Плов у мікрохвильовці – рецепт з фото покроково, як приготувати

Мікрохвильова піч зараз є майже в кожному будинку. Люди найчастіше користуються цим приладом, щоб просто розігрівати їжу. А адже в ній зручно ще й готувати! Наприклад, за допомогою мікрохвильової печі можна зробити дуже смачний плов. І він вийде майже таким, як у казані. До речі, в якості посуду для СВЧ-печі можна використовувати горщики, це зручно і красиво. Також застосовують спеціальну скляну чашу з високими краями.

Плов в микроволновке - рецепт с фото пошагово, как приготовить

М’ясо вибирайте на свій смак. Хочете, щоб плов був пожирніше – додайте свинину або баранину, для більш пісного або дієтичного страви – курку або яловичину, а можна обійтися і без м’яса, приготувавши вегетаріанський гарнір.

Не бійтеся експериментувати зі зручною кухонною технікою. В сучасних мікрохвильових печах популярних брендів – Панасонік, Скарлет, Редмонд, Поларіс і будь-яких інших, можна приготувати яке завгодно блюдо, відмінно заощадивши час.

Це цікаво: виробники СВЧ-печей намагаються максимально збільшити комфортність їх кулінарного застосування. Так, наприклад, якщо ви побачите на приладі значок “T. D. S.”, то він означає, що техніка підтримує функцію тривимірного розподілу мікрохвиль (або є С. Т. Р.), що дозволяє прогрівати продукт рівномірно у всіх його точках і сприяє високій якості і швидкості приготування страви. Першим таке нововведення запропонував бренд “Самсунг”.

Якщо ви ніколи раніше не робили плов в мікрохвильовці, то можете користуватися нашими фото покрокового приготування цієї страви і відео інструкцією.

Для даного прикладу бажано використовувати прилад потужністю від 750 Вт.

Інгредієнти

  • свинина 300 г
  • рис 200 г
  • вода 400 г
  • цибуля 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • соняшникова олія 50 мл
  • часник 3 зубчики
  • сіль і спеції за смаком

На порцію

Калорії: 259.1 ккал

Білки: 7.5 м

Жири: 18 г

Вуглеводи: 16.9 р

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Плов в микроволновке - рецепт с фото пошагово, как приготовить

    Попередньо рис замочуємо у воді на 20 хвилин (крім пропареного).

  • Плов в микроволновке - рецепт с фото пошагово, как приготовить

    Свинину добре промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо м’ясо в скляну форму, додаємо на дно трохи рослинного масла і готуємо в мікрохвильовці 5 хвилин при потужності 1000 Вт.

  • Плов в микроволновке - рецепт с фото пошагово, как приготовить

    Очищаємо овочі від шкірки. Моркву нарізаємо крупною соломкою. Ріпчасту цибулю ріжемо на дрібні кубики.

  • Плов в микроволновке - рецепт с фото пошагово, как приготовить

    Додаємо до м’яса і тушкуємо все разом 4 хвилини при потужності 800 Вт у відкритому вигляді.

  • Плов в микроволновке - рецепт с фото пошагово, как приготовить

    Зливаємо з рису рідину і перекладаємо його до м’яса. Додаємо сіль, спеції і зубчики часнику. Заливаємо все інгредієнти водою.

  • Плов в микроволновке - рецепт с фото пошагово, как приготовить

    Блюдо ставимо в МІКРОХВИЛЬОВУ піч на 20 хвилин при потужності 1000 Вт, наполовину прикривши харчовою плівкою.

  • Плов в микроволновке - рецепт с фото пошагово, как приготовить

    Через 20 хвилин накриваємо кришкою або плівкою і відправляємо варити плов ще на 5 хвилин. Потужність краще зменшити до 800-900 Вт.

  • Плов в микроволновке - рецепт с фото пошагово, как приготовить

    Не відкриваючи дверцята, залишимо ще на чверть години блюдо всередині приладу – пропариваться. У нас вийшов дуже смачний розсипчастий плов!

Порада: рис для приготування в мікрохвильовій печі можна брати будь – й білий і коричневий. Але зручніше використовувати довгозернистий пропарений – тоді плов гарантовано вийде розсипчастим. При цьому зерна злаку можна навіть не промивати, адже вони вже оброблені. Це теж економія часу.

Готувати в сучасних мікрохвильових печах одне задоволення, тому що це в 2-3 рази швидше, ніж на плиті, страва не пригорає і зберігає апетитний зовнішній вигляд. Що стосується передбачуваного шкоди від випромінювання мікрохвильових печей, то його не більше, ніж від газової печі. А користь, навпаки, безсумнівна, тому що продукти не піддаються сильному обжарюванні і не виділяють при цьому канцерогенні речовини. Та й для людини випромінювання від СВЧ-печей не шкідливо, тому що прилад захищений спеціальним склом з сіточкою. Так що готуйте з радістю за новим рецептом і дивуйте своїх близьких!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: