Нарешті ми дісталися і до святкових страв, запечемо сьогодні в духовці рецепт, фарширована тушка в цілому вигляді, за підсумком вийде смачна страва з гарніром, просочений курячими соками. Сайт курка2.ру знає, як готувати цю страву, і поспішає поділитися цим рецептом з вами, спробуйте приготувати цю смачну страву, слідуючи покроковим інструкціям з фото
інгредієнти
- Тушка – 1 шт. (2 кг)
- Цибуля – 1 шт.
- Печериці – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Сир – 30 гр.
- Часник – 3 зубці
- Паприка + каррі + орегано – по 1 год.
- Чорний перець – 0,5 год.
- Сіль – 2 год.
- Масло рослинне
- Фольга
В даному рецепті, необхідно повністю вирізати скелет з птиці, перейдіть за посиланням на іншу сторінку, і ознайомтеся з докладнішим описом – Як обробити тушку повністю
Покроковий процес приготування
Промиваємо птицю під водою, даємо їй обсушитись, починаємо обвалювати
Ріжемо з боків, навколо хребтових кісточок, просуваючись углиб
Перерізаємо суглоби, що з'єднуються зі стегном
Обшкрібуємо кістку стегна ножем, перерізаємо суглоб, що з'єднує з гомілки
Продовжуємо далі, наближаючись до горловини
Намагайтеся різати ближче до кісточок, щоб ненароком не проткнути, шкіру на спині
Не хвилюйтеся, якщо робите це вперше, дотримуючись вказівок, у вас все вийде
Тепер необхідно розрізати скелет навпіл, відокремити верхню частину від грудних кісток, так далі буде легше
Доходимо до шиї, обрізаємо вилочкову кісточку, виймаємо половину скелета.
Перевертаємо на інший бік, починаємо вирізувати грудину, якомога ближче до кістки, перерізаємо суглоби на крилах, дістаємо залишки, готове
Робимо маринад:
Складаємо в ємність спеції – паприку, каррі, орегано, перець, давлений часник, сіль та дві столові ложки, олії, добре перемішуємо.
Наносимо суміш на пташку, розтираємо по всій поверхні, зсередини теж
Загортаємо в пакет, залишаємо на 2 години
Готуємо начинку:
Ріжемо гриби, кладемо в гарячу сковорідку, поки без олії, потрібно що б з них вийшла волога
Коли вода трохи випарується, солимо, перчимо, додаємо – 2-3 ложки олії.
Додаємо цибулю, гасимо до її прозорості, 5-10 хв.
Вимикаємо плиту, ріжемо картопля дрібними кубиками, додаємо в печериці, знову солимо, перемішуємо, картопля приготується разом із куркою
Я додала ще зелень кропу
В охолоджену начинку, потрімо трохи сиру, він потрібен для зв'язування
Кладемо курку відразу у форму або деко, в якому запікатимемо, і починаємо фарширувати, витрачаємо всю начинку, шийну шкіру, підкладаємо під тушку
Зшиваємо шкіру зубочистками, зв'язуємо ніжки, на кінці крил накручуємо фольгу
Отруюємо лист, в розігріту до 200 градусів духовку, на – 40 хв.
Уважаємо, вже утворилася хрумка скоринка, і щоб вона не згоріла, накриваємо цю частину, складеним удвічі шматком фольги, ставимо назад у грубку – на 30-40 хв.
Час приготування минув, фарширована курка в духовці готова, ділимо на порції, кладемо в тарілки.
М'ясо, просочене спеціями, вийшло смачним і ніжним, а гарнір ароматним і соковитим, блог