Запіканка з баклажанів з фаршем і помідорами в духовці з фото покроково з додаванням картоплі та кабачків

Багато господині навіть не здогадуються, наскільки запіканка — універсальна страва. Її можна зробити не тільки з сиру, як ми всі звикли. Вони бувають картопляними, капустяними, м’ясними і навіть баклажанными. Коли набридають звичні гарніри і закуски, запіканка — чудовий вихід із ситуації.

Запіканка з баклажанів, помідорів, м’яса і сиру може бути як повсякденним, так і святковим блюдом. Приготувати її зможе навіть не дуже досвідчений кухар.

Не всі знають, що баклажани є ягодами, а не овочами, але це не заважає їм бути основою для різноманітних ситних страв.

Описаний нижче рецепт настільки простий і докладний, що зробити запіканку з баклажанів з фаршем, сиром і помідорами в духовці не складе ніякої праці.

Порада: при виборі баклажана потрібно враховувати різні фактори: він повинен бути не дуже великим, ідеально гладким і блискучим, без вм’ятин і порізів, а плодоніжка не повинна бути зморщеною. Тільки такий плід можна вважати дозревшим і свіжим.

Запеканка из баклажанов с фаршем и помидорами в духовке с фото пошагово с добавлением картофеля и кабачков

Інгредієнти

  • баклажани 2 шт.
  • м’ясний фарш 450 г
  • картопля 5 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • оливкова олія 3 ст. л.
  • помідори 3 шт.
  • сіль 1 ч. л.
  • перець чорний мелений 1 ч. л.
  • твердий сир 120 г
  • часник 1 зубчик
  • кріп 2 пучка.

На порцію

Калорії: 240.6 ккал

Білки: 12.6 р

Жири: 12.9 г

Вуглеводи: 18.5 м

Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт

  • Запеканка из баклажанов с фаршем и помидорами в духовке с фото пошагово с добавлением картофеля и кабачков

    Підготувати баклажани: помити, нарізати пластинами або кружечками. Їх товщина повинна бути приблизно 1 см. Посолити і залишити на чверть години. Потім промити під проточною водою.

  • Запеканка из баклажанов с фаршем и помидорами в духовке с фото пошагово с добавлением картофеля и кабачков

    Натерти сир на крупній тертці. Він знадобиться на фінальному етапі приготування запіканки.

  • Запеканка из баклажанов с фаршем и помидорами в духовке с фото пошагово с добавлением картофеля и кабачков

    Очистити і нарізати кружальцями картоплю. Їх товщина повинна бути приблизно такою ж, як у баклажана.

  • Запеканка из баклажанов с фаршем и помидорами в духовке с фото пошагово с добавлением картофеля и кабачков

    Дрібно нарізати помідори, натерти або розчавити часник.

  • Запеканка из баклажанов с фаршем и помидорами в духовке с фото пошагово с добавлением картофеля и кабачков

    Почистити цибулю, подрібнити його. Обсмажувати його 7 хвилин, використовуючи оливкова олія. Додати помідори, часник і фарш. Продовжувати тушкувати протягом 10 хвилин на слабкому вогні, додавши за смаком сіль, за бажанням – перцю. Інгредієнти перемішати.

  • Запеканка из баклажанов с фаршем и помидорами в духовке с фото пошагово с добавлением картофеля и кабачков

    Змастити їх маслом. Розкласти кружечки в один шар і залишити в духовці 5 хвилин при 200 градусах.

  • Запеканка из баклажанов с фаршем и помидорами в духовке с фото пошагово с добавлением картофеля и кабачков

    Підготувати форму, в якій буде запікатися блюдо. Вона може бути будь-який, але традиційно готують запіканку саме в прямокутній формі. Налити рівномірно на дно масло, а також змастити стінки. Помістити половину наявного картоплі в один шар, на нього викласти баклажани, накладаючи один на інший. Наступний шар — фарш. Зверху знову залишився картоплю. Посипати зверху все сиром. Він буде служити також і прикрасою для запіканки.

  • Запеканка из баклажанов с фаршем и помидорами в духовке с фото пошагово с добавлением картофеля и кабачков

    Відправити форму з продуктами в духовку на 40 хвилин. Температура 180 градусів. Картопля має за цей час стати м’яким. Оформити запіканку можна нарізаним кропом, який дасть свій яскравий аромат.

Це цікаво: у стародавні часи баклажани вважалися небезпечними для здоров’я, тому що через них у людини трапляється помутніння розуму. І тільки в ХV столітті цей красивий плід отримав своє поширення на столах у європейців. Але в сирому вигляді баклажани вживати дійсно не можна, так як вони викликають отруєння.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: