготовки.

Засолити гливи на зиму в домашніх умовах дуже просто. Наш покроковий рецепт з фото допоможе зробити все смачно і швидко.

Как солить вешенки - рецепт приготовления грибов в домашних условиях на зиму быстро и вкусно

Порада: зверніть увагу, що ці гриби ростуть як би гронами. Підстава завжди зрізайте. Часто ніжки надто жорсткі. У таких випадках використовуйте для заготівлі тільки капелюшки, але тоді доведеться взяти більшу кількість грибів.

Рецепт швидкого приготування солоних глив

Такі гриби можна пробувати вже на 5-7 день. Але більш якісно вони просолятся приблизно через місяць.

Інгредієнти

  • гливи 500 г
  • сіль поварена 4 ч. л.
  • сіль крупна 1 ст. л.
  • перець чорний горошком 3 шт.
  • лист лавровий 3 шт.
  • гвоздика 5 шт
  • листя смородини 3 шт.
  • вода 200 мл

На порцію

Калорії: 33.26 ккал

Білки: 2.17 р

Жири: 0.28 г

Вуглеводи: 5.67 г

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Как солить вешенки - рецепт приготовления грибов в домашних условиях на зиму быстро и вкусно

    Вимийте і переберіть гливи. Великі екземпляри наріжте на шматочки однакового розміру.

  • Как солить вешенки - рецепт приготовления грибов в домашних условиях на зиму быстро и вкусно

    Налийте в каструлю 2 літра води. Закип’ятіть. Додайте куховарську сіль і розмішайте до розчинення. Надішліть гриби бланшироваться на 7 хвилин.

  • Как солить вешенки - рецепт приготовления грибов в домашних условиях на зиму быстро и вкусно

    Після цього оброблені гливи відкиньте на сито. Залиште стікати і остигати. Очистити каструлю.

  • Как солить вешенки - рецепт приготовления грибов в домашних условиях на зиму быстро и вкусно

    Воду, призначену для розсолу, закип’ятіть. Посоліть і додайте спеції. Перемішайте і варіть 5 хв.

  • Как солить вешенки - рецепт приготовления грибов в домашних условиях на зиму быстро и вкусно

    Вимийте банки з содою і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі за 2-4 хвилини на 1 ємність. Кришки обдайте окропом.

  • Как солить вешенки - рецепт приготовления грибов в домашних условиях на зиму быстро и вкусно

    Розкладіть гливи по банкам і залийте їх гарячою заливкою. Закатайте. Переверніть і накрийте до охолодження. Зберігайте в прохолодному темному місці.

Можлива засолювання гливи і без консервації. У такому разі гриби поміщають під прес, а потім заливають розсолом. Але цей спосіб не можна назвати швидким, він займе щонайменше 1.5 місяці. У той час як під кришкою, коли виключено вплив зовнішніх факторів, процеси соління проходять швидше.

Как солить вешенки - рецепт приготовления грибов в домашних условиях на зиму быстро и вкусно

Порада: солоні гливи кілька разів промийте або проварити у воді або молоці і використовувати для приготування різних грибних страв. Після такої обробки смак буде практично як у свіжих.

Знаючи точно, як солити гливи, ви зможете самостійно запастися якісними заготовками на зиму. Грибочки можна вживати як закуску, додавати в салати, супи та інші страви. Готувати цей делікатес зовсім нескладно, якщо користуватися нашим рецептом. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Как солить вешенки - рецепт приготовления грибов в домашних условиях на зиму быстро и вкусно

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: