Плов з куркою і грибами – рецепт в мультиварці з фото, покрокове приготування на сковороді з печерицями

Плов вважається національною стравою багатьох східних кухонь світу. Готують його десятками способів, при цьому відмінності стосуються як посуду, в якій робиться гарнір, так і його складових. В кожній з країн має свої рецепти приготування плову, тому за довгий час їх накопичилося чимало. У зв’язку з цим кожна господиня може проявити фантазію і, використовуючи будь-який з різноманітних варіантів, створити свій унікальний кулінарний шедевр.

Традиційний плов готують з молодої баранини і рисової крупи. Однак м’ясо можна замінити яловичиною, свининою, рибою або свійською птицею. Апетитний золотистий плов виходить з курки. М’ясо у страві має бути соковитим, тому рекомендується вибирати не магазинний продукт, а саме домашню курку.

Плов с курицей и грибами - рецепт в мультиварке с фото, пошаговое приготовление на сковороде с шампиньонами

Для пікантності до страви можна додати сухофрукти, овочі або гриби. З останнім інгредієнтом плов виходить насиченим, ситний і дуже смачним. Ви можете в цьому переконатися, застосувавши наш покроковий рецепт з фото. Такий гарнір можна приготувати як зі свіжими грибами – шампіньйонами, вешенками, так і з замороженими. В якості посуду для готування використовують сковороду, каструлю з товстим дном, глибокий казан або каструлю.

Порада: для поліпшення якостей рису та його додаткового відбілювання замочіть крупу перед приготуванням в холодній солоній воді хвилин 15, потім промийте.

Рецепт плову з куркою і печерицями в казані або сковороді

Інгредієнти

  • білий рис круглозернистий 300 г
  • куряча грудка 500-600 г
  • печериці 300 г
  • велика морква 2 шт.
  • ріпчаста цибуля-2 шт.
  • часник 2 зубчики
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • вершкове масло 30 г
  • хмелі-сунелі 1 щіпка
  • карі 1 щіпка
  • чорний мелений перець за смаком
  • сіль за смаком
  • зелень за смаком

На порцію

Калорії: 178 ккал

Білки: 5.4 г

Жири: 8.9 р

Вуглеводи: 18.2 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Плов с курицей и грибами - рецепт в мультиварке с фото, пошаговое приготовление на сковороде с шампиньонами

    Казан або глибоку сковороду з товстим дном, поставити на вогонь. Налити в посуд рослинне масло і покласти ще шматочок вершкового.

  • Плов с курицей и грибами - рецепт в мультиварке с фото, пошаговое приготовление на сковороде с шампиньонами

    Куряче філе або інші частини курки промити. Нарізати невеликими шматочками. Відправити в казан. Смажити на середньому вогні до напівготовності.

  • Плов с курицей и грибами - рецепт в мультиварке с фото, пошаговое приготовление на сковороде с шампиньонами

    У цей час почистити від шкірки цибулини і моркву. Вимити у воді. Цибулю нашаткувати кубиками, моркву натерти на терці або комбайна. Додати овочеву суміш до курки. Смажити 5 хвилин.

  • Плов с курицей и грибами - рецепт в мультиварке с фото, пошаговое приготовление на сковороде с шампиньонами

    Печериці ретельно промити. Нарізати шматочками довільної форми. Відправити в казан (сковороду).

  • Плов с курицей и грибами - рецепт в мультиварке с фото, пошаговое приготовление на сковороде с шампиньонами

    З зубчиків часнику зняти плівку, пропустити їх через прес. Додати в посудувместе з зеленню. Інгредієнти добре перемішати. Смажити ще 3-5 хвилин.

  • Плов с курицей и грибами - рецепт в мультиварке с фото, пошаговое приготовление на сковороде с шампиньонами

    Рис перебрати і промити. Для цього рекомендується використовувати сито. Крупу всипати в казан. Посолити, поперчити. Додати хмелі-сунелі і каррі. Гарненько перемішати компоненти.

  • Плов с курицей и грибами - рецепт в мультиварке с фото, пошаговое приготовление на сковороде с шампиньонами

    Залити водою так, щоб вона покрила рис і була на 2 см вище його поверхні. Накрити посуд кришкою і поставити в духовку, розігріту до 150 градусів на 20-25 хвилин. Наш плов готовий!

Отриманий гарнір перекласти в зручне блюдо. Подавати на стіл, прикрасивши зеленню, шматочками помідора.

Порада: дрібка шафрану або куркуми, додана в плов, додасть страві більш насичений і красивий золотистий колір. Але з цими приправами не можна перестаратися, щоб не погіршився смак гарніру.

Особливість приготування плову з куркою і грибами в мультиварці

Плов – блюдо, яке вимагає вправності і терпіння від кухаря. Готується гарнір поетапно, тому робота з ним займає час і сили. Однак з винаходом чудо техніки, такий як мультиварка, процес приготування значно прискорився і спростився. Унікальні здібності” кухонного приладу дозволяють майже без зусиль отримати плов будь-якого виду, з різними інгредієнтами. При цьому можна використовувати будь-яку модель такої домашньої техніки – “Поларіс”, “Панасонік”, “Симбо”, “Скарлет”, “Філіпс” та інші.

В мультиварці виходить дуже смачний плов з курки та печериць. Для приготування знадобляться: 300 г курячого філе, 200 г білого рису, 2 столові ложки рослинної олії, 150 г печериць, 2-3 зубчики часнику, цибуля, морква, приправи і спеції на ваш смак.

В першу чергу в чашу необхідно налити олію. Туди засипати подрібнений кубиками цибулю і натерту моркву. Включити режим “Смаження”. Після того як овочева маса стане золотистого кольору, додати нарізане середніми шматочками куряче філе. Смажити в тому ж режимі 10 хвилин. Покласти в чашу продавлені через прес зубчики часнику і розрізані довільно гриби. Перемішати. Залишити смажитися з відкритою кришкою на 7 хвилин.

Вимкнути режим “Смаження”. Всипати попередньо вимитий і перебраний рис. Залити водою так, щоб вона на 2-3 см накрила рис. Додати спеції і приправи. Включити режим “Гасіння”. Закрити кришку. Як тільки рис вбере воду, страва буде готове.

Плов с курицей и грибами - рецепт в мультиварке с фото, пошаговое приготовление на сковороде с шампиньонами

Плов з куркою і печерицями в мультиварці – це швидко і дуже смачно! До того ж з допомогою кухонного приладу господиня може уникнути помилок і недоліків, які найчастіше зустрічаються при приготуванні плову. Герметичне простір мультиварки дозволяє рісу добре розвариться і бути при цьому розсипчастим. Блюдо виходить смачним, соковитим і ароматним, як ніби воно приготовлено справжньої російської печі.

Готуйте цей ситний гарнір на плиті, в духовці або із застосуванням зручною кухонної техніки. І ваші близькі з задоволенням оцінять це корисне блюдо, яке незмінно виходить дуже смачним.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: