Варення з журавлини – рецепт на зиму

Журавлина – корисна і смачна північна ягода. З неї можна варити компот, морс, робити варення або просто засахарить на зиму. Клюковка прекрасне протимікробну і протизапальну засіб. Червона ягода багата всіма вітамінами та амінокислотами необхідними людському організму. Вона просто незамінна для людей з нирковими захворюваннями та хронічними запальними процесами. Ягода росте круглий рік і в багатьох регіонах її не знайти, тому якщо вам попалася, обов’язково заготуйте її. Покрокова інструкція, як зробити корисний джем з журавлини швидко і смачно як раз перед вами.

Джем из клюквы - рецепт на зимуДжем из клюквы - рецепт на зиму

Порада: вказана кількість продуктів розрахована на одну баночку 0.5 л. Якщо хочете більше, збільште кількість інгредієнтів пропорційно.

Інгредієнти

  • журавлина 500 г
  • цукровий пісок 200 г

На порцію

Калорії: 25.7 ккал

Білки: 0.1 г

Жири: 0 м

Вуглеводи: 6.3 м

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Джем из клюквы - рецепт на зиму

    Стерилізуємо банки. Щоб прискорити процес обробки можна простерилізувати їх у мікрохвильовці. З часу такий спосіб займає всього 2 хвилини.

  • Джем из клюквы - рецепт на зиму

    Перемываем ягоди журавлини. Ретельно перебираємо, прибираємо сміття і листочки, відбираємо тільки щільні. М’які ягідки відмінно підійдуть для компоту.

  • Джем из клюквы - рецепт на зиму

    Пересипаємо в блендер або м’ясорубку і перекручуємо. До речі, для такого рецепта підійдуть не тільки свіжі ягоди, але і заморожені.

  • Джем из клюквы - рецепт на зиму

    У журавлинне пюре додаємо цукровий пісок і добре перемішуємо інгредієнти. Лимонну кислоту класти не варто, адже журавлина багата своїми власними запасами вітаміну С.

  • Джем из клюквы - рецепт на зиму

    Отриману масу перекладаємо в каструлю, ставимо на повільний вогонь і проварюємо 15-20 хвилин. Якщо у вас є під рукою кухонна техніка, можна скористатися хлібопічкою або мультиварка.

  • Джем из клюквы - рецепт на зиму

    Готовий джем розливаємо по банках і закатуємо кришками. Підійдуть і закручуються кришки.

  • Джем из клюквы - рецепт на зиму

    Банки з джемом ставимо на шийку і накриваємо теплою ковдрою. Через добу перевертаємо і ховаємо на зимівлю в комору.

Простий і смачний рецепт правильного джему з журавлини на зиму поповнить вашу кулінарну скарбничку. А корисна, апетитна вітамінна і смачна заготівля збереже здоров’я вашої сім’ї. Інші смачні і швидкі рецепти з фото і відео шукайте на нашому сайті. Готуйте та смакуйте з любов’ю!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: