Плов з фаршем – рецепт з фото покроково, як приготувати в каструлі з овочами

Справжній плов готується на вогні у великому чугунному казані, але не кожен має можливість робити це блюдо, дотримуючись традицій, та й не завжди є час навіть для більш простого, “домашнього” варіанту. Саме тоді згадується різновид плову з фаршем. Особливо добре це страва підходить для малюків, так як вони не здатні самостійно пережовувати великі шматочки їжі. Саме через це його часто називають “Дитячим”.

Плов с фаршем - рецепт с фото пошагово, как приготовить в кастрюле с овощами

Порада: при приготуванні плову краще всього використовувати пропарену длиннозерную крупу. При таких умовах рисова каша не буде грудочками, а зернятка збережуть свою форму.

Рецепт плову з фаршем

Інгредієнти

  • фарш 400 г
  • рисова крупа 250 г
  • морква 200 г
  • цибуля ріпчаста 150 г
  • часник 1 голівка
  • рослинна олія для смаження
  • сіль за смаком
  • спеції за смаком

На порцію

Калорії: 197 ккал

Білки: 8.5 г

Жири: 10.6 г

Вуглеводи: 16.8 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Плов с фаршем - рецепт с фото пошагово, как приготовить в кастрюле с овощами

    Першим кроком підготуємо інгредієнти: промиємо і очистимо овочі. Морква подрібнюємо соломкою, а цибулю на дрібні кубики.

  • Плов с фаршем - рецепт с фото пошагово, как приготовить в кастрюле с овощами

    Беремо каструлю або сковороду і розігріваємо в ній рослинне масло. Відправляємо туди цибулю і моркву, обсмажуємо протягом 2-3 хвилин, періодично перемішуючи. Додаємо фарш, його можна попередньо скачати в кульки або залишити так, тушкуємо протягом 5 хвилин.

  • Плов с фаршем - рецепт с фото пошагово, как приготовить в кастрюле с овощами

    Рис промиваємо під проточною водою, відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина і відправляємо до жарящимся овочів і фаршу. Солимо і сиплемо спеції і, помішуючи, смажимо хвилин 5.

  • Плов с фаршем - рецепт с фото пошагово, как приготовить в кастрюле с овощами

    Додаємо рис цілу головку часнику і заливаємо окропом на 1 палець вище рівня рису (приблизно 1,5 см). Залишаємо варити на плиті протягом 20-30 хвилин, не відкриваючи кришки і не перемішуючи. Також можна відправити ємність гаситися в духовку, але, використовуючи такий спосіб, за пловом потрібно ретельно стежити, інакше він злипнеться і втратить естетичний вигляд.

Порада: для плову підійде будь фарш — курка, індичка або баранина, але смачніше всього буде з використанням перекрутки з свинини і яловичини.

У таку страву можна додати капусту або гриби, наприклад печериці, щоб зробити його більш незвичайним. Виходить неймовірно смачний розсипчастий плов, приготування якого займає набагато менше часу, ніж з використанням цілісного м’яса. А поетапне відео допоможе зробити вам все правильно.

Приготування з додаванням овочів

Не можна пропустити повз себе вигляд плову, для якого використовують овочі. Особливо він популярний в Індії, але часто готується і хозяюшками слов’янських країн. Процес не особливо відрізняється від класичного рецепту: обсмажуються на сковороді цибулю і фарш, до них додається часник, пропущений через чеснокодавку і нарізаний солодкий перець. Відправляємо до решти інгредієнтів відварений рис і тушкуємо овочевий плов деякий час до готовності. В кінці додаємо спеції, банку консервованого горошку і кілька столових ложок сметани. Вечеря виходить незвичайним і колоритним, їм можна здивувати як рідних, так і гостей.

Також на нашому сайті ви можете знайти і інші варіації плову на плиті, в духовці і на багатті з покроковими фото приготування, щоб урізноманітнити своє меню. В основному це м’ясні рецепти, в тому числі курячі. Блюдо настільки популярний, що практично у всіх моделях мультиварок поряд з програмами “Рис” і “Гречка” передбачений режим “Плов”.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: