Фарширована курка грибами та картоплею у духовці

Фарширована курка грибами та картоплею у духовці

Нарешті ми дісталися і до святкових страв, запечемо сьогодні в духовці рецепт, фарширована тушка в цілому вигляді, за підсумком вийде смачна страва з гарніром, просочений курячими соками. Сайт курка2.ру знає, як готувати цю страву, і поспішає поділитися цим рецептом з вами, спробуйте приготувати цю смачну страву, слідуючи покроковим інструкціям з фото

інгредієнти

  • Тушка – 1 шт. (2 кг)
  • Цибуля – 1 шт.
  • Печериці – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сир – 30 гр.
  • Часник – 3 зубці
  • Паприка + каррі + орегано – по 1 год.
  • Чорний перець – 0,5 год.
  • Сіль – 2 год.
  • Масло рослинне
  • Фольга

В даному рецепті, необхідно повністю вирізати скелет з птиці, перейдіть за посиланням на іншу сторінку, і ознайомтеся з докладнішим описом – Як обробити тушку повністю

Покроковий процес приготування

Фарширована курка грибами та картоплею у духовці

Промиваємо птицю під водою, даємо їй обсушитись, починаємо обвалювати

Фарширована курка грибами та картоплею у духовці

Ріжемо з боків, навколо хребтових кісточок, просуваючись углиб

Фарширована курка грибами та картоплею у духовці

Перерізаємо суглоби, що з'єднуються зі стегном

Фарширована курка грибами та картоплею у духовціФарширована курка грибами та картоплею у духовці

Обшкрібуємо кістку стегна ножем, перерізаємо суглоб, що з'єднує з гомілки

Фарширована курка грибами та картоплею у духовці

Продовжуємо далі, наближаючись до горловини

Намагайтеся різати ближче до кісточок, щоб ненароком не проткнути, шкіру на спині

Не хвилюйтеся, якщо робите це вперше, дотримуючись вказівок, у вас все вийде

Фарширована курка грибами та картоплею у духовці

Тепер необхідно розрізати скелет навпіл, відокремити верхню частину від грудних кісток, так далі буде легше

Фарширована курка грибами та картоплею у духовці

Доходимо до шиї, обрізаємо вилочкову кісточку, виймаємо половину скелета.

Фарширована курка грибами та картоплею у духовці

Перевертаємо на інший бік, починаємо вирізувати грудину, якомога ближче до кістки, перерізаємо суглоби на крилах, дістаємо залишки, готове

Фарширована курка грибами та картоплею у духовціФарширована курка грибами та картоплею у духовці

Робимо маринад:

Складаємо в ємність спеції – паприку, каррі, орегано, перець, давлений часник, сіль та дві столові ложки, олії, добре перемішуємо.

Читайте також:  Бефстроганів із курки зі сметаною класичний з томатною пастою.

Фарширована курка грибами та картоплею у духовціФарширована курка грибами та картоплею у духовці

Наносимо суміш на пташку, розтираємо по всій поверхні, зсередини теж

Загортаємо в пакет, залишаємо на 2 години

Фарширована курка грибами та картоплею у духовці

Готуємо начинку:

Ріжемо гриби, кладемо в гарячу сковорідку, поки без олії, потрібно що б з них вийшла волога

Фарширована курка грибами та картоплею у духовці

Коли вода трохи випарується, солимо, перчимо, додаємо – 2-3 ложки олії.

Фарширована курка грибами та картоплею у духовці

Додаємо цибулю, гасимо до її прозорості, 5-10 хв.

Фарширована курка грибами та картоплею у духовці

Вимикаємо плиту, ріжемо картопля дрібними кубиками, додаємо в печериці, знову солимо, перемішуємо, картопля приготується разом із куркою

Я додала ще зелень кропу

Фарширована курка грибами та картоплею у духовціФарширована курка грибами та картоплею у духовці

В охолоджену начинку, потрімо трохи сиру, він потрібен для зв'язування

Фарширована курка грибами та картоплею у духовціФарширована курка грибами та картоплею у духовці

Кладемо курку відразу у форму або деко, в якому запікатимемо, і починаємо фарширувати, витрачаємо всю начинку, шийну шкіру, підкладаємо під тушку

Фарширована курка грибами та картоплею у духовці

Зшиваємо шкіру зубочистками, зв'язуємо ніжки, на кінці крил накручуємо фольгу

Отруюємо лист, в розігріту до 200 градусів духовку, на – 40 хв.

Фарширована курка грибами та картоплею у духовціФарширована курка грибами та картоплею у духовціФарширована курка грибами та картоплею у духовціФарширована курка грибами та картоплею у духовці

Уважаємо, вже утворилася хрумка скоринка, і щоб вона не згоріла, накриваємо цю частину, складеним удвічі шматком фольги, ставимо назад у грубку – на 30-40 хв.

Фарширована курка грибами та картоплею у духовці

Час приготування минув, фарширована курка в духовці готова, ділимо на порції, кладемо в тарілки.

М'ясо, просочене спеціями, вийшло смачним і ніжним, а гарнір ароматним і соковитим, блог

DvaGusya