Перець — обов’язковий інгредієнт практично будь-якого консервованого салату. Цей овоч робить кожна страва менш прісним. Але багато господинь вважають за краще солити болгарський перець на зиму. Таку заготовку їдять просто так, кладуть у супи і рагу, подають з м’ясом.
Солоний болгарський перець має менш пружну консистенцію, ніж маринований, тому він не зовсім придатний для фарширування з наступною тепловою обробкою. Але такий овоч, заготовлений цілком, все ще можна начиняти чим-небудь і подавати як холодну закуску. Спробуйте засолити перець за цього простого рецепту.
Порада: для заготівлі вибирайте сорти пізнього дозрівання. Такі овочі більш м’ясисті і містять багато цукрів, що дозволяє їм довше зберігатися.
Інгредієнти
- перець болгарський 1 кг
- перець гострий 1 шт.
- часник 1 голівка
- кріп 1/2 пучка
- петрушка 1/2 пучка
- сіль 50 г
- вода 1 л
На порцію
Калорії: 20.01 ккал
Білки: 0.83 р
Жири: 0.02 г
Вуглеводи: 4.16 р
Кроки 30 хв. Відео-рецепт
-
Вимийте овочі. Перці проколіть виделкою в декількох місцях. Складіть їх в каструлю і залийте холодною водою. Проваріть буквально 10 секунд і зніміть з вогню.
-
Розчиніть сіль в окропі. Знову нагрійте до вирування і охолодіть заливку.
-
Очистіть часник. Вимийте зелень, дрібно нарубаєте її, киньте 1/3 частина на дно тари для засолювання. Додайте половину часнику. Зверху викладіть перець, чергуючи шари з залишилася зеленню і часником.
-
Накрийте овочі тарілкою, поставте на неї вантаж. Залийте розсолом. Покладіть заготовку на 2-3 дні в тепле приміщення. Коли побачите ознаки бродіння, переставте її туди, де прохолодніше.
-
Тримайте соління в погребі чи холодильнику. Щоб зберегти перець всю зиму, його потрібно обполоснути і вимочити протягом 10 годин. Потім зваріть розсіл за таким же рецептом і залийте їм перчик. Зберігайте заготовку в холодильнику в банку під капроновою кришкою.
Порада: перед засоленням овочі потрібно ретельно перебирати. Відсортуйте їх за насиченістю кольору (показник зрілості) і щільності, приберіть екземпляри зі слідами гниття. Таким чином, всі овочі дійдуть до однакової кондиції.
Солоний болгарський перець цілком – справжній делікатес, відомий ще з давнини. Саме при такому способі заготівлі він зберігає вітаміни і залишається соковитим всю зиму. Це один з найбільш простих способів соління овочів, він відмінно підходить новачкам. З простим покроковим рецептом робити заготовки на зиму дуже легко.
Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.