Плов з куркою в казані на вогнищі – покроковий рецепт з фото

Хочемо поділитися простим, легким і відносно недорогим рецепт приготування плову з куркою. Він не такий калорійний, як страва зі свинини або баранини, але не менш смачний. Коли ви вирішите приготувати плов, не варто в ньому використовувати дикий або пропарений рис. Також, не надто вдалим буде застосування тайського і індійського сортів.

Плов з куркою в казані на вогнищі

 

В якості приправ підійдуть зіра, барбарис і мелений перець. Відмінно доповнять смак айва, курага. Дуже класним буде плов, приготовлений на кунжутній олії. Не менш важлива і посуд, в якій він буде нудитися. В даному випадку, ідеальним є казан з товстим дном і стінками (мідний або алюмінієвий).

Інгредієнти

  • курка 2 кг
  • рис 1 кг
  • цибуля ріпчаста 250 г
  • морква 500 г
  • часник 3 головки
  • олія соняшникова 450 мл
  • спеції за смаком
  • вода 1.5 л
  • сіль і перець (чорний, мелений) за смаком

На порцію

  • Калорії: 249.6 ккал
  • Білки: 14.4 г
  • Жири: 14.1 р
  • Вуглеводи: 16.4 г

  • На великий вогонь багаття на мангалі поставити казан і почекати, поки він розжариться.
  • Налити 150 мл олії і покласти цибулю. Томити його протягом 5 хвилин. Додати курку і обсмажити з усіх боків до рум’яної скоринки. Слідом викласти натерту моркву і смажити ще 5 хвилин.
  • Нагріти воду. Додати окріп і спеції в казан, перемішати вміст.
    Засипати рис і розрівняти його. Вода повинна бути на 2-2,5 см вище крупи. Увіткнути часник. Накрити кришкою і варити півгодини. Вода повинна повністю випаруватися.

Наш покроковий рецепт плову з фото і відео допоможе вам приготувати справжню смакоту. Соковите і м’яке м’ясо, ароматний рис – ось запорука відмінного страви і, відповідно, настрою. Насолоджуйтеся вкусняшка частіше. Готувати справді легко.

Читайте також:  Плов в мультиварці зі свининою - покроковий рецепт з фото, приготування в редмонд, мулинекс, поларіс
Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya