Вашій увазі надано дуже цікавий варіант приготування плову з куркою. Спробуйте зробити його в духовці. Так, так, саме так! “Лінивий” — назва, яка чудово підходить такого способу готування, але плов виходить дуже смачний і апетитний. Він обов’язково увійде у ваш раціон харчування. Ніхто не встоїть перед чарівністю пряного аромату східної кухні.
Варити рис за цим рецептом можна в будь-якій зручній для вас посуді: в порційних горщиках або великому горщику, утятницах, скляних судочках, жароміцні каструлі, казанах. Підійде все, що без проблем поміститься в вашу духовку.
Вкрай бажано, щоб можна було в будь-якому варіанті задіяти кришку. Також не менш зручним є спосіб робити рис на деку, використавши рукав для запікання. Процес добре видно на відео, хоча все настільки просто, що буде достатньо фото і опису.
Інгредієнти
- рис 450 г
- вода 900 мл
- куряче філе 200 г
- курячі ніжки 300 г
- морква 400 г
- 400 г цибуля
- часник 50 г
- сіль 45 г
- лавровий лист 4 шт.
- зорі 1 ч. л.
- куркума 1 ч. л.
- базилік 1 пучок
- запашний перець-5 горошин
На порцію
Калорії: 313.7 ккал
Білки: 11.4 р
Жири: 12.7 м
Вуглеводи: 40.1 р
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
-
На сковороді розігріти олію, кинути в нього нарізану кубиками цибулю та моркву. Обжарку довести до прозорості першого.
-
Все м’ясо помити, філе нарізати невеликими шматочками. Підготувати гомілки: зняти шкуру і гострим ножем відокремити м’ясо від кістки.
-
Кинути курку в зажарку і дочекатися освіти невеликий скоринки.
-
Налити воду в сковороду з смаженими інгредієнтами, довести зірвак до кипіння. Посолити, кинути спеції та часник.
-
В підходящу для запікання скляну прозору ємність, казан або жароміцну каструлю перекласти вже готовий казан, також всипати добре промитий і перебраний рис.
-
Поставити в духовку і тримати півгодини при температурі 180 градусів.
-
Готувати закінчили, але після треба залишити в духовці ще 10 хвилин.
-
Подавати на стіл, виклавши на плоску тарілку у формі гірки і прикрасивши гілочкою петрушки.
Порада: для плову в духовці підійде будь-яка частина птиці, крім печінки, шлунка, серця. Краще брати м’ясо, яке без шкірки або те, з якого її легко можна зняти, наприклад, грудка, як дієтичний варіант, або стегно. Якщо ж у сім’ї є любителі курячих крилець, то сміливо можете готувати їх. В плові, який нудиться в духовці, вони будуть чудово ніжними.
Якщо ви ще не запікали плов, то просто зобов’язані зробити це чудове блюдо. Курка ідеально підійде для томління в духовій шафі. Рис виходить нереально ніжний, повітряний, соковитий і розсипчастий.