Як солити і маринувати гриби на зиму – кращі рецепти грибних асорті в банках

Рецепти того, як солити і маринувати гриби, навряд чи можна перерахувати по пальцях. Чим більше різновидів цього лісового мешканця і смакових уподобань, тим більше і рецептур. Ми зібрали для вас найвідоміші рецепти, неодноразово перевірені мільйонами господинь. Ви зможете вибрати найбільш оптимальний саме для вас.

Как солить и мариновать грибы на зиму - лучшие рецепты грибных ассорти в банках

Рецепт солоних грибів холодним способом

Найпростіший з приготування варіант заготівлі грибів, в результаті чого виходить відмінна хрустка закуска з насиченим лісовим ароматом.

Підходять під цей рецепт будь-які їстівні гриби. Це можуть бути як боровики, підосичники або підберезники, так і звичайні сироїжки. Однак умовно-їстівні гриби солити і маринувати рекомендується тільки після тривалого вимочування з періодичною заміною рідини. До даних видів відносяться грузді, вовнянки та ін.

Інгредієнти

  • Гриби 5 кг
  • Сіль кам’яна 150 г
  • Головка часник 1 шт.
  • Укропные парасольки 10 шт.

На порцію

Калорії: 12.8 ккал

Білки: 1.6 м

Жири: 0.4 г

Вуглеводи: 0.8 м

Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт

  • Как солить и мариновать грибы на зиму - лучшие рецепты грибных ассорти в банках

    Гарненько промийте і очистіть гриби (для зіскоблювання лісового сміття цілком згодиться зубна щітка з м’якими щетинками), промийте.

  • Как солить и мариновать грибы на зиму - лучшие рецепты грибных ассорти в банках

    На дно використовуваної тари для засолювання насипте сіль, трохи кроповий зерен разом з гілочками і парочку різаних часточок часнику. Викладайте шарами в три сантиметри товщиною, пересипаючи кожен засолочной сумішшю.

  • Как солить и мариновать грибы на зиму - лучшие рецепты грибных ассорти в банках

    Прикрийте чистою тканиною поверхня – це захистить гриби від попадання сміття і комах. Встановіть вантаж. На тканину час від часу звертайте увагу. Якщо помітите натяк на цвіль – простирните її в гарячій воді. Готове блюдо буде через 45 діб.

Це цікаво: основних критеріїв у додатку заготовки спеціями і зеленню немає. Неймовірний смак додадуть страві листя різних дерев (вишня, дуб) або хрону, і до того ж захистять від появи пліснявого нальоту. При бажанні можна додати також лавровий лист і будь-який вид перців.

Как солить и мариновать грибы на зиму - лучшие рецепты грибных ассорти в банках

Солоні гриби «Асорті» на зиму

Якщо ви вирішили зробити на зиму грибне асорті, не варто компонувати все, що опинилося в кошику. Наприклад, білий і підберезник відмінно доповнять один одного, а ось підосичник не підходить до цього складу. Те ж стосується і маслюків – вони відмінно себе ведуть тільки в індивідуальному виконанні, а з іншими грибами нададуть непривабливий відтінок всієї заготівлі.

Кількість порцій: 40

Час приготування: 1 годину

Енергетична цінність

  • калорійність – 12.9 ккал;
  • білки – 1.6 м;
  • жири – 0.4 г;
  • вуглеводи – 0.8 р.

Інгредієнти

  • гриби – 2 кг;
  • сіль поварена – 4 ст. л.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • перець горошком – 6 шт.;
  • пряна гвоздика – 6 бутонів;
  • укропные насіння – 2 дрібку;
  • лист чорносмородиновий – 4 шт.

Покрокове приготування

  1. Почищені гриби розділіть на кілька частин – ніжки, капелюшки. Якщо примірники досить великі, розрізати на кілька сегментів, заодно зможете переконатися у відсутності червивих місць.
  2. Відваріть, промийте.
  3. Приготуйте маринад з половини літра води зі спеціями. Проваріть в ньому гриби з моменту закипання шість хвилин.
  4. Розкладіть по банках на чверть обсягу, решта залийте маринадом. Укрийте кришкою з капрону і віднесіть в холод, коли банки охолонуть.

Важливо: час варіння благородних грибів дорівнює 25 хвилинам, сироїжок і вовнянок – 15.

Как солить и мариновать грибы на зиму - лучшие рецепты грибных ассорти в банках

Мариновані гриби класичним способом

Процес маринування грибків у всіх рецептах незмінний, проте смакова палітра може кардинально змінюватися в залежності від доданих спецій. Для прянощі доповнювати закатку можна зернами гірчиці або підсилити аромат гілочкою чебрецю або розмарину. А композиція з використанням перцю чилі зробить закуску ще більш вишуканою і пекучої.

Кількість порцій: 20

Час приготування: 45 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 26.4 ккал;
  • білки – 1.7 г;
  • жири – 0.4 г;
  • вуглеводи – 4.1 р.

Інгредієнти

  • свіжі гриби – 1 кг;
  • цукровий пісок – 1 ст. л.;
  • сіль – 2 ст. л.;
  • зубки часнику – 3 шт.;
  • оцет столовий (9 %) – 4 ст. л.;
  • лавр – 3 аркуша;
  • перець чорний – 4 горошини;
  • гвоздика – 5 бутонів.

Покрокове приготування

  1. Перше, що необхідно зробити перед закачуванням – простерилізувати банки, нейтралізувавши всі можливі мікроби на поверхні. Для цього помістіть ємності на спеціалізований коло над каструлею з водою і прогрійте над паром близько 15 хвилин (для об’єму в підлогу-літра). Кришки прокип’ятіть окремо.
  2. Очищені і промиті гриби наріжте середніми сегментами, дрібнити в даному випадку не потрібно.
  3. Щоб не отримати згодом отруєння, рекомендуємо відварити продукт не менше 25 хвилин, постійно прибираючи пінку. Після того як гриби будуть готові, перемістіть їх у друшляк і зачекайте, поки стече рідина.
  4. Приготуйте маринад. Для цього змішайте всі інгредієнти (сіль, спеції, оцет) в сотейнику, залийте водою (0.5 літра) і доведіть до кипіння.
  5. Перекладіть готові гриби в банку, залийте розсолом. Акуратно струсіть, щоб рідина дійшла до самого дна. Герметично закатайте.

Как солить и мариновать грибы на зиму - лучшие рецепты грибных ассорти в банках

Це цікаво: якщо ви не збираєтеся довго зберігати заготівлю, можете замість банок розкласти масу по пластикових контейнерів. Однак це можливо тільки при приготуванні заготовок з благородних видів грибів.

Тепер ви знаєте всі тонкощі заготівлі грибів на зиму, залишилося лише вибрати більш підходящий і приготувати смачне частування на зиму. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest! Наведіть курсор на зображення і натисніть “Зберегти”.

Как солить и мариновать грибы на зиму - лучшие рецепты грибных ассорти в банках

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: