Плов з курячої грудки – покроковий рецепт з фото, приготування з філе, калорійність на 100 грам, смачно і швидко

Улюблений багатьма узбецький плов славиться ситні і жирністю. Справжній гарнір готують з бараниною і додаванням великої кількості рослинної олії. Людям, що стежать за фігурою і здоровим харчуванням, таке блюдо не підійде. Однак можна приготувати альтернативний дієтичний, не менш смачний плов.

Плов из куриной грудки - пошаговый рецепт с фото, приготовление с филе, калорийность на 100 грамм, вкусно и быстро

По-перше, жирне м’ясо барана слід замінити м’ясом курки. Найкраще взяти стегна або філе птиці – це ідеальні продукти для бажаючих схуднути. По-друге, тушкувати гарнір можна не тільки в казані, каструлі або на сковорідці з додаванням вершкового або рослинного масла. Для отримання більш пісного варіанти плову відмінно підійдуть мультиварка або духовка. До речі, гасіння рису в горщику в духовій шафі – це найбільш простий і швидкий спосіб. У цьому рецепті овочі і м’ясо не смажаться, а тужать один з одним, просочуючись ароматом і смаком.

Проте вважається, що плов з куркою виходить сухим. Якщо слідувати нашому покрокового рецептом з фото і порад, то гарнір вийде розсипчастим, м’яким і смачним.

Інгредієнти

  • куряча грудка 1 шт.
  • бурий рис 400 г
  • морква 2-3 шт.
  • цибуля 2 шт.
  • лавровий лист 5 шт
  • сіль за смаком
  • помідори 4 шт.
  • часник 3-4 зубчики
  • приправи (барбарис, коріандр, шафран, чорний мелений перець) за смаком

На порцію

Калорії: 152 ккал

Білки: 8.9 р

Жири: 5.1 г

Вуглеводи: 16.4 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Плов из куриной грудки - пошаговый рецепт с фото, приготовление с филе, калорийность на 100 грамм, вкусно и быстро

    Так як бурий рис вважається більш твердим сортом зернових, його слід замочити на 12 годин у холодній воді перед тим як варити. Після рідина, в якій відмокали крупа, потрібно злити. Рис промити.

  • Плов из куриной грудки - пошаговый рецепт с фото, приготовление с филе, калорийность на 100 грамм, вкусно и быстро

    З лука зняти лушпиння. Розрізати його на половинки, а потім тонкими півкільцями або кубиками, покласти на дно горщика. Моркву натерти, використовуючи тертку або блендер зі спеціальною насадкою. Морква укласти поверх лука. Правильно спочатку в горщики класти овочі, щоб вони пустили сік і потім добре просочили м’ясо.

  • Плов из куриной грудки - пошаговый рецепт с фото, приготовление с филе, калорийность на 100 грамм, вкусно и быстро

    Слідом додати дрібно нарізану курячу грудку.

  • Плов из куриной грудки - пошаговый рецепт с фото, приготовление с филе, калорийность на 100 грамм, вкусно и быстро

    Залити вміст горщиків томатним соусом. Його приготувати дуже просто. Помідори пропустити через блендер або соковижималку. В овочеву суміш видавити через прес кілька зубчиків часнику. Посолити, злегка поперчити. Соус готовий.

  • Плов из куриной грудки - пошаговый рецепт с фото, приготовление с филе, калорийность на 100 грамм, вкусно и быстро

    В горщики додати приправи і спеції за смаком і бажанням. Закрити кришками. Поставити в духовку, розпалити вогонь. Температура повинна становити 180 градусів. Піч плов в духовій шафі 50-60 хвилин. Вимкнути. Залишити нудитися продукти в посуді ще на півгодини.

Секрети смачного плову з курячого філе в горщиках і мультиварці

  1. Звичайний рецепт плову не передбачає додавання томатного соусу. Однак щоб розм’якшити рис і сухе куряче м’ясо, рекомендується приготувати це блюдо саме з додаванням томатів. При цьому можна використовувати і магазинний сік, однак корисніше і безпечніше буде зробити домашній соус.
  2. Горщики для приготування плову традиційно використовують звичайні керамічні. Однак для приготування соковитої смакоти рекомендується гасити гарнір в глиняному посуді. Саме в ній зберігаються всі унікальні “нотки” та смак спецій, приправ, рису і м’яса.
  3. Плов з курячою грудкою – це низькокалорійний продукт. На 100 грам готового страви припадає всього 152 калорії. Для апетитності на стіл з таким гарніром подаються свіжі овочі, заправлені лимонним соком і свіжовичавлені фреші.
  4. Для рецепту беремо саме бурий рис. Відомо, скільки багато корисних речовин в ньому міститься в порівнянні з білим. До того ж він менш калорійний.

Якщо у вас на кухні не знайдеться горщиків, то стушкувати плов з курячою грудкою можна в мультиварці, в кожній з моделей відомих брендів – “Мулинекс”, “Поларіс”, “Редмонд” та інших, всі вони гарантують високу якість приготування страв.

Однак слід пам’ятати про деякі умовах. Продукти в чашу потрібно закладати поетапно, як того вимагає рецепт, користуватися спеціальними мірними ложкою та склянкою, які додаються в комплекті з приладом. Також треба правильно підбирати параметри часу приготування і необхідні програми, які відносяться до кожної конкретної моделі мультиварки. Не забувайте застосовувати всі корисні функції цієї техніки. Наприклад, щоб рис точно проварился, потрібно використовувати режим “Підігрів”. Це зробить гарнір соковитим і в міру м’яким.

Порада: для бурого нешліфованого рису, який готується в мультиварці, слід брати води приблизно на 20 відсотків більше, ніж рекомендується в рецепті для такого ж білого злаку.

На нашому сайті ви можете ознайомитися і з іншими покроковими рецептами приготування різних видів плову з відео. Пробуйте готувати це універсальний і корисне блюдо багатьма способами. Так ви будете легко урізноманітнити сімейне меню і щоразу відкривати для себе нові смаки.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: