Як приготувати гриби оленячі ріжки на зиму в домашніх умовах

“Оленячі ріжки” – дуже незвичайні на перший погляд гриби, і вже цим вони привабливі. Назва продукт отримав завдяки своїй вигадливій формі. Здалеку навіть може здатися, що в гущавині лісу ростуть справжні морські корали. Але насправді це їстівні і дуже корисні гриби, які можна дуже оригінально приготувати в домашніх умовах.

Как приготовить грибы оленьи рожки на зиму в домашних условиях

Це цікаво: рогатики активно застосовуються в китайській медицині для лікування захворювань ШКТ. Також вважається, що цей продукт сприятливо впливає на роботу легенів, знижує ризик розвитку онкології і стимулює імунну систему.

Ви точно здивуйте своїх рідних, коли подасте на стіл засолені “корали”. Якщо вам цікаве питання, як солити гриби “оленячі ріжки” на зиму, знайте, що найкраще використовувати молоде грибне тіло, так як перезрілі рогатики можуть гірчити. Ступінь зрілості плода визначається його кольором – чим він старше, тим виразніше проявляється насичений помаранчевий відтінок. Добре, якщо вам в руки потрапив світло-жовтий продукт. Такий гриб можна сміливо використовувати для засолювання.

Інгредієнти

  • гриби 5 кг
  • 250 г сіль

На порцію

Калорії: 56 ккал

Білки: 1.6 м

Жири: 4.3 г

Вуглеводи: 2.8 м

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Как приготовить грибы оленьи рожки на зиму в домашних условиях

    Уважно оглядаємо грибне тіло. Воно повинне бути гладким, не червивым, не мати пошкоджень. Промиваємо рогатики, видаляємо сміття і вичищаємо сумнівні місця. Крупно нарізаємо “корали”.

  • Как приготовить грибы оленьи рожки на зиму в домашних условиях

    Важливо правильно готувати посуд для засолювання: миємо її і ошпарюємо окропом.

  • Как приготовить грибы оленьи рожки на зиму в домашних условиях

    На дно ємності викладаємо перший шар грибів (товщиною 6-8 см), пересипаємо його сіллю. Далі повторюємо процедуру, поки не укладемо в бочку (або ту посуд, яку ви використовуєте) всі “оленячі ріжки”. Враховуємо пропорцію: на 1 кг різаних рогатиков беремо 50 г спеції.

  • Как приготовить грибы оленьи рожки на зиму в домашних условиях

    Зверху кладемо шматок чистої марлі, складений в кілька разів. На нього ставимо дерев’яну дощечку. Придавлюємо гриби гнітом. Спочатку залишаємо солитись “корали” на 5-6 днів при кімнатній температурі. Через цей час в бочці повинен з’явитися розсіл.

  • Как приготовить грибы оленьи рожки на зиму в домашних условиях

    Прибираємо рогатики в прохолодне місце (бажано, щоб температурний режим в приміщенні для зберігання тримався на рівні 5-6 градусів Цельсія). Вживати в їжу продукт можна через 1.5-2 місяці.

Читайте також:  Джем із заморожених ягід: рецепти, як приготувати

При засолюванні “оленячих ріжок” зазвичай не використовують ніяких додаткових приправ і пряних спецій. Це дозволяє зберегти унікальний ніжний смак “коралів”.

Важливо: перед тим як прибирати гриби в льох на засолку, переконайтеся, що вони повністю покриті розсолом. Якщо рідини в ємності мало – додайте потрібну кількість прохолодної кип’яченої води. Також потрібно міняти час від часу відріз тканини на чистий і стежити, щоб не з’являлася цвіль.

У нашій статті докладно розглянуто питання, як приготувати гриби “оленячі ріжки” на зиму швидко, просто і гарантовано смачно. При цьому у кулінарії цей ніжний продукт використовується по-всякому. Його можна смажити, маринувати, тушкувати з овочами або додавати в ароматні перші страви. У результаті ви завжди отримаєте смачну страву з вишуканим інгредієнтом.

Дивуйтеся самі та дивуйте своїх рідних, пізнаючи різні способи приготування “оленячих ріжок”.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Как приготовить грибы оленьи рожки на зиму в домашних условиях

DvaGusya