Плов у скороварці рецепт зі свининою – покрокове приготування з фото

Плов – ситне східне блюдо. Традиційний узбецький гарнір з білого або бурого рису тушкують з додаванням баранини, овочів, заправляють ароматними спеціями. Згідно з класичним рецептом, розсипчастий плов варять у казані на багатті. Однак практичні господині спростили цю дію, і сьогодні не менш смачне і апетитне блюдо можна готувати в домашніх умовах на кухні, використовуючи для цього найрізноманітніші продукти і посуд.

Плов в скороварке рецепт со свининой - пошаговое приготовление с фото

В даний час рис з м’ясом готують на плиті, в духовці, в мультиварці. А ще більш спрощений варіант – плов в скороварці. Дотримуючись нашого покрокового рецептом з фото, можна переконатися, що сучасний спосіб приготування цього надзвичайно смачної страви економить значну кількість часу. Це велика перевага для нашого динамічного темпу життя.

Інгредієнти

  • білий круглий рис 300 г
  • свинина 400 г
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • морква 2 шт.
  • томатна паста 1 ч. л.
  • часник 2 зубчики
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • лавровий лист 2 шт.
  • сіль за смаком
  • приправи та спеції за смаком

На порцію

Калорії: 239 ккал

Білки: 8.3 р

Жири: 11.1 р

Вуглеводи: 22.8 м

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Плов в скороварке рецепт со свининой - пошаговое приготовление с фото

    Свинину нарізати відносно великими шматками. Покласти м’ясо на дно скороварки. Додати кілька листочків лаврушки. Залити вміст склянкою очищеної води. Закрити щільно кришку кухонного приладу. Включити режим “Варити”/”Гасити” на півгодини.

  • Плов в скороварке рецепт со свининой - пошаговое приготовление с фото

    Поки свинина буде пропариваться, слід підготувати продукти. З лука зняти шкірку. Нарізати його неширокими півкільцями. Моркву очистити і добре вимити. Нашаткувати овоч з допомогою терки або комбайна з насадкою для корейських страв.

  • Плов в скороварке рецепт со свининой - пошаговое приготовление с фото

    Рис бажано замочити за 12 годин до готування в підсоленій холодній воді. Однак якщо на це немає часу, то залити таким чином крупу варто хоча б за 2-3 години до початку варіння. Після того як вона насититься рідиною, її треба ретельно промити кілька разів.

  • Плов в скороварке рецепт со свининой - пошаговое приготовление с фото

    Коли пройде 30 хвилин, і свинина досить провариться, м’ясо слід вийняти з чаші скороварки, бульйон злити в окрему каструлю. Залишити його в стороні, він нам ще знадобиться. Посуд вимити і гарненько протерти рушником. Якщо м’ясо великими шматками, порізати дрібніше.

  • Плов в скороварке рецепт со свининой - пошаговое приготовление с фото

    Вставити чашу назад в скороварку. Налити в неї рослинне масло. Встановити режим “Випічка”. Як тільки масло почне “шкварчать, додати відварене свиняче м’ясо. Обсмажувати його до красивої золотистої скоринки з усіх боків.

  • Плов в скороварке рецепт со свининой - пошаговое приготовление с фото

    Всипати до порція м’яса цибулю і моркву. Поперчити. Старанно перемішати. Закрити кришку. Тушкувати 7 хвилин.

  • Плов в скороварке рецепт со свининой - пошаговое приготовление с фото

    Після закінчення часу відкрити кришку. Покласти рис. Посолити, приправити спеціями і приправами на ваш смак (чорний мелений перець, барбарис, коріандр). Не заважати. В крупу втопить цілих два зубчики часнику.

  • Плов в скороварке рецепт со свининой - пошаговое приготовление с фото

    Томатну пасту розвести в 3 столових ложках окропу, розмішати. Додати в скороварку.

  • Плов в скороварке рецепт со свининой - пошаговое приготовление с фото

    Свинячий залити бульйоном рис таким чином, щоб рідина була вище поверхні крупи на 2 див.

  • Плов в скороварке рецепт со свининой - пошаговое приготовление с фото

    Перемкнути скороварку в режим “Каша”. Готувати 30-40 хвилин при закритій кришці. Після сигналу техніки про те, що плов готовий, вимкнути прилад. Кришку не відкривати. Залишити блюдо набиратися соку і аромату ще на 20-30 хвилин.

  • Плов в скороварке рецепт со свининой - пошаговое приготовление с фото

    Перекласти гарнір на зручну велику тарілку. Подавати на стіл, попередньо прикрасивши свіжою петрушкою або кропом.

Порада: людям, у яких є захворювання шлунково-кишкового тракту, вживання томатної пасти не рекомендується. В цьому випадку її можна замінити більш натуральним продуктом – парою свіжих помідорів.

Секрети смачного плову в скороварці

Плов в скороварке рецепт со свининой - пошаговое приготовление с фото

  1. Кулінари сперечаються про те, як правильно потрібно нарізати моркву для плову. Деякі стверджують, що овоч має бути нашинкован великими шматками, інші вважають, що традиційна “соломка” – кращий варіант. Насправді коренеплід можна різати так, як вам зручно. За допомогою ножа, терки, насадок блендера. Головна умова: моркви повинно бути достатньо. Якщо овоча додати мало, то рис і м’ясо будуть сухими і несмачними.
  2. Кришка скороварки при приготуванні повинна щільно закриватися. В іншому випадку інгредієнти не будуть достатньо просякнуті і пропарены. Страва може бути зіпсовано.
  3. Додавання спецій для плову – один з найважливіших етапів в його приготуванні. Ароматності м’яса і рису додадуть барбарис і коріандр. Приємну “золотавість” подарують щіпка шафрану або куркуми. А солити слід по вашому смаку.

Дуже апетитний, ситний і насичений плов приготується в скороварці всього за годину. До того ж при цьому використовується мінімум посуду, яку потім доведеться мити. Це дуже зручно і практично.

Готуючи плов на плиті, господині, як правило, витрачають в два рази більше часу, ніж при використанні розумного кухонного приладу. Скороварка допоможе в найкоротші терміни забезпечити вашу сім’ю поживним обідом, а завдяки нашим порадам ви приготуєте це трудомістка блюдо правильно і легко. Спробуйте!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: