Густе і смачне варення з полуниць на зиму: рецепти з цілими ягодами

Полуниця – це ягода, яка одна з перших з’являється на присадибних ділянках і слідом на всіх ринках. Про її смак і тих корисних властивостях, які вона в собі містить говорити можна дуже довго, все і так про них знають багато. До речі, ця ссилочка для тих, хто пропустив рецепти варення з ревеню.

З усіх видів варення, джемів і компотів напевно найбільшою популярністю користується саме варення з полуниці, з цілими ягодами. Дітям вона подобається тим, що нагадує їм про літо, а господиня, можливість швидко зварити це ароматне ласощі. Для себе вирішите, яку саме полуницю ви будете використовувати, наприклад: полуниця — вирощена на дачі набагато легше миється і чиститься від плодоніжки, вона краще зберігає форму, відмінно підходить для випічки, створення джемів, желе або мармеладу; лісова — більш ароматна, але не така солодка, з-за маленьких розмірів її важче перебирати, але якщо вона недозрілі, на смак заготовки це ні як не вплине.

Отже, у сьогоднішній статті я вам розповім, як краще зварити смачне варення з полуниці з цілими ягодами, на зиму. Воно вам послужить протягом року ідеальної начинкою як для пирога, так і для торта і тістечок. Ну і звичайно ж відмінно доповнить всіма улюблені оладки, млинчики і сирники.

Зміст
  1. Як правильно зварити варення з полуниці щоб всі ягоди були цілими
  2. Інгредієнти:
  3. Спосіб приготування:
  4. Густе варення з полуниці з цілими ягодами — рецепт з покроковими фото
  5. Інгредієнти:
  6. Спосіб приготування:
  7. Найсмачніше полуничне варення з цілими ягодами п’ятихвилинка
  8. Інгредієнти:
  9. Спосіб приготування:
  10. Прозоре варення з полуниці з цілими ягодами на зиму
  11. Інгредієнти:
  12. Спосіб приготування:
  13. Як зварити варення з полуниці з желатином
  14. Інгредієнти:
  15. Спосіб приготування:
  16. Як приготувати варення з полуниці в мультиварці (відео)
Читайте також:  Перець фарширований з болгарською, угорською, глобус, з овочами в маринаді

Як правильно зварити варення з полуниці щоб всі ягоди були цілими

Густое и вкусное варенье из клубники на зиму: рецепты с целыми ягодами

Інгредієнти:

  • Полуниця — 1 кг
  • цукор — 1 кг

Спосіб приготування:

Гарненько промиваємо полуницю у воді, відокремлюємо плодоніжки, перекладаємо в миску, засипаємо цукром і залишаємо настоятися 3-5 годин.

Далі ставимо тазик з ягодою на вогонь, постійно помішуючи дерев’яною або інший, але не металевою ложкою, доводимо до кипіння, знімаємо з’явилася піну і знімаємо з плити. Даємо охолонути приблизно години 2-3.

Після чого знову ставимо на вогонь, даємо закипіти, знімаємо піну, зменшуємо вогонь до слабкого і варимо 30-50 хвилин.

Чим довше вариться варення, тим воно виходить густіше, ну і звичайно ж менше в обсязі.

Перекладаємо готове варення в стерилізовані банки і відразу ж закатуємо кришки.

Полуничне варення виходить дуже смачним і ароматним.

Густе варення з полуниці з цілими ягодами — рецепт з покроковими фото

Інгредієнти:

  • Полуниця — 2 кг
  • цукор — 1,5 кг
  • лимон з цедрою — 1/2 шт.

Спосіб приготування:

Промиті і відокремлені від плодоніжок ягоди перекладаємо в емальований таз, туди ж засипаємо цукор і залишаємо на ніч, для того, щоб ягоди дали сік.

Коли полуниця пускає сік, то вона розшаровується і на саме дно посуду опускається нерозчинений цукор, над яким варто сік, а поверх соку плавають ягідки суниці. Саме тому поставивши таз або каструлю на вогонь, вміст необхідно постійно помішувати, щоб весь цукор розчинився.

Ставимо таз на плиту, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до слабкого і знімаємо піну. Даємо ягоді покипіти 10 хвилин.

Тепер з допомогою шумівки виловлюємо всі ягоди, прибираємо їх в сторону, а залишилася сироп з відкритою кришкою, уварюють на повільному вогні протягом однієї години.

Читайте також:  Яблучне варення в хлібопічці - простий і швидкий рецепт

Через 1 годину додаємо дрібно нарізаний разом з цедрою 1/2 частина лимона, помішуючи уварюємо ще одну годину. За цей час сироп зменшиться в обсязі приблизно вдвічі.

Потім по закінченню в цілому двох годин перекладаємо в сироп полуницю і разом з нею кип’ятимо варення, так само на повільному вогні, ще 40-50 хвилин, періодично знімаючи піну.

Полуничне варення готове, гарячим перекладаємо його по стерилізованим банкам, а частину залишаємо на пробу.

Найсмачніше полуничне варення з цілими ягодами п’ятихвилинка

Інгредієнти:

  • Полуниця — 1 кг
  • цукор — 0,5 кг

Спосіб приготування:

Ягоди очистити від хвостиків, моєму у воді і даємо їй просохнути. Засипаємо її цукром і залишаємо як мінімум на 2-3 години, але краще на всю ніч для того, щоб вона пустила сік.

Тепер, після того, як наше майбутнє варення дало сік, його потрібно поставити на плиту, довести до закипання, акуратніше періодично помішуючи, а потім зменшуємо вогонь до самого слабкого і продовжуємо варити ще п’ять хвилин. Потім знімаємо варення з плити.

Залишилося тільки видалити пінку, відразу ж розкладаємо готове варення по стерилізованим банкам і закручуємо кришками.

Прозоре варення з полуниці з цілими ягодами на зиму

Інгредієнти:

  • Полуниця — 1 кг
  • цукор — 800 гр.

Спосіб приготування:

Перш ніж варити ягоду, з неї потрібно видалити всі хвостики, гарненько промити і прибрати зіпсовані плоди. Потім перекладаємо її в каструлю і засипаємо цукор.

Після чого прибираємо на ніч у прохолодне місце, щоб виділився сік і всі ягоди в ньому потонули.

Тепер ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до слабкого і варимо 5-7 хвилин періодично помішуючи. Потім знімаємо з плити і даємо йому повністю охолонути. Знову ставимо варення на плиту і проробляємо теж саме, що робили в першому заході.

Щоб ягоди після приготування не перетворилися на пюре, їх потрібно проварювати як мінімум два рази.

Готове гаряче варення розливаємо по стерилізованим баночках, закручуємо і прибираємо.

Читайте також:  Мармелад в домашніх умовах - простий покроковий рецепт приготування, користь і шкоду для організму, калорійність на 100 грам

В такому вигляді вона може зберігатися більше року.

Як зварити варення з полуниці з желатином

Інгредієнти:

  • Полуниці — 3 кг
  • цукор — 1,5 кг
  • желатин — 3 ст. ложки.

Спосіб приготування:

Насамперед нам потрібно вимити всю полуницю, відокремити від плодоніжки. Потім розділяємо її на більш м’яку і тверду по різних каструлькам.

Густое и вкусное варенье из клубники на зиму: рецепты с целыми ягодами

Тепер беремо більш м’яку ягоду, засипаємо в неї 1 кілограм цукру і перемелюємо її з допомогою блендера.

Після чого туди ж додаємо більше тверду ягоду і желатин, ставимо на плиту, доводимо до кипіння і вимикаємо. Приблизно через 2 години знову ставимо каструлю на плиту, всипаємо цукор, що залишився і після того, як варення закипить варимо його 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Потім знімаємо з плити і розливаємо вже готове ласощі по стерилізованим банкам.

Як приготувати варення з полуниці в мультиварці (відео)

Приємного апетиту!

DvaGusya