Гриби валуї – фото і опис, як готувати на зиму, гарячим способом у банках

Умовно-їстівний гриб валуй з активністю набирає популярність серед лісників, бо часто попадається на очі під час тихого полювання. Багатьох може збентежити терпкий смак з явно вираженою гіркотою, проте при правильній обробці присмак відсутня.

Перш ніж приступати до приготування цього соління, дізнайтеся, як солити гриби валуї так, щоб не розчаруватися в кінцевому результаті. Гриби кулачки, як прийнято називати ще цей вид, можна робити в домашніх умовах різними способами. Зверніть увагу на цей простий рецепт з описом процесу приготування і фото.

Грибы валуи - фото и описание, как готовить на зиму, горячим способом в банках

Рецепт солоних валуєв на зиму в банках

Досить простий варіант того, як готувати на зиму ці специфічні гриби холодним способом, його подужає будь-яка господиня. Головне — дотримуватися правила підготовки бичків: перед тим як почати їх готувати, потрібно замочити на тривалий час гриби з регулярною зміною рідини. В середньому цей процес займає від двох до чотирьох діб.

Інгредієнти

  • Гриби кулаки 2.5 кг
  • Сіль кам’яна 100 г
  • Лаврушка 6-7 аркушів
  • Лист чорносмородиновий 5 шт.
  • Кріп 8 парасольок

На порцію

Калорії: 14.5 ккал

Білки: 1.7 м

Жири: 0.8 м

Вуглеводи: 0.6 м

Кроки 1 годину. 25 хв. Відео-рецепт

  • Грибы валуи - фото и описание, как готовить на зиму, горячим способом в банках

    Перш ніж піддати гриби вымачиванию, обов’язково зніміть з них верхній шар капелюшки і відріжте більшу частину підстави.

  • Грибы валуи - фото и описание, как готовить на зиму, горячим способом в банках

    На денце скляних ємностей (по можливості прожарити банки) покладіть трохи кроповий парасольок і лист чорної смородини. Відбирайте виключно чисту зелень, без псування. Туди ж додайте пару лаврушек. Посоліть.

  • Грибы валуи - фото и описание, как готовить на зиму, горячим способом в банках

    Викладіть шарами гриби, пересипаючи кожен сіллю. Гарненько утрамбуйте.

  • Грибы валуи - фото и описание, как готовить на зиму, горячим способом в банках

    Прикрийте отвір банки декількома шарами марлевої тканини або бинта, встановіть вантаж (це цілком може бути наповнена пляшка або склянку з камінчиками) і залиште на 6 днів.

  • Грибы валуи - фото и описание, как готовить на зиму, горячим способом в банках

    Після закрийте кришкою з пластику. Через 40 діб валуї будуть придатні для вживання.

Порада: під час засолювання зверніть увагу на кількість розсолу утворюється, він повинен рясно виділятися. Однак іноді відбувається збій, і щоб виправити ситуацію, потрібно збільшити вагу вантажу, або ж додати трохи прокип’яченої і охолодженої води.

Грибы валуи - фото и описание, как готовить на зиму, горячим способом в банках

Рецепт солоних валуєв на зиму гарячим способом

Цей рецепт дозволяє отримати смачну закуску вкрай швидко – вже через 14 днів її сміливо можна ставити на стіл.

Кількість порцій: 20

Час приготування: 1 годину

Енергетична цінність

  • калорійність – 19 ккал;
  • білки – 2 г;
  • жири – 0.8 м;
  • вуглеводи – 1.6 р.

Інгредієнти

  • гриби – 1.5 кг;
  • хрін, корінь – 1.5 см;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • сіль поварена – 90 г;
  • насіння кропу – 1 пучок.

Покрокове приготування

  1. У очищених бичків відріжте ніжки – для приготування рекомендується використовувати тільки капелюшний частина гриба. Помістіть їх в холодну воду мінімум на 10 годин, після чого злийте рідину, відкинувши грибки на друшляк.
  2. Прокип’ятіть на невеликому вогні валуї близько півгодини. У цей час активно набігати сіра піна, яку необхідно видаляти.
  3. Змішайте гриби з тонко нашаткованою цибулею-репкой, перемішайте. Додайте сіль та інші компоненти. Хрін попередньо очистіть від шкірки і натріть на міні-терочке. Відставте в сторону.
  4. В цей час займіться банками. Ретельно вимийте їх в достатній кількості проточної води, а після поставте прожарюватися в духовку догори дном на 15-20 хвилин. Дуже важливо ставити ємності ще холодний духова шафа. Перевагу варто віддати тарі в півлітра- ємності будуть займати не занадто багато місця при зберіганні і їх вистачить на один прийом їжі.
  5. Щільно утрамбуйте гриби по банкам, встановивши зверху важкий вантаж, що підходить по діаметру отвору. Зберігати заготівлю рекомендується в підвалі або на лоджії при низьких температурах.

Грибы валуи - фото и описание, как готовить на зиму, горячим способом в банках

Рецепт консервованих кулаків на зиму

Гриби кулаки можна маринувати на зиму. В результаті додання оцту бички придбають невелику гостринку, яку можна підсилити при бажанні додаванням стручка гострого перцю.

Це важливо: незважаючи на те, що валуй відмінно «веде» себе в сезонних заготовках, смажити його вкрай не рекомендується, адже гриб відрізняється гірким смаком.

Кількість порцій: 16

Час приготування: 45 мнуть

Енергетична цінність

  • калорійність – 22.4 ккал;
  • білки – 1.3 м;
  • жири – 0.8 м;
  • вуглеводи – 2.6 р.

Інгредієнти

  • гриби – 1 кг;
  • цукровий пісок – 1 ст. л.;
  • сіль – 1.5 ст. л.;
  • суцвіття кропу – 5 шт.;
  • чорний перець (горошини) – 10 шт.;
  • лист малини – 10 шт.;
  • вишневий лист – 10 шт;
  • лавровий лист – 3 шт.;
  • есенція оцтова (70 %) – 3 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Обов’язково вимочіть почищені гриби на добу, змінюючи хоча б пару разів рідина.
  2. Приготуйте маринад: змішати в воді спеції, сіль і приправи. Після того як ви прокипятили у двох літрах води всі спеції – забудьте про заливку години на два. Маринад повинен настоятися.
  3. Коли попередня підготовка проведена, залийте маринад на два пальці в чисту банку, слідом нещільно покладіть частину грибів. Продовжуйте дані маніпуляції, поки ємність не заповниться на 80% і долийте залишками розчину.
  4. Накрийте кришками. Залиште в теплому приміщенні, додатково обгорнувши ємності якомога тепліше. В такому стані бички повинні простояти 14 днів. Але не поспішайте пробувати заготівлю, дайте їй місяць постояти за цей час маринад набуде більш насичений смак, що зробить закатку ще смачніше.

Грибы валуи - фото и описание, как готовить на зиму, горячим способом в банках
Гриби валуї (бички, кулачки) мають відмінні смакові якості і при правильній підготовці стануть прекрасною закускою. Спробуйте їх зі сметаною – у вас не залишиться сумнівів, що цей гриб вартий уваги. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Грибы валуи - фото и описание, как готовить на зиму, горячим способом в банках

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: