Плов з гречки – рецепт з куркою, м’ясом, свининою та грибами в мультиварці і казані, покроково з фото

Якщо традиційний варіант плову вже трохи набрид, спробуйте приготувати з гречкою. Здивовані? Блюдо виходить дуже апетитним, ситним, ароматним і неймовірно смачним. Зробити його можна на багатті в казані, на плиті в каструлі, в духовці або мультиварці.

Незмінним залишається лише одне – приголомшливий результат! Якщо не знаєте, що готувати на обід або вечерю, сміливо беріть на замітку цей класний рецепт. А покрокові інструкції, фото і відео допоможуть впоратися з процесом.

Рецепт плову з гречки

Плов из гречки - рецепт с курицей, мясом, свининой и грибами в мультиварке и казане, пошагово с фото

Інгредієнти

  • гречана крупа 350 г
  • яловичина 700 г
  • морква 200 г
  • цибуля ріпчаста 200 г
  • лавровий лист 2 шт.
  • чорний перець горошок 8 шт.
  • часник зубки 5 шт.
  • петрушка суха 2 г
  • кріп сухий 1 г
  • сіль 5 г
  • вода 2 л
  • рослинна олія 100 г

На порцію

Калорії: 160.2 ккал

Білки: 3.7 р

Жири: 12.8 г

Вуглеводи: 7.6 м

Кроки 2 хв. Відео-рецепт

  • Плов из гречки - рецепт с курицей, мясом, свининой и грибами в мультиварке и казане, пошагово с фото

    Помити і нарізати м’ясо на квадратики або смужки довільного розміру.

  • Плов из гречки - рецепт с курицей, мясом, свининой и грибами в мультиварке и казане, пошагово с фото

    Порізати цибулю дрібними кубиками і моркву тонкими брусочками.

  • Плов из гречки - рецепт с курицей, мясом, свининой и грибами в мультиварке и казане, пошагово с фото

    Часник почистити, розчавити кожен зубчик і подрібнити.

  • Плов из гречки - рецепт с курицей, мясом, свининой и грибами в мультиварке и казане, пошагово с фото

    Підготувати посуд для плову. Ідеально, звичайно, казан, але підійде і гусятниця і товстостінна глибока сковорода. Прожарити казан, налити в нього рослинне масло і злегка обсмажити цибулю.

  • Плов из гречки - рецепт с курицей, мясом, свининой и грибами в мультиварке и казане, пошагово с фото

    Додати туди м’ясо і смажити приблизно 8-10 хвилин, щоб випарувалася вся зайва рідина. Посолити, поперчити.

  • Плов из гречки - рецепт с курицей, мясом, свининой и грибами в мультиварке и казане, пошагово с фото

    Викласти моркву і часник, залишити ще на 5-8 хвилин.

  • Плов из гречки - рецепт с курицей, мясом, свининой и грибами в мультиварке и казане, пошагово с фото

    Влити 3 склянки води і тушкувати 45-70 хвилин. Час безпосередньо залежить від розміру шматочків.

  • Плов из гречки - рецепт с курицей, мясом, свининой и грибами в мультиварке и казане, пошагово с фото

    Промити кілька разів гречану крупу і прожарити. Робити це потрібно на окремій сухій сковороді.

  • Плов из гречки - рецепт с курицей, мясом, свининой и грибами в мультиварке и казане, пошагово с фото

    Після цього слід додати її в тушковане м’ясо. Злегка утрамбувати зверху і залити залишилася водою через розсікач або друшляк, щоб не спливла м’ясо. Викласти спеції і зелень.

  • Плов из гречки - рецепт с курицей, мясом, свининой и грибами в мультиварке и казане, пошагово с фото

    На сильному вогні при відкритій кришці випарити всю воду.

  • Плов из гречки - рецепт с курицей, мясом, свининой и грибами в мультиварке и казане, пошагово с фото

    На дуже маленькому вогні томити гречану крупу і м’ясо ще півгодини.

  • Плов из гречки - рецепт с курицей, мясом, свининой и грибами в мультиварке и казане, пошагово с фото

    Готовий плов подавати на стіл зі свіжими овочами.

Особливість приготування з куркою, яловичиною, свининою

Основним інгредієнтом може бути:

  • курка;
  • яловичина;
  • індичка;
  • кролик;
  • телятина;
  • свинина;
  • гриби.

Плов из гречки - рецепт с курицей, мясом, свининой и грибами в мультиварке и казане, пошагово с фото

Відрізнятися в даному випадку буде тільки час гасіння. Яловичину необхідно томити не менше однієї години, а курці достатньо 40 хвилин. Свинина гаситься, залежно від якості м’яса і розміру шматочків, близько 50 хвилин, приблизно стільки ж індичка і кролик. Береться в якості основи і фарш, він буде готуватися близько 15 хвилин.

Ви можете експериментувати, використовуючи різні види м’яса, щоб знайти свій ідеальний рецепт цього оригінального плову.

Особливість приготування в мультиварці

Підготовка овочів і м’яса відбувається на режимі “Смаження” або “Випічка”, в залежності від моделі. Наступний етап – це “Гасіння”. Після додавання крупи потрібно встановити програму “Рис” або “Плов”. Якщо в мультиварці є спеціальна програма, щоб варити гречку, використовуйте її.

Плов из гречки - рецепт с курицей, мясом, свининой и грибами в мультиварке и казане, пошагово с фото

Важливий нюанс – це кількість води. Орієнтуйтеся на інструкції до техніки, щоб визначити, скільки її необхідно.

Перед подачею залиште плов на підігріві приблизно на півгодини.

Приготування з грибами

Замість м’яса або разом з м’ясом використовують ще й гриби. У пісному грибному варіанті, до того ж, скорочується час гасіння. Буде достатньо 15-20 хвилин.

Плов из гречки - рецепт с курицей, мясом, свининой и грибами в мультиварке и казане, пошагово с фото

Добре з гречаною крупою поєднується печериця. Гриби ще служать відмінною спецією, особливо порошок з сухих білих грибів.

Приготуйте хоч раз це блюдо і воно залишиться назавжди у вашому меню. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: