Солодкий перець, приготовлений будь-яким способом, – це прекрасна закуска, яка не вимагає особливих доповнень. Приміром, його можна просто обсмажити, протушкувати в будь-якому соусі, і страва готова!
Щоб зробити смачну і корисну їжу на зиму, достатньо всього лише перцю, соняшникової олії і пари допоміжних інгредієнтів. Давайте приготуємо рецепт в олії з часником, а також в солодкій заливці.
Важливо: оскільки в цю консерву підуть перці цілком, разом з хвостиком, коли будете мити, приділяйте особливу увагу саме цій частині плоду, оскільки в хвостик скупчується бруд. І якщо вона потрапить в банку з закускою, то може зіпсувати її.
Солодкий перець з хвостиками в солодкій заливці на зиму
Інгредієнти
- солодкий перець 3 кг
- соняшникова олія 200 г
- натуральний мед-80 г
- оцет 9% 100 мл
- цукор 40 г
- гвоздика-3 бутона
- перець духм’яний 5 горошин
- чорний перець-горошок 10 шт.
- лавровий лист 3 шт.
- вода 500 мл
- 40 г сіль
На порцію
- Калорії: 78 ккал
- Білки: 1 г
- Жири: 5.1 г
- Вуглеводи: 7.1 г
- Солодкий перець ретельно вимийте й насухо витріть рушником. Зробіть в кожному плоді кілька проколів зубочисткою. Кожен змастіть соняшниковою олією і додайте в один шар на деко. Відправте в духовку, розігріту до 170 градусів, на 20 хвилин.
- Після цього вийміть перці з духовки і опустіть їх на кілька хвилин у холодну воду, в якій попередньо розчиніть чайну ложку солі. Завдяки цьому, плоди буде легше очистити від шкірки. Вийміть перці з води і почистіть їх. Намагайтеся сік, який буде з них випливати, зливати в окрему ємність.
- Підготуйте маринад. Для цього налийте в каструлю півлітра води, соняшникова олія, висипте сіль, цукор, гвоздику, запашний і чорний перець. Поставте на повільний вогонь і закип’ятити. Після того як почне кипіти, поваріть маринад приблизно 10 хвилин, потім розчиніть в ньому мед, влийте оцет і зніміть з плити.
- Викладіть запечені очищені перці в підготовлені банки, залийте їх маринадом. В процесі заливання трохи струшуйте банки, щоб рідина проникла у всі проміжки між перцями.
- Заповнені банки накрийте кришками. Помістіть банки у велику каструлю. Заздалегідь постеліть на дно шматок м’якої тканини або покладіть дошку. Залийте банки водою, щоб вона не діставала до верху, і поставте на вогонь. З моменту, як вода почне кипіти, консерви стерилізують близько 20 хвилин.
- Акуратно вийміть банки з каструлі,загорніть і поставте догори дном. Укутайте теплою ковдрою і залиште приблизно на добу. За цей час закачування повністю охолонуть і можна буде відправити їх на зберігання в комору або льох.
Порада: якщо ви не хочете, щоб спеції траплялися в закусці, занурюйте їх у маринад в марлевому мішечку або ситечку для заварювання чаю. А після того як маринад буде готовий, просто вийміть їх.
Болгарський перець в маслі на зиму з часником
Якщо ви не любитель овочевих закаток з солодкуватим смаком, спробуйте більш пікантну закуску – додайте до солодкого перцю часник.
Порада: вибирайте для консервації болгарський перець різних кольорів, тоді закуска вийде не тільки смачною, але і дуже красивою.
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 55
Енергетична цінність продукту
- білки – 1,2 м;
- жири – 6,5 м;
- вуглеводи – 8,7 г;
- калорійність – 98 ккал.
Інгредієнти
- солодкий перець – 5 кг;
- часник – 150 г;
- соняшникова олія – 400 мл;
- оцет 9% – 200 мл;
- цукор – 200 г;
- вода – 200 мл;
- запашний перець – 6 горошин;
- сіль – 60 р.
Процес приготування
- Вимийте перці, видаліть плодоніжки, вийміть серцевину з насінням і обережно вичистити перегородки. Розріжте кожен плід на 6 однакових шматочків.
- Закип’ятіть воду, покладіть в неї нарізаний солодкий перець на 2-3 хвилини, а потім вийміть і покладіть на паперовому рушнику, щоб пішла зайва волога.
- Часник почистіть і поріжте на невеликі шматочки.
- В емальовану каструлю налийте олію, оцет, воду, додайте сіль і цукор. Поставте на плиту і дайте закипіти.
- Як тільки маринад почне кипіти, занурте в нього бланшовані перці і варіть протягом 5 хвилин.
- По закінченні цього часу виловите перці шумівкою і покладіть в маринад подрібнений часник. Поваріть близько 3 хвилин. Видаліть часник з маринаду.
- В простерилізовані банки покладіть однакову кількість часнику, який дістали з маринаду. Зверху укладіть часточки солодкого перцю, киньте по пару горошин запашного перцю і залийте гарячим маринадом.
- Загорніть банки кришками, переверніть їх денцем догори і тепло укутайте. Коли закачування охолонуть (на це знадобиться близько доби), визначте їх на зберігання в темне прохолодне місце.
Порада: з-за того, що ви будете заливати перці практично киплячим маринадом, можуть потріскатися банки. Щоб цього уникнути, під кожну баночку перед наливанням маринаду просовуйте лезо ножа.
Обидва рецепта дуже прості і вимагають мінімального набору інгредієнтів. За ці якості господині давно їх полюбили і передають ці способи приготування з покоління в покоління. Спробуйте і ви запастися на зиму перцевим закусками. Вони неодмінно стануть вашими улюбленими сімейними рецептами. Вдалих вам заготовок і приємного апетиту!