Рецепт капусти з оцтом і цукром, спосіб приготування без оцту з додаванням солі і моркви

До овочів, які зберігаються чи не всю зиму до нового врожаю, відноситься капуста. Але негативний момент в тому, що чим довше вона лежить, тим більше корисних елементів втрачає. Прекрасна альтернатива — засолювання капусти.

Варіантів такого способу заготівлі — маса. Сьогодні мова піде про найпоширеніших з них: про маринованнии з оцтом і сіллю, а також про засолюванні без використання оцту і про квашенні з морквою.

Як солити капусту з цукром і оцтом

Приготувати запаси смачною капустки на зиму можна різними способами. Коли в рецепті присутній оцет, мова йде про маринуванні. Вашій увазі пропонується класичний рецепт капусти з оцтом і цукром.

Рецепт капусты с уксусом и сахаром, способ приготовления без уксуса с добавлением соли и моркови

Енергетична цінність продукту

В 100 г готового продукту міститься:

  • білки – 1,7 м;
  • жири – 6,6 м;
  • вуглеводи – 8 г;
  • калорійність – 91 ккал.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій – 15.

Інгредієнти

  • капуста білокачанна – 1,5 кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • олія соняшникова рафінована – 120 мл;
  • часник – 5 зубків;
  • чорний перець – 5-7 горошин;
  • гвоздика – 3-4 бутона;
  • вода – 1 л;
  • цукор – 20 г;
  • сіль – 20 г;
  • оцет 9% – 20 р.

Процес приготування

  1. З капусти зніміть верхній шар листя. Якщо після цього залишилися ще мляві і пошкоджені, зніміть їх теж, щоб соління не потрапив жоден бракований шматочок. Мити капусту не потрібно.
  2. Наріжте її тонкими смужками. Робити це можна як за допомогою ножа, так і на спеціальній шатківниці.
  3. Очистіть цибулю від шкірки, поріжте його на тонкі півкільця.
  4. Часник почистіть і наріжте тоненькими пластинками.
  5. Додайте капусту, цибулю і часник і трохи розімніть їх пальцями.
  6. Отриману овочеву масу расфасуйте за літровим або трилітровим банкам і трохи притисніть, але занадто щільно трамбувати не потрібно.
  7. Тепер приготуйте маринад. Для цього закип’ятіть в каструлі воду, всипте в неї цукор, сіль, приправи. Як тільки знімете з вогню, влийте оцет і олію.
  8. Коли маринад охолоне до кімнатної температури, пора заливати ним капусту. Накрийте банки капроновими кришками і відправте солити в прохолодне місце (але не в холодильник) на 24 години.

По закінченні цього терміну закуску можна подавати до столу. Такий рецепт капусти з оцтом і цукром дуже простий і буде під силу будь-якій господині.

Не забувайте, що маринована капуста протипоказана до вживання тим, хто страждає захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Але за умови, що ви будете вживати її в міру, шкоди точно не буде. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт засолки без оцту

Людям, що страждають підвищеною кислотністю шлунка, так і з проблемами ШЛУНКОВО-кишкового тракту в цілому, не рекомендовано вживати в їжу продукти з кислим оцтовим смаком. Але солона капустка – ласощі, від якого багато любителі поїсти чи можуть відмовитися. І не потрібно, адже є простий спосіб, як солити капусту без оцту – так званий холодний засолення.

Рецепт капусты с уксусом и сахаром, способ приготовления без уксуса с добавлением соли и моркови

Інгредієнти

  • Капуста білоголова 3 кг
  • Морква ½ кг
  • Сіль 30 р
  • Чорний перець 10-12 горошин
  • Кмин 5 г
  • Лавровий лист 2 шт.

На порцію

Калорії: 27 ккал

Білки: 1.8 м

Жири: 0.1 г

Вуглеводи: 6.8 г

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Рецепт капусты с уксусом и сахаром, способ приготовления без уксуса с добавлением соли и моркови

    З головок капусти зніміть верхні листки, поріжте їх на 4 частини, видаліть качан і нашаткуйте капусту тонкими смужками.

  • Рецепт капусты с уксусом и сахаром, способ приготовления без уксуса с добавлением соли и моркови

    Подрібнену капусту, посипте сіллю і ретельно вимісіть руками, при цьому розминаючи її пальцями і придавлюючи кулаками за принципом вимішування тіста. Це потрібно для того, щоб з’явився капустяний сік.

  • Рецепт капусты с уксусом и сахаром, способ приготовления без уксуса с добавлением соли и моркови

    Коли з маси виділиться рідина, додайте перець, лавровий лист і кмин, ще раз перемішайте і перекладіть капусту в скляні баночки. Щільно її утрамбуйте.

  • Рецепт капусты с уксусом и сахаром, способ приготовления без уксуса с добавлением соли и моркови

    Накрийте банки чистими серветками і покласти у велику миску, щоб у неї міг стікати розсіл, який утворюється в процесі бродіння. У такому вигляді залиште солити капусту на дві доби.

  • Рецепт капусты с уксусом и сахаром, способ приготовления без уксуса с добавлением соли и моркови

    По закінченні цього часу накрийте банки капроновими кришками і зберігайте в холодильнику.

Якщо все зроблено правильно, пропорції дотримані, капуста буде хрустіти і вийде така сама апетитна, як на професійних фото і відео з Інтернету. Летить вона за хвилину! Ця закуска багата вітамінами і не протипоказана людям, страждаючим захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Так що запасайтеся вітамінами і насолоджуйтеся приємним смаком і хрускотом домашньої солоної капустки!

Як засолити з морквою і оцтом

Щоб квашена капуста виглядала більш привабливо і мала додатковий смаковий відтінок, у багато рецепти при солінні додано моркву. Спробуйте приготувати таку капусту. Це дуже смачно і швидко!

Рецепт капусты с уксусом и сахаром, способ приготовления без уксуса с добавлением соли и моркови

Енергетична цінність продукту

В 100 г готового продукту міститься:

  • білки – 1,8 г;
  • жири – 7,3 м;
  • вуглеводи – 16,3 г;
  • калорійність – 132 ккал.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій – 5.

Інгредієнти

  • капуста – 500 г;
  • моркву невеликого розміру – 2 шт.;
  • лавровий лист – 3-4 шт.;
  • вода-250 мл;
  • цукровий пісок – 60 г;
  • сіль – 10 г;
  • олія рослинна (соняшникова) – 50 мл;
  • оцет 9% – 70 мл

Процес приготування

  1. Головку капусти позбавте від верхнього шару листя, подрібніть за допомогою шатківниці, ножем або в кухонному комбайні.
  2. Морква почистіть, гарненько вимийте і подрібніть на крупній тертці. Або просто наріжте її тонкою соломкою або натріть на тертці для овочів по-корейськи.
  3. Змішайте овочі, розімніть їх пальцями, щоб надалі вони краще пустили сік. Додайте спеції і ще раз гарненько вимісіть. Помістіть в банку і щільно утрамбуйте.
  4. Наступний етап – приготування маринаду. Для цього в окріп всипте сіль і цукор. Як тільки знімете воду з вогню, влийте в неї оцет і олію. Подальша варіння не потрібно.
  5. Поверх капусти покладіть лавровий лист, залийте гарячим розсолом, накрийте тарілкою і залиште при кімнатній температурі на добу.

Рецепт капусты с уксусом и сахаром, способ приготовления без уксуса с добавлением соли и моркови

По закінченні цього часу капусту можна їсти. Зберігатися вона повинна не в домі, а в погребі чи холодильнику. Якщо є бажання, зробіть смак улюбленими спеціями.

Є ще величезна кількість рецептів приготування смачної закуски з додаванням різних інгредієнтів, наприклад, таких як буряк, або спецій. Деякі господині користуються морською сіллю замість кам’яної. Головне-робити все з любов’ю, вкладаючи в цю справу душу, і тоді будь-яка їжа вийде смачною і принесе користь.

Нових вам звершень на кулінарному терені, приємного апетиту і бадьорого хрускоту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: