Плов з курки в казані – покроковий рецепт з фото, як приготувати в домашніх умовах

Влітку хочеться якомога більше готувати на відкритому повітрі. Багаття, мангал, м’ясо — все це надихає нас на смачні кулінарні шедеври одним лише переглядом фото і відео.

Плов из курицы в казане - пошаговый рецепт с фото, как приготовить в домашних условиях

Якщо у вас є казан, то обов’язково спробуйте зробити розсипчастий плов на багатті. Це страва з узбецької кухні готується більше з бараниною на курдючному жирі, але цей рецепт призначений для тих, хто вважає вживаються калорії, адже робити його ми станемо на рослинному маслі з куркою.

Для жовтого кольору можна додавати куркуму, а для пікантності смаку — ізюм. Якщо ж погода зіпсується, і ви не зможете насолодитися приготуванням на природі, не біда! Даний рецепт універсальний, його цілком можна здійснити на звичайній домашній плиті або з допомогою електричної духовки.

Інгредієнти

  • рис 700 г
  • куряча грудка 500 г
  • цибуля 500 г
  • морква 500 г
  • олія рослинна 200 мл
  • 60 г сіль
  • часник 3 головки
  • зіра 1 ч. л.
  • гриби 800 г

На порцію

Калорії: 262.9 ккал

Білки: 10.1 г

Жири: 11.2 м

Вуглеводи: 30.5 м

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Плов из курицы в казане - пошаговый рецепт с фото, как приготовить в домашних условиях

    На мангалі розпалити вогонь, поставити казан і налити в нього олію. Коли добре розжариться, кинути ретельно промиті гриби, порубані на кілька великих частин. Готувати їх чверть години.

  • Плов из курицы в казане - пошаговый рецепт с фото, как приготовить в домашних условиях

    Покласти шматочки курячого філе або філе. Смажити до напівготовності близько 10 хвилин. Скільки конкретно, залежить від м’яса. Цибулю і моркву почистити і порізати кільцями, відправити в казан і прожарити ще 20 хвилин. В основу для плову кинути зіру, сіль і перець горошком.

  • Плов из курицы в казане - пошаговый рецепт с фото, как приготовить в домашних условиях

    Рис підготувати: промити мінімум в трьох водах (одним літром тут точно не обійтися) і акуратно розкласти рівним шаром на овочі з м’ясом. Залити водою, приблизно на 1,5 см вище рівня рису.

  • Плов из курицы в казане - пошаговый рецепт с фото, как приготовить в домашних условиях

    Зверху увіткнути всі головки часнику. Варити під кришкою 10 хвилин. Потім дати час плову настоятися півгодини.

Порада: щоб було смачніше, краще брати м’ясо молодої свійської птиці — воно добре розварюється, в міру жирне і надзвичайно ароматне.

Плов готується дуже швидко, тому постарайтеся викласти і обробити всі інгредієнти заздалегідь. Головною умовою простого і смачної страви є правильні пропорції і чітке виконання кожного кроку.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: