Журавлина – корисна і смачна північна ягода. З неї можна варити компот, морс, робити варення або просто засахарить на зиму. Клюковка прекрасне протимікробну і протизапальну засіб. Червона ягода багата всіма вітамінами та амінокислотами необхідними людському організму. Вона просто незамінна для людей з нирковими захворюваннями та хронічними запальними процесами. Ягода росте круглий рік і в багатьох регіонах її не знайти, тому якщо вам попалася, обов’язково заготуйте її. Покрокова інструкція, як зробити корисний джем з журавлини швидко і смачно як раз перед вами.
Порада: вказана кількість продуктів розрахована на одну баночку 0.5 л. Якщо хочете більше, збільште кількість інгредієнтів пропорційно.
Інгредієнти
- журавлина 500 г
- цукровий пісок 200 г
На порцію
Калорії: 25.7 ккал
Білки: 0.1 г
Жири: 0 м
Вуглеводи: 6.3 м
Кроки 40 хв. Відео-рецепт
-
Стерилізуємо банки. Щоб прискорити процес обробки можна простерилізувати їх у мікрохвильовці. З часу такий спосіб займає всього 2 хвилини.
-
Перемываем ягоди журавлини. Ретельно перебираємо, прибираємо сміття і листочки, відбираємо тільки щільні. М’які ягідки відмінно підійдуть для компоту.
-
Пересипаємо в блендер або м’ясорубку і перекручуємо. До речі, для такого рецепта підійдуть не тільки свіжі ягоди, але і заморожені.
-
У журавлинне пюре додаємо цукровий пісок і добре перемішуємо інгредієнти. Лимонну кислоту класти не варто, адже журавлина багата своїми власними запасами вітаміну С.
-
Отриману масу перекладаємо в каструлю, ставимо на повільний вогонь і проварюємо 15-20 хвилин. Якщо у вас є під рукою кухонна техніка, можна скористатися хлібопічкою або мультиварка.
-
Готовий джем розливаємо по банках і закатуємо кришками. Підійдуть і закручуються кришки.
-
Банки з джемом ставимо на шийку і накриваємо теплою ковдрою. Через добу перевертаємо і ховаємо на зимівлю в комору.
Простий і смачний рецепт правильного джему з журавлини на зиму поповнить вашу кулінарну скарбничку. А корисна, апетитна вітамінна і смачна заготівля збереже здоров’я вашої сім’ї. Інші смачні і швидкі рецепти з фото і відео шукайте на нашому сайті. Готуйте та смакуйте з любов’ю!