Повидло з яблук в домашніх умовах: простий рецепт на зиму, як приготувати через м’ясорубку, техніка приготування з фото

Зима вже наближається, і тому дуже хочеться зберегти шматочок тепла для холодів. Яблучне повидло обов’язково подарує літній настрій. Будь-яка випічка з таким ласощами вийде відмінно, а святковий пиріг прикрасить ваш стіл. Можна використовувати класичний рецепт повидла або поекспериментувати і приготувати свій фірмовий. Вибирайте будь-який варіант, дотримуйтеся покроковий спосіб приготування, а щоб бути впевненим на 100%, що все зроблено правильно, скористайтесь фото і відео підказками.

Повидло из яблок в домашних условиях: простой рецепт на зиму, как приготовить через мясорубку, техника приготовления с фото

Повидло з солодких яблук

Інгредієнти

  • Яблука 1 кг
  • Цукровий пісок-1 склянка

На порцію

Калорії: 23.3 ккал

Білки: 0.1 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 5.8 м

Кроки 1 годину. 10 хв. Відео-рецепт

  • Повидло из яблок в домашних условиях: простой рецепт на зиму, как приготовить через мясорубку, техника приготовления с фото

    Для традиційного повидла краще вибирати самі солодкі сорти яблук, тому що цукру за рецептом йде всього 1 склянку.

  • Повидло из яблок в домашних условиях: простой рецепт на зиму, как приготовить через мясорубку, техника приготовления с фото

    Необхідно перемити всі яблучка і видалити насіння. Для пюре знадобиться м’ясорубка, через яку необхідно пропустити фрукти. Якщо такого пристосування немає, то цілком підійде терка.

  • Повидло из яблок в домашних условиях: простой рецепт на зиму, как приготовить через мясорубку, техника приготовления с фото

    Подрібнену масу засипати цукром і поставити на плиту. Як тільки яблука закиплять, необхідно зменшити вогонь і дати їм проваритися 15 хвилин.

  • Повидло из яблок в домашних условиях: простой рецепт на зиму, как приготовить через мясорубку, техника приготовления с фото

    Залишаємо повидло остигати на 5-6 годин, а потім ставимо на плиту ще на 30 хв. Якщо заготівля придбала бурштиновий колір, значить, можна розливати її і закочувати. Головне — не забудьте попередньо простерилізувати банки.

  • Повидло из яблок в домашних условиях: простой рецепт на зиму, как приготовить через мясорубку, техника приготовления с фото

    Після того як ємності з повидлом охолонуть, можна переставити їх на зберігання в підвал або комору.

Це цікаво: яблука містять велику кількість пектину, який уповільнює процес перетравлення, за рахунок чого зменшується апетит. Так що для дієти і розвантажувальних днів вони — незамінний продукт.

Повидло из яблок в домашних условиях: простой рецепт на зиму, как приготовить через мясорубку, техника приготовления с фото

Рецепт повидла з яблук часточками

Кількість порцій: 75

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Енергетична цінність

  • калорії – 40.9 ккал;
  • білки – 0.1 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 10.2 р.

Інгредієнти

  • яблука – 1 кг;
  • апельсин – 1 шт.;
  • цукровий пісок – 1 кг

Покрокове приготування

  1. Техніка варіння повидла за даним рецептом досить проста. Спочатку потрібно стерилізація банок і кришок будь-яким звичним для вас способом.
  2. Чисті яблука очищаємо від шкірки і насіння. Нарізаємо їх часточками.
  3. Знімаємо шкірку з апельсина, ріжемо його на дрібні шматочки і перекладаємо до яблук.
  4. Засипаємо всі фрукти цукровим піском і залишаємо на цілу ніч, щоб з’явився прозорий сироп.
  5. Проварюємо повидло 40 хвилин на повільному вогні. Яблука необов’язково повинні розваритися, головне, щоб маса вийшла густий по консистенції.
  6. Розливаємо яблучний десерт по банкам і закорковуємо. Закачування готова на зиму для зберігання в квартирі або льосі.

Порада: для повидла краще зчищати шкірку з яблук, щоб воно було однорідної консистенції. Якщо забули очистити плоди, і повидло вийшло грубим, його можна перетерти через сито. За бажанням апельсин допускається замінити лимоном.

Повидло из яблок в домашних условиях: простой рецепт на зиму, как приготовить через мясорубку, техника приготовления с фото

Рецепт повидла з яблук без цукру

Кількість порцій: 50

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Енергетична цінність

  • калорії – 9.2 ккал;
  • білки – 0.1 г;
  • жири – 0 г;
  • вуглеводи – 2.2 р.

Інгредієнти

  • яблука – 1 кг;
  • вода – 200 мл

Покрокове приготування

  1. Перед початком необхідно промити і висушити банки і кришки.
  2. Яблучка очищаємо від шкірки і серцевини, для подрібнення фруктів використовуємо блендер.
  3. У масу додаємо воду і поміщаємо пюре у жарову шафу. Духовка повинна бути заздалегідь розігріта. Выпариваем повидло протягом 40 хвилин.
  4. Розфасовуємо домашній джем без цукру по банках, накриваємо кришками і ставимо в каструлю. Наливаємо в посуд гарячу воду до горлечка ємностей і пастеризуем повидло протягом 15 хвилин.
  5. Закочує банки бляшаними кришками.
  6. Зберігати заготовку слід в прохолодному і темному місці.

Повидло из яблок в домашних условиях: простой рецепт на зиму, как приготовить через мясорубку, техника приготовления с фото

Рецепт п’ятихвилинка

Таке варення робити швидко і нескладно. Дрібно нарізані яблука необхідно засипати цукром і залити окропом, дати їм настоятися чверть години. Після чого потрібно проварити повидло 10 хвилин і подрібнити його блендером. А щоб маса вийшла густий, можна додати желатин, близько 3 г на півлітрову банку.

Особливості приготування по сорту яблук

Для того щоб приготувати повидло скибочками, відмінно підійдуть щільні літні види типу антонівки. А для разваристого однорідного (за Гостом) добре підходять білий налив і грушівка, але можна використовувати будь-які недозрілі яблука. А якщо варити повидло без цукру, обов’язково потрібно брати солодкі сорти: медунка, цукеркове, симиренка.

Повидло из яблок в домашних условиях: простой рецепт на зиму, как приготовить через мясорубку, техника приготовления с фото
Готувати десерт в домашніх умовах досить просто, а виходить дуже смачно, прямо як у дитинстві. Для різноманітності можна зробити пару баночок десерту, відомого під назвою “Неженка”. Якщо спробуєте, хоча б раз таку легку заготівлю на зиму, то будете варити її кожен рік. Вдалих вам закаток і апетитних пиріжків з повидлом з яблук.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: