Плов з качки – рецепт в мультиварці, казані, покрокове приготування в домашніх умовах з фото

У цій статті запропоновано оригінальний рецепт плову. Відповідно до класичного способу приготування в основні інгредієнти входять рис і м’ясо, яке може бути самим різним: баранина, курятина, яловичина, свинина та інші. Не менш смачним і ситним виходить плов з домашньої качки.

Плов из утки - рецепт в мультиварке, казане, пошаговое приготовление в домашних условиях с фото

Для такої страви дуже важлива посуд. Правильно буде готувати справжній узбецький плов в казані на багатті. Однак, сучасні господині використовують сковороду, каструлю, мультиварку, скороварку. Головне, щоб страва для плову було з товстими стінками, бажано з чавуну і з кришкою. Птицю із рисом тушкують, печуть у духовці або тушкують, використовуючи кухонні прилади. Наш простий рецепт в домашніх умовах з фото допоможе зварити розсипчастий маслянистий плов, а поради полегшать процес і дозволять зробити чудовий делікатес.

Рецепт плову з качки

Порада: замість домашньої качки плов можна приготувати з дикого селезня. Однак так, як птах живе в природі, то перед приготуванням м’ясо необхідно вимочити. Це робиться для того, щоб його розм’якшити і прибрати сторонні запахи. Селезня рекомендується залити водою, видавити 2 лимона, посолити. Вимочувати більше 2 годин. Після птицю тушкувати ще стільки ж. Тоді селезень буде соковитим і м’яким.

Інгредієнти

  • домашня качка 1 шт.
  • рис 300 г
  • ріпчаста цибуля-2 шт.
  • морква 2 шт.
  • часник 2 зубчики
  • сушена 50 г айва
  • чорнослив 50 г
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • вершкове масло 20 г
  • лавровий лист 3 шт.
  • сіль за смаком
  • приправи для плову (барбарис, каррі, коріандр, червоний мелений перець, шафран) за смаком

На порцію

Калорії: 182.2 ккал

Білки: 7 р

Жири: 15.6 р

Вуглеводи: 7.3 р

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Плов из утки - рецепт в мультиварке, казане, пошаговое приготовление в домашних условиях с фото

    У першу чергу потрібно підготувати продукти. Рис слід замочити заздалегідь. Для цього крупу промийте під краном з допомогою сита. Перекладіть в зручну посуд, наприклад, глибоку миску або каструлю. Залити злегка підсоленою водою до країв. Залиште крупу на ніч. Якщо такої можливості немає, то рис рекомендується підтримати у воді хоча б 3 години. Після закінчення часу, рідину злийте, крупу ще раз промийте.

  • Плов из утки - рецепт в мультиварке, казане, пошаговое приготовление в домашних условиях с фото

    Замочіть сухофрукти за 60 хвилин до приготування в окропі. За бажанням наріжте соломкою.

  • Плов из утки - рецепт в мультиварке, казане, пошаговое приготовление в домашних условиях с фото

    Качку ретельно вимийте. Обробити тушку на невеликі порції. Зніміть Жир, але не викидайте. Він в подальшому стане в нагоді для смаження.

  • Плов из утки - рецепт в мультиварке, казане, пошаговое приготовление в домашних условиях с фото

    Цибулини позбавте від лушпиння, наріжте півкільцями або середніми кубиками.

  • Плов из утки - рецепт в мультиварке, казане, пошаговое приготовление в домашних условиях с фото

    Моркву очистіть від шкірки, промийте у воді, видаляючи бруд та землю. Нашаткуйте за допомогою терки або блендера зі спеціальною насадкою.

  • Плов из утки - рецепт в мультиварке, казане, пошаговое приготовление в домашних условиях с фото

    Приступаємо до приготування плову з качки в сковорідці. Посуд поставте на середній вогонь, розігрійте. Влийте рослинне масло. Надішліть качиний жир нудитися на сковороду. Топіть його 15-20 хвилин помішуючи. Вийміть шкварки і викиньте їх. В маслянисту суміш покладіть шматочки нарізаною качки. Обсмажте до золотистої скоринки з усіх боків. Приблизно цей процес займає 20 хвилин.

  • Плов из утки - рецепт в мультиварке, казане, пошаговое приготовление в домашних условиях с фото

    Додайте до м’яса цибулю і моркву. Тушкуйте, не збавляючи вогню, 7-10 хвилин.

  • Плов из утки - рецепт в мультиварке, казане, пошаговое приготовление в домашних условиях с фото

    У сковороду налийте склянку окропу. Покладіть кілька лаврових листочків. Трохи посоліть. Зробіть вогонь тихіше і тушкуйте під кришкою півгодини. За 10 хвилин до кінця покладіть в сковороду вимочені сухофрукти. Перемішайте. Тушкуйте під кришкою до закінчення зазначеного часу.

  • Плов из утки - рецепт в мультиварке, казане, пошаговое приготовление в домашних условиях с фото

    Всипте рис. Залийте гарячою водою так, щоб рідина покрила крупу на 2 см вище. Додайте спецій, приправ і цілих два зубчики часнику. Можна ще трохи підсолити плов. Томіть на вогні під кришкою до тих пір, поки рис не вбере всю воду.

  • Плов из утки - рецепт в мультиварке, казане, пошаговое приготовление в домашних условиях с фото

    Нехай рис пихкає на окремій сковороді, а ви тим часом розтопити шматочок вершкового масла і полийте вже готовий плов. Після завершення приготування рекомендується вимкнути вогонь і залишити плов “набратися” ароматності ще на 20 хвилин.

  • Плов из утки - рецепт в мультиварке, казане, пошаговое приготовление в домашних условиях с фото

    Подавати до столу з салатами зі свіжих овочів і зеленим чаєм.

Плов перекладіть в широке велике блюдо, прикрасьте зеленню. Рис повинен бути розсипчастим, а м’ясо м’яким і ароматним. Соковиті сухофрукти додадуть страві легкої кислинки і ніжних ноток.

Приготування в казані

Аналогічний плов можна стушкувати традиційним способом, тобто в казані. Всі складові залишаться колишніми. Головна відмінність від сковороди — посуд можна використовувати для приготування дивовижного плову на природі. На багатті виходить чудовий делікатес, просочений натуральним димком. Для великої компанії гарнір буде що треба! До того ж чорнослив кращий друг домашньої птиці. Він наситить м’ясо, просочить і зробить ніжним і м’яким. Гарнір Подавайте зі свіжими огірками та помідорами. Качиний плов в казані — відмінна альтернатива свинячого шашлику.

Плов из утки - рецепт в мультиварке, казане, пошаговое приготовление в домашних условиях с фото

Приготування в мультиварці

Наш покроковий рецепт з відео-інструкцією допоможе вам зробити розсипчастий апетитний плов з качки в мультиварці фірми “Редмонд”. Для приготування гарніру в кухонному приладі знадобляться: м’ясо шматочками, 200 грам білого рису, 2 нарізані кубиками цибулини, 2 натерті соломкою моркви, кілька зубчиків часнику, приправи і спеції для плову за смаком.

Увімкніть режим “Смаження” на 50 хвилин. Налийте трохи олії. Їдальні ложки буде достатньо, так як жирна качка і при томлінні випустить сік. Тушкуйте качине м’ясо, періодично помішуючи до золотистої скоринки. За 10 хвилин до закінчення обжарювання висипте цибулю, моркву, цілий часник. Перемішайте. Смажте без кришки.

Переключіть мультиварку на режим “Рагу/Гасіння”. Залийте вміст чаші теплою водою. Посоліть. Закрийте кришку. Варіть качку з овочами годину. Після увімкніть режим “Рис/Каша”, всипте крупу, додайте спецій і приправ. Налийте води таким чином, щоб рідина була вище рису на 2 сантиметри. Опустіть кришку кухонного приладу і варіть 45 хвилин. По закінченні приготування залиште плов ще на півгодини. Завдяки функції термоса, рис в мультиварці набереться соковитості, стане м’яким, розсипчастим і ароматним.

Плов из утки - рецепт в мультиварке, казане, пошаговое приготовление в домашних условиях с фото

Жирне м’ясо качки підходить не для всіх гарнірів, однак, у поєднанні з крупою і сухофруктами воно набуває абсолютно унікальні властивості. Рис і качатина відмінно гармонують і поєднуються. М’ясо просочує зернятка і робить їх більш розсипчастими і смачними. До того ж дієтологи стверджують, що домашня натуральна птах багата білком. Тому плов з качки не тільки дуже смачна страва, але поживне і корисне.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: