Плов з чорносливом – рецепт з м’ясом, фото

Рецепт плову з чорносливом та м’ясом не має істотних відмінностей від приготування традиційного. Головна особливість це новий інгредієнт – солодкий сухофрукт. Завдяки чорносливу страва виходить пікантним і смачним. Якщо вирішили зробити його вперше, в процесі використовуйте фото і відео підказки.

Плов с черносливом - рецепт с мясом, фото

Інгредієнти

  • свинина 1 кг
  • рис 600 г
  • чорнослив без кісточок 200 г
  • морква 300 г
  • цибуля ріпчаста 300 г
  • часник 1 голівка
  • сіль 1 ст. л.
  • соняшникова олія 100 мл
  • приправа для плову 2 ч. .л
  • шафран ½ ч. л.
  • вода 1200 мл

На порцію

Калорії: 180.1 ккал

Білки: 5.7 г

Жири: 12.5 г

Вуглеводи: 11.3 м

Кроки 1 годину. 20 хв. Відео-рецепт

  • Плов с черносливом - рецепт с мясом, фото

    Рис промиваємо під холодною водою і обсушуємо небагато.

  • Плов с черносливом - рецепт с мясом, фото

    Сухофрукти ошпарюємо окропом і залишаємо на півгодини.

  • Плов с черносливом - рецепт с мясом, фото

    Промиваємо м’ясо і рубаємо великими шматками. Якщо нарізати дрібно, при смаженні свинина стане сухою і плов не буде наваристим.

  • Плов с черносливом - рецепт с мясом, фото

    На сковороду або в казан наливаємо масло, перекладаємо свинину і смажимо 7-10 хвилин.

  • Плов с черносливом - рецепт с мясом, фото

    Очищаємо моркву і цибулю від шкірки, обполіскуємо. Цибулю нарізаємо великими кубиками, а моркву тремо на крупну тертку або нарізаємо дрібною соломкою.

  • Плов с черносливом - рецепт с мясом, фото

    Відправляємо овочі до м’яса і залишаємо тушкуватися хвилин на 12-15.

  • Плов с черносливом - рецепт с мясом, фото

    Зверху кладемо за смаком сіль, спеції і шафран.

  • Плов с черносливом - рецепт с мясом, фото

    Зливаємо воду з чорносливу. Перекладаємо його разом з рисом в казан. Обов’язково накриваємо кришкою.

  • Плов с черносливом - рецепт с мясом, фото

    Після того як плов закипить, зменшуємо вогонь, додаємо зубчики часнику і готуємо страву ще 30-40 хвилин.

Такий плов можна робити і в духовці, але по часі процес приготування займе на 15-20 хвилин довше, ніж на плиті. Або в мультиварці, що дуже зручно. В ній можна і м’ясо з овочами посмажити, і розсипчастий рис зварити. До речі, якщо в плов з чорносливом не класти м’ясо, вийде відмінний пісне блюдо, яке можна подати навіть на десерт. Смачних вам кулінарних відкриттів!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Плов с черносливом - рецепт с мясом, фото

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: