Гливи, або устричні гриби, поширені практично так само, як і печериці. В магазині у свіжому вигляді вони є круглий рік, але саме восени можна зустріти продукт найвищої якості. Природно, що з такої сировини виходять найкращі заготовки.
Засолити гливи на зиму в домашніх умовах дуже просто. Наш покроковий рецепт з фото допоможе зробити все смачно і швидко.
Порада: зверніть увагу, що ці гриби ростуть як би гронами. Підстава завжди зрізайте. Часто ніжки надто жорсткі. У таких випадках використовуйте для заготівлі тільки капелюшки, але тоді доведеться взяти більшу кількість грибів.
Рецепт швидкого приготування солоних глив
Такі гриби можна пробувати вже на 5-7 день. Але більш якісно вони просолятся приблизно через місяць.
Інгредієнти
- гливи 500 г
- сіль поварена 4 ч. л.
- сіль крупна 1 ст. л.
- перець чорний горошком 3 шт.
- лист лавровий 3 шт.
- гвоздика 5 шт
- листя смородини 3 шт.
- вода 200 мл
На порцію
Калорії: 33.26 ккал
Білки: 2.17 р
Жири: 0.28 г
Вуглеводи: 5.67 г
Кроки 30 хв. Відео-рецепт
-
Вимийте і переберіть гливи. Великі екземпляри наріжте на шматочки однакового розміру.
-
Налийте в каструлю 2 літра води. Закип’ятіть. Додайте куховарську сіль і розмішайте до розчинення. Надішліть гриби бланшироваться на 7 хвилин.
-
Після цього оброблені гливи відкиньте на сито. Залиште стікати і остигати. Очистити каструлю.
-
Воду, призначену для розсолу, закип’ятіть. Посоліть і додайте спеції. Перемішайте і варіть 5 хв.
-
Вимийте банки з содою і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі за 2-4 хвилини на 1 ємність. Кришки обдайте окропом.
-
Розкладіть гливи по банкам і залийте їх гарячою заливкою. Закатайте. Переверніть і накрийте до охолодження. Зберігайте в прохолодному темному місці.
Можлива засолювання гливи і без консервації. У такому разі гриби поміщають під прес, а потім заливають розсолом. Але цей спосіб не можна назвати швидким, він займе щонайменше 1.5 місяці. У той час як під кришкою, коли виключено вплив зовнішніх факторів, процеси соління проходять швидше.
Порада: солоні гливи кілька разів промийте або проварити у воді або молоці і використовувати для приготування різних грибних страв. Після такої обробки смак буде практично як у свіжих.
Знаючи точно, як солити гливи, ви зможете самостійно запастися якісними заготовками на зиму. Грибочки можна вживати як закуску, додавати в салати, супи та інші страви. Готувати цей делікатес зовсім нескладно, якщо користуватися нашим рецептом. Приємного апетиту!
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.