Гливи мариновані – рецепт швидкого приготування на зиму в домашніх умовах

Якщо ви задалися метою урізноманітнити ряди своїх заготовок, то пропонуємо вам приготувати мариновані печериці на зиму. У домашніх умовах це робиться дуже легко, якщо знати всі тонкощі рецептури.

Існує безліч рецептів приготування цієї закуски, серед яких ви можете вибрати той, який підійде саме вам. У пропонованих рецептах з фото покроково розібрані всі етапи заготовок — тепер у вас не виникне питань про те, як смачно і швидко запастися цими грибочками про запас.

Маринованные вешенки - рецепт быстрого приготовления на зиму в домашних условиях

Рецепт маринованих глив

Найпростіший рецепт на зиму, який містить всі доступні звичні компоненти. Ви без праці знайдете їх у своєму домі.

Інгредієнти

  • Гливи свіжі 2 кг
  • Сіль 1.5 ст. л.
  • Цукровий пісок 2 ст. л.
  • Вода 700 мл
  • Лист лавровий 10 шт.
  • Оцет столовий 9% 4 ст. л.
  • 10 горошин перець

На порцію

Калорії: 19.2 ккал

Білки: 2.2 м

Жири: 0.5 г

Вуглеводи: 1.5 м

Кроки 1 годину. 10 хв. Відео-рецепт

  • Маринованные вешенки - рецепт быстрого приготовления на зиму в домашних условиях

    В першу чергу обробіть банки. Перевагу варто віддати маленьким ємкостей — це зручно і практично. Гарненько промийте ємності щільною губкою з використанням спеціального засобу або порошком харчової соди. Після прокип’ятіть їх у достатній кількості води 15 хвилин і охолодіть.

  • Маринованные вешенки - рецепт быстрого приготовления на зиму в домашних условиях

    Паралельно очищені гриби відваріть протягом 20 хвилин. Якщо у вас досить великі екземпляри, наріжте їх середніми фрагментами.

  • Маринованные вешенки - рецепт быстрого приготовления на зиму в домашних условиях

    Зробіть маринад. Для його приготування розведіть і проваріть 5 хвилин у заявленій кількості рідини сіль з цукром і спеціями.

  • Маринованные вешенки - рецепт быстрого приготовления на зиму в домашних условиях

    Розкладіть гливи по банкам. Залийте до країв маринадом.

  • Маринованные вешенки - рецепт быстрого приготовления на зиму в домашних условиях

    Щільно укупорьте кришками так, щоб всередину не надходило повітря. Повільно остудіть під теплою ковдрою, відправте у прохолодне місце.

Порада: якщо на грибах багато лісового сміття, рекомендуємо розмістити їх на 60 хвилин у прохолодну воду. Після цього очистити лісові плоди буде набагато простіше.

Маринованные вешенки - рецепт быстрого приготовления на зиму в домашних условиях

Рецепт глив по-корейськи

Якщо вам цікаво, як замаринувати гливи нестандартним способом, то пропонуємо вам ознайомитися з рецептом приготування цієї заготовки на корейський манер. У результаті виходить смачна, з приємною гостротою закуска.

Кількість порцій: 26

Час приготування: 1 годину

Енергетична цінність

  • калорійність – 27.3 ккал;
  • білки – 2 г;
  • жири – 0.4 г;
  • вуглеводи – 4 р.

Інгредієнти

  • гливи – 1000 м;
  • цибуля ріпчаста – 3 шт.;
  • цукровий пісок – 1 ст. л.;
  • сіль – 1.5 ст. л.;
  • оцет столовий (5 %) – 50 мл;
  • зубки часнику – 3 шт.;
  • корейські спеції – за смаком;
  • перець гострий (мелений) – за смаком;
  • гвоздика – 3 бутона;
  • лист лавра – 3 шт.

Покрокове приготування

  1. Очистіть і промийте гриби, видаливши кореневу систему. Порубаєте шматками середньої величини і відваріть 15 хвилин у воді, в яку додайте столову ложку солі і прянощів. Важливо, щоб гриби не переварилися, адже вони повинні зберегти природний хрускіт.
  2. Гриби відкиньте на друшляк, щоб пішла зайва рідина.
  3. Подрібніть тонкими півкільцями цибулю і слайсами — часник. Перемішайте всі інгредієнти, додайте цукор, спеції, залишилася порцію солі і оцет.
  4. Перекладіть в каструлю, прикрийте тарілкою відповідного діаметра і встановіть зверху банку з водою в якості вантажу. Залиште в такому стані на 24 години, після чого можете відразу подавати на стіл або розкласти по стерильним ємкостей і закатати.

Порада: використовуйте для будь-якої заготовки виключно кухонну кам’яну сіль. Йодована або звичайна сіль дрібного помелу не придатна для приготування заготовок.

Маринованные вешенки - рецепт быстрого приготовления на зиму в домашних условиях

Рецепт маринованих глив за півгодини

Пропонуємо рецепт швидкого приготування глив, для маринування яких вам буде потрібно мінімум компонентів і часу. При купівлі цього виду грибів звертайте увагу на зовнішній вигляд плодів — вони повинні мати глянсову суху поверхню, виділяти приємний аромат.

Кількість порцій: 18

Час приготування: 30

Енергетична цінність

  • калорійність – 28 ккал;
  • білки – 2.4 г;
  • жири – 0.6 г;
  • вуглеводи – 3.4 р.

Інгредієнти

  • гливи – 1000 м;
  • оцет столовий (9 %) – 2 ст. л.;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • цукровий пісок – 2 ч. л.;
  • вода – 200 мл

Покрокове приготування

  1. Переберіть і промийте гриби. Занурте їх у каструлю з водою, доповнивши необхідними для приготування маринаду складовими: сіллю, цукром, оцтом, спеціями (на смак).
  2. З моменту появи перших бульбашок, що сигналізують про початок закипання, проваріть 7 хвилин.
  3. Відварені гриби розкладіть в банки, влити маринад, щоб він повністю покривав вміст ємності і відставте на добу. Через зазначений час, приступайте до дегустації.

Це цікаво: якщо проварити гливи 20-30 хвилин в оцтовому розчині, то порадувати себе першою пробою ви вже зможете через 3-4 години.

Маринованные вешенки - рецепт быстрого приготовления на зиму в домашних условиях

Оригінальний спосіб приготування глив

Цікава заготовка, яку роблять не з відварних, а запечених грибів. Вона має приємний смак і сподобається всім без винятку, навіть завзятим гурманам.

Кількість порцій: 20

Час приготування: 45 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 25.3 ккал;
  • білки – 2.1 м;
  • жири – 0.5 г;
  • вуглеводи – 3.2 р.

Інгредієнти

  • гливи – 1000 м;
  • зубчики часнику – 3 шт.;
  • запашний перець – 5 горошин;
  • чорний перець – 10 горошин;
  • укропные насіння – 2 ч. л.;
  • лаврове листя – 2 шт.;
  • сіль кам’яна – 1 ч. л.;
  • олія соняшникова – 3 ст. л.;
  • оцет столовий (9 %) – 2 ст. л.;
  • вода – 300 мл

Покрокове приготування

  1. Викладіть гливи на деко, змащене рослинним маслом, і поміщають у жарову шафу на 40 хвилин (температура повинна бути близько 200 градусів).
  2. Приготуйте маринад: в окріп додайте сіль, цукор, спеції, часник і рослинне масло. Доведіть до кипіння і влийте оцет.
  3. Коли гриби будуть готові, перекладіть їх щільно в банки і залийте гарячим маринадом. Прикрийте кришками з пластмаси, остудіть і приберіть в холодильник.

Маринованные вешенки - рецепт быстрого приготовления на зиму в домашних условиях
Яким би рецептом ви не скористалися, ви залишитеся задоволені. Грибочки виходять відмінні і зберігають свої поживні властивості. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Маринованные вешенки - рецепт быстрого приготовления на зиму в домашних условиях

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: