Як солити болгарський перець на зиму цілком в банку

Перець — обов’язковий інгредієнт практично будь-якого консервованого салату. Цей овоч робить кожна страва менш прісним. Але багато господинь вважають за краще солити болгарський перець на зиму. Таку заготовку їдять просто так, кладуть у супи і рагу, подають з м’ясом.

Солоний болгарський перець має менш пружну консистенцію, ніж маринований, тому він не зовсім придатний для фарширування з наступною тепловою обробкою. Але такий овоч, заготовлений цілком, все ще можна начиняти чим-небудь і подавати як холодну закуску. Спробуйте засолити перець за цього простого рецепту.

Как солить болгарский перец на зиму целиком в банке

Порада: для заготівлі вибирайте сорти пізнього дозрівання. Такі овочі більш м’ясисті і містять багато цукрів, що дозволяє їм довше зберігатися.

Інгредієнти

  • перець болгарський 1 кг
  • перець гострий 1 шт.
  • часник 1 голівка
  • кріп 1/2 пучка
  • петрушка 1/2 пучка
  • сіль 50 г
  • вода 1 л

На порцію

Калорії: 20.01 ккал

Білки: 0.83 р

Жири: 0.02 г

Вуглеводи: 4.16 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Как солить болгарский перец на зиму целиком в банке

    Вимийте овочі. Перці проколіть виделкою в декількох місцях. Складіть їх в каструлю і залийте холодною водою. Проваріть буквально 10 секунд і зніміть з вогню.

  • Как солить болгарский перец на зиму целиком в банке

    Розчиніть сіль в окропі. Знову нагрійте до вирування і охолодіть заливку.

  • Как солить болгарский перец на зиму целиком в банке

    Очистіть часник. Вимийте зелень, дрібно нарубаєте її, киньте 1/3 частина на дно тари для засолювання. Додайте половину часнику. Зверху викладіть перець, чергуючи шари з залишилася зеленню і часником.

  • Как солить болгарский перец на зиму целиком в банке

    Накрийте овочі тарілкою, поставте на неї вантаж. Залийте розсолом. Покладіть заготовку на 2-3 дні в тепле приміщення. Коли побачите ознаки бродіння, переставте її туди, де прохолодніше.

  • Как солить болгарский перец на зиму целиком в банке

    Тримайте соління в погребі чи холодильнику. Щоб зберегти перець всю зиму, його потрібно обполоснути і вимочити протягом 10 годин. Потім зваріть розсіл за таким же рецептом і залийте їм перчик. Зберігайте заготовку в холодильнику в банку під капроновою кришкою.

Порада: перед засоленням овочі потрібно ретельно перебирати. Відсортуйте їх за насиченістю кольору (показник зрілості) і щільності, приберіть екземпляри зі слідами гниття. Таким чином, всі овочі дійдуть до однакової кондиції.

Как солить болгарский перец на зиму целиком в банке

Солоний болгарський перець цілком – справжній делікатес, відомий ще з давнини. Саме при такому способі заготівлі він зберігає вітаміни і залишається соковитим всю зиму. Це один з найбільш простих способів соління овочів, він відмінно підходить новачкам. З простим покроковим рецептом робити заготовки на зиму дуже легко.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Как солить болгарский перец на зиму целиком в банке

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: