Плов в духовці зі свининою – покроковий рецепт з фото в скляному посуді і чавунної

Традиційний узбецький плов готують в казані на багатті. Проте господині знайшли альтернативні варіанти і стали використовувати звичайну кухонну посуд і прилади. Розсипчастий рис з м’ясом можна зробити на чавунній сковороді, зварити в каструлі з товстими стінками. Не менш оригінальний спосіб приготування — гасіння плову в духовці. Для гарніру використовують деко, щільні скляні форми для випічки і горщики. До речі, в кераміці плов виходить не тільки дуже апетитним, але і більш корисним, ніж приготований на сковороді, в мультиварці або казані.

У цій статті опубліковано покроковий рецепт плову з свинини в духовці в горщиках з фото. Завдяки тому, що інгредієнти не обсмажують на вершковому або рослинному маслі, страву в духовці вважається менш калорійним. Гарнір можна приготувати з будь-якого виду м’яса: яловичини, свинини, качатини, гусятині.

Плов в духовке со свининой - пошаговый рецепт с фото в стеклянной посуде и чугунной

Порада: щоб рис був розсипчастим, рекомендується варити плов з більш жирним видом м’яса. Відмінно підійде свинина. Вона додасть крупі маслянистості, і плов приготується так, що кожна рісинки буде окремо. Крім того, щоб рис не злипався і не перетворився в результаті на кашу, краще всього замочити крупу в підсоленій воді на ніч. Після досконально промити під краном і використовувати для страви.

Рецепт плову з свинини в духовці

Порада: горщики для гасіння плов зі свининою в духовці рекомендується брати глиняні, зручні, з кришкою. У такому посуді рис і м’ясо краще просочаться, і смак гарніру буде абсолютно унікальним. Проте якщо таких не знайдеться, то підійдуть і звичайні керамічні горщики. При відсутності кришки можна спекти окремо борошняні коржики із тіста, якими накриєте посуд.

Крім того, замість бульйону в даному рецепті допустимо використовувати маслянисту юшку, розведену водою. Для цього на розпеченій сковороді розтопіть 50-60 г вершкового масла. Остудіть 2 хвилини, розведіть склянкою кип’яченої води.

Інгредієнти

  • свиняча шия 400 г
  • білий круглий рис 300 г
  • морква 2 шт.
  • цибуля 2 шт.
  • бульйон 1 л
  • часник 4 зубчики
  • лавровий лист 5 шт
  • сіль за бажанням
  • приправи для плову (шафран, барбарис, каррі, куркума, чорний мелений перець) за смаком

На порцію

Калорії: 149.3 ккал

Білки: 6.6 р

Жири: 5.2 м

Вуглеводи: 19.7 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Плов в духовке со свининой - пошаговый рецепт с фото в стеклянной посуде и чугунной

    Для початку слід підготувати продукти. З лука зняти лушпиння. Нарізати маленькими акуратними кубиками або тонкими півкільцями. Моркву очистити від шкірки. Вимити в проточній воді, видаляючи землю і бруд. Натерти, використовуючи блендер з насадкою для корейських страв або тертку з великої стороною.

  • Плов в духовке со свининой - пошаговый рецепт с фото в стеклянной посуде и чугунной

    Свинину гарненько промити в прохолодній воді. Нарізати маленькими порціями. Інгредієнти для плову в горщиках слід різати дрібно, щоб потім всі продукти помістити в посуд рівномірно.

  • Плов в духовке со свининой - пошаговый рецепт с фото в стеклянной посуде и чугунной

    Бульйон приготувати заздалегідь: можна використовувати курячий або попередньо зварити свинину в підсоленій воді.

  • Плов в духовке со свининой - пошаговый рецепт с фото в стеклянной посуде и чугунной

    Змішати в готельної посуді моркву і цибулю. Викласти овочеву масу на дно тієї, в якій страва буде запікатися. Зверху розкласти шматочки свинини. Поперчити, кинути кілька листочків лаврушки. Закрити горщики. Відправити в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.

  • Плов в духовке со свининой - пошаговый рецепт с фото в стеклянной посуде и чугунной

    Після закінчення часу витягнути посуд з духовки. Правильно це робити з допомогою рушника або кухонного рукава, щоб не обпектися. Зняти кришки. Всипати рис. Залити всі інгредієнти бульйоном або вершковою сумішшю. Посолити, додати спецій. У кожен горщик покласти по одній цілій зубчику часнику, попередньо очищеного від шкірки.

  • Плов в духовке со свининой - пошаговый рецепт с фото в стеклянной посуде и чугунной

    Закрити форми кришкою. І знову відправити в духовку. При цій же температурі гасити плов 50-60 хвилин. Після вимкнути вогонь і залишити гарнір “настоятися” ще на півгодини.

  • Плов в духовке со свининой - пошаговый рецепт с фото в стеклянной посуде и чугунной

    Готовий рис з м’ясом дістати з духовки, перекласти на тарілки. Подавати на стіл, попередньо прикрасивши зеленню. До гарніру рекомендуються свіжі овочі, томатний сік або зелений чай.

Завдяки тому, що всі інгредієнти запікаються одночасно, вони просочуються смаком і ароматом один одного. Це можливо тільки при приготуванні плову в духовій шафі. М’ясо в герметичному просторі буде танути і в результаті стане ніжним і соковитим, а просочений свинячим соком рис вийти дивовижно смачним. Про те, як приготувати інші види плову, дивіться відео на нашому сайті.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: