Плов з куркою в казані на плиті – рецепт з фото, покрокове приготування

Плов став дуже популярним в кулінарії багатьох країн світу. Як кажуть самі жителі Сходу, немає правильного і точного рецепту цього гарніру. У кожній сім’ї свій унікальний особливий спосіб приготування рису з м’ясом. Жирну баранину господині замінюють дієтичної куркою, а білий сорт крупи — бурим або використовують перловку.

Плов з куркою в казані на плиті

 

Традиційно прийнято готувати плов в казані, однак, якщо в будинку не знайшлося такого посуду, його можна легко стушкувати на сковороді або в каструлі з товстими боками. Легкий гарнір зручно пропарювати тощо в мультиварці або скороварці. Загалом, яку б ви посуд не вибрали, з урахуванням деяких хитрощів блюдо вийде дивовижним.

У нашій статті опубліковано полегшений варіант плову з куркою в казані на плиті. Дотримуючись порад і покроковому опису з фото, вам вдасться приготувати розсипчастий ситний гарнір з м’ясом птиці.

Інгредієнти

  • куряча грудка 1 шт.
  • білий довгий рис 250 г
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • морква 2 шт.
  • сіль за бажанням
  • лавровий лист 1-2 шт.
  • часник 2 зубчики
  • спеції і приправи (барбарис, коріандр, шафран, чорний мелений перець) за смаком
  • вершкове масло 35-40 г
  • рослинна олія 2 ст. л.

На порцію

  • Калорії: 123.2 ккал
  • Білки: 6.3 м
  • Жири: 3.1 р
  • Вуглеводи: 14 г

  • Для плову на газовій плиті знадобитися зручний глибокий казан. Краще, якщо він буде чавунним з кришкою. Посуд поставити на вогонь, газ зробити середній. Влити рослинне масло.
  • Додати цибулю в казан. Обсмажити, періодично помішуючи, до золистого відтінку. Як тільки це відбудеться, покласти моркву. Тушкувати 3-4 хвилини. Грудку відправити до овочів. Смажити з усіх боків 7 хвилин.
  • Плов с курицей в казане на плите - рецепт с фото, пошаговое приготовлениеКинути лавровий лист. Всипати рис. Посолити, поперчити. Додати спецій і приправ. Особливу увагу рекомендується приділити шафрану і кориандру, адже саме вони надають страві красивий золотистий колір і східний аромат.
  • Залити очищеною водою таким чином, щоб рідина виступала на 3 см вище. Зробити вогонь тихіше. Варити під кришкою 20-25 хвилин. Закутати рушником. Залишити нудитися в такій “бані” ще 20-30 хвилин.
Читайте також:  Плов з індичкою в мультиварці - покроковий рецепт з фото в редмонд, панасонік з стегна і філе

Як правило, сорти білого рису при варінні виходять злиплими і схожими на кашу. Щоб уникнути такої неприємності, потрібно дотримуватися основних правил.

По-перше, крупу необхідно промити в прохолодній воді кілька разів. У результаті рідина, якою ви заливаєте рис, повинна бути прозорою.

По-друге, зернові рекомендується замочити на 3 години перед початком готування.

По-третє, відмінний компаньйон” рісу вершкове масло. Тому для того, щоб крупа в підсумку була розсипчастою, при приготуванні рисових страв рекомендується використання вершкового масла.

Узбецький плов славиться своєю маслянистостью і жирністю. Не менш апетитним і ситним страву можна приготувати в домашніх умовах в казані. До того ж курка – низькокалорійне м’ясо і гарнір з її участю підійде для людей, що стежать за фігурою і правильним харчуванням. Пропонуємо вам та інші цікаві смачні рецепти плову з відео на нашому сайті.

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya