Плов з родзинками – покроковий рецепт з фото, приготування з чорносливом і яблуками в мультиварці

Слово “плов” в перекладі означає варений рис. Крупа є одним з головних складових страви. Друга частина — м’ясна чи рибна. Однак, найчастіше плов готують з додаванням баранини, телятини, яловичини, свинини або качатини. Це стандартний рецепт традиційного гарніру. Проте в різних країнах сьогодні плов готують по-своєму. Його подають з сухофруктами, підливою, з м’ясом і без, з рибою, в поєднанні з іншими крупами.

Плов с изюмом - пошаговый рецепт с фото, приготовление с черносливом и яблоками в мультиварке

Смачним і солодким вважається узбецький плов з родзинками. Страва готується з додаванням спеціальних приправ і спецій – кориці, кардамону, каррі і шафрану. Замість солі за класичним способом приготування можна використовувати цукор (скільки — залежить від інгредієнтів). У такому разі плов з рису і з родзинок вийде солодким і апетитним. Гарнір подається на стіл з салатом з помідорів або свіжої зелені.

Згідно типовому рецептом справжній плов вариться в казані. Однак також можна використовувати сковорідку, або каструлю мультиварки. До того ж є різні способи приготування. Плов смажать, тушкують і запікають на плиті. Треба думати, справжні цінителі східної кухні випробували вже багато варіантів.

У цій статті опубліковано спосіб приготування солодкого плову з родзинками і куркою. Завдяки нашому покрокового відео-рецептом, можна переконатися, що це просто неймовірно смачно. Вітаються та інші види птиці або м’яса. Однак, домашня курка надає рісу м’якості і золотавості.

Інгредієнти

  • філе курки 300 г
  • круглий рис 250-300 г
  • ріпчаста цибуля-2 шт.
  • морква 2 шт.
  • родзинки 100 г
  • вершкове масло 50 г
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • лавровий лист 3 шт.
  • очищена вода – 1 л 1 л
  • сіль, цукор, кориця, каррі за смаком

На порцію

Калорії: 189.6 ккал

Білки: 2.3 г

Жири: 4 р

Вуглеводи: 37.2 р

Кроки 35 хв. Відео-рецепт

  • Плов с изюмом - пошаговый рецепт с фото, приготовление с черносливом и яблоками в мультиварке

    За 2 години до початку готування прийнято замочувати рис. Для цього крупу промийте під струменем проточної, використовуючи дрібне сито. Перекладіть рис в каструлю. Залийте кількома літрами очищеної води (до країв).

  • Плов с изюмом - пошаговый рецепт с фото, приготовление с черносливом и яблоками в мультиварке

    Тим часом підготуйте необхідні компоненти. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кубиками середнього розміру або півкільцями. Моркву, очищену від шкірки, натріть за допомогою комбайна або крупної терки.

  • Плов с изюмом - пошаговый рецепт с фото, приготовление с черносливом и яблоками в мультиварке

    Ізюм, заздалегідь промитий, замочіть на півгодини. Як тільки сухофрукти наберуться рідини, злийте воду.

  • Плов с изюмом - пошаговый рецепт с фото, приготовление с черносливом и яблоками в мультиварке

    Курку перед нарізкою також правильно буде сполоснути під краном. Особливо це важливо робити, коли готуєте з магазинної птахом. Філе наріжте будь-якою зручною формою не дуже великими шматочками.

  • Плов с изюмом - пошаговый рецепт с фото, приготовление с черносливом и яблоками в мультиварке

    Через 2 години можна приступити до безпосередньої готуванні. Для варіння плову знадобиться великий зручний казан. Налийте рослинного масла, киньте шматочок вершкового. Поставте на конфорку.

  • Плов с изюмом - пошаговый рецепт с фото, приготовление с черносливом и яблоками в мультиварке

    Як тільки вершкове масло розтопиться, додайте цибулю і моркву. Смажте на середньому вогні 7 хвилин.

  • Плов с изюмом - пошаговый рецепт с фото, приготовление с черносливом и яблоками в мультиварке

    Підійшов момент викладати курку. Досягніть золотистої скоринки.

  • Плов с изюмом - пошаговый рецепт с фото, приготовление с черносливом и яблоками в мультиварке

    З рису злийте воду. Крупу всипте до решти інгредієнтів в казан. Додайте спецій і приправ. Покладіть лаврові листи. Гарненько перемішайте. Залийте водою масу таким чином, щоб рідина виступала на 3 сантиметри вище плову. Зробіть вогонь тихіше. Закрийте кришкою. Томіть 12-15 хвилин.

  • Плов с изюмом - пошаговый рецепт с фото, приготовление с черносливом и яблоками в мультиварке

    Додайте до гарніру родзинки. Ретельно розміщуйте плов. Залиште на вогні під кришкою ще на 5 хвилин.

  • Плов с изюмом - пошаговый рецепт с фото, приготовление с черносливом и яблоками в мультиварке

    Страву бажано подавати, попередньо прикрасивши зеленню, зі свіжою сметаною або соєвим соусом.

Якщо ви цікавилися питанням, додають в плов родзинки, то наш простий і солодкий рецепт допоможе вам переконатися, що гарнір з додаванням сушеного винограду чудовий смачний і ситний.

Порада: можна приготувати солодкий плов з родзинками без м’яса. Для цього в каструлю з підсоленою киплячою водою, додайте рис. Слідом покладіть вимочений заздалегідь родзинки. Варіть до тих пір, поки крупа не вбере рідину. Перед подачею полийте смакоту розтопленим вершковим маслом. Страва найкраще буде поєднуватися з трав’яним чаєм або з домашнім сиром. Такий гарнір відмінно підійде для пісного столу.

Особливість приготування з додаванням чорносливу, яблук

Крім родзинок для приготування плову використовують чорнослив або свіжі або сушені яблука (для цього рецепта краще вибирати соковиті, кисло-солодкі сорти). Під час тушкування і приготування гарніру потрібно враховувати деякі хитрощі, що дозволяють приготувати чудове блюдо.

По-перше, радимо класти барбарис для додання кислинки. По-друге, сухофруктів використовуйте в половину менше, ніж кількості рису. Приміром, якщо в упаковці з крупою 900 грам, то сухофруктів покладіть 450-500 р. по-третє, обов’язково треба замочувати рис і яблука з чорносливом на кілька годин у теплій воді. Інакше плов буде сухою і несмачною. Дотримуючись цих порад, узятим з технологічної карти, якою користуються професіонали, у вас вийде чудовий солодкий плов.

Для його гасіння знадобитися каструля з товстими стінками або глибокий казан. Спочатку обсмажте цибулю і моркву до рум’яного кольору. Прийшла пора кидати вимочені сухофрукти. Тепер залийте до країв інгредієнтів водою. Тушкуйте 30 хвилин під кришкою. У вас вийде зірвак — основа для плову. Після закінчення часу насипте спецій і акуратно розподіліть рис. Залийте крупу водою так, щоб вона покривала рис на 2-3 див. Тушкуйте на маленькому вогні 20 хвилин. Вимкніть конфорку. Заправте розтопленим вершковим маслом. Нехай доходить ще півгодини. Перед подачею можна змішати інгредієнти або залишити саме в такому вигляді.

Особливість приготування в мультиварці

Солодкий плов з родзинками в мультиварці робиться легко і швидко. Гарнір в казані або на сковороді забирає багато часу. Навіщо ускладнювати, якщо в будинку є помічники у вигляді побутової техніки. Завдяки кухонного приладу, вам не доведеться возитися цілу годину біля плити. Рис виходить розсипчастим і маслянистим. Проте, варто враховувати, що кожна мультиварка унікальна, тому необхідно для конкретної фірми підбирати свій рецепт. Приміром, у цій статті опубліковано зрозуміле і просте, покрокове керівництво з фінальним фото страви, приготованої в мультиварці “Редмонд”. Як видно, воно мало чим відрізняється від зробленого в духовці.

Для плову знадобляться 400 грам чистого свинячого м’яса або філе курки, 3 склянки круглого рису, по 1 великої моркви і цибулині, 35-50 грамів родзинок, а також спеції. Овочеву засмажку зробіть в режимі “Смаження”. Нашатковану моркву і цибулю доведіть до золотистого кольору на вершковому маслі. Додайте до суміші м’ясо і тушкуйте до напівготовності. Після висипте рис і родзинки в кухонний прилад, присипте спеціями. Залийте водою до країв і перейдіть в режим “Варка звичайна”. Час приготування 1 год.

Солодка версія плову нітрохи не гірше традиційного гарніру. Нотки сухофруктів здивують навіть найвибагливіших гурманів. Блюдо виходить дуже ароматним, насиченим і апетитним.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: