Плов без м’яса – вегетаріанської покроковий рецепт з фото, калорійність на 100 грам, приготування в домашніх умовах з морквою, кукурудзою і айвою

Традиційно плов готується на вогнищі у величезному казані з використанням жирнейшего м’яса — баранини, що абсолютно не підходить вегетаріанців і людей, які тримають дієту. Але існують варіації цієї страви без м’яса, в нього додають горіхи, боби, родзинки, чорнослив, курагу та інші сухофрукти. Також цей простий і невигадливий варіант може бути використаний, коли ви не здатні витратити на приготування кілька годин.

Плов без мяса - вегетарианской пошаговый рецепт с фото, калорийность на 100 грамм, приготовление в домашних условиях с морковью, кукурузой и айвой

Інгредієнти

  • рисова крупа 200 г
  • морква 150 г
  • ріпчаста цибуля 100 г
  • часник 1 голівка
  • рослинна олія для смаження
  • сіль, спеції за смаком

На порцію

Калорії: 169 ккал

Білки: 4.1 р

Жири: 4.5 м

Вуглеводи: 28.2 р

Кроки 1 годину. 40 хв. Відео-рецепт

  • Плов без мяса - вегетарианской пошаговый рецепт с фото, калорийность на 100 грамм, приготовление в домашних условиях с морковью, кукурузой и айвой

    Спочатку ретельно промиємо крупу кілька разів і заллємо її на деякий час водою.

  • Плов без мяса - вегетарианской пошаговый рецепт с фото, калорийность на 100 грамм, приготовление в домашних условиях с морковью, кукурузой и айвой

    Поки рис набухає, підготуємо овочі: промиємо і очистимо. Нарізаємо сто грам цибулі на невеликі кубики або півкільця, моркву натираємо на середній тертці або подрібнюємо на тонку соломку.

  • Плов без мяса - вегетарианской пошаговый рецепт с фото, калорийность на 100 грамм, приготовление в домашних условиях с морковью, кукурузой и айвой

    Розігріваємо на сковороді рослинне масло, відправляємо в нього цибуля, підсмажуємо до золотистої скоринки і додаємо кілька грам спецій. Це можуть бути барбарис, зіра або звичайні приправи-збори спеціально для плову. Коли цибуля досягне майже коричневого кольору, додаємо моркву і смажимо до м’якості останньої. Також можна використовувати томатну пасту або помідори.

  • Плов без мяса - вегетарианской пошаговый рецепт с фото, калорийность на 100 грамм, приготовление в домашних условиях с морковью, кукурузой и айвой

    Коли всі продукти на сковороді протушились до м’якості, засипаємо туди промитий рис, попередньо злив з нього зайву рідину.

  • Плов без мяса - вегетарианской пошаговый рецепт с фото, калорийность на 100 грамм, приготовление в домашних условиях с морковью, кукурузой и айвой

    Заливаємо в сковороду гарячу воду на палець вище рівня рису. Вставляємо цілу головку часнику в центр і залишаємо гаситися під кришкою на слабкому вогні приблизно протягом 40-60 хвилин, залежно від сорту крупи.

Порада: можна вибрати рис з позначкою “для плову”, якщо такого немає, то краще взяти довгозерний пропарений або круглозерний.

Плов, який ви будете готувати таким чином, нітрохи не поступається класичному з м’ясом. Виходить він дуже смачним, розсипчастим і відмінно підходить для веганского меню, а також людям, які дотримуються дієти або поста. Готувати його можна як в каструлі, так і в сковороді на плиті, в духовці або навіть мікрохвильовці, а подавати з соєвим соусом або улюбленими приправами. Щоб приготувати його правильно і максимально швидко, ви можете подивитися відео.

Приготування з квасолею і айвою

Вегетаріанцям важливо заповнювати кількість білків в організмі, і одним з найкращих помічників у цьому стане квасоля — джерело рослинного білка. Для того щоб у домашніх умовах робити з нею плов, квасолю слід замочити за ніч перед готуванням, додати разом з рисом в зажарку і варити до м’якості крупи, в іншому принцип приготування нічим не відрізняється.

А ось рецепт з айвою зберігає в собі багато таємниць. Для початку на одній сковороді пасеруємо нарізану півкільцями цибулю до рум’яного кольору і посипаємо спеціями, на другий прожарим кубики або скибочки айви, посипаній невеликою кількістю цукру і зірою, поки не стане трохи м’якше. Проваримо рис до напівготовності, додаємо в нього обсмажені цибулю і айву і тушкуємо в духовці близько двох годин.

Також м’ясо в плові можна замінити баклажанами, горошком, грибами, гарбузом, кукурудзою і зробити страву воістину овочевим. І навіть замість традиційного рису деякі господині кладуть гречку або булгур. Ще більше докладних рецептів з покроковими фото приготування ви зможете знайти на нашому сайті.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: