Плов з сосисками і ковбасою – рецепт в мультиварці і скоровороде, фото

Плов – одне з найпоширеніших страв. Способів його приготування є дуже багато. Плов можна приготувати практично з будь-яким м’ясом, будь то яловичина, свинина або навіть курка. Але мало хто знає, що дуже смачний плов можна зробити зі звичайних сосисок або ковбаси. І здавалося б, що може бути простіше? Але і тут є свої маленькі секрети, як надати страві аромат і неповторний смак. Наші покрокові рекомендації, фото і відео стануть відмінними помічниками, якщо ви плануєте готувати вперше.

Рецепт плову з сосисками в мультиварці

Плов с сосисками и колбасой - рецепт в мультиварке и скоровороде, фото

Інгредієнти

  • рис 2 ст.
  • вода 3.5 ст.
  • масло вершкове 50 г
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • сосиски (можна замінити ковбасою) 400 г
  • приправи за смаком
  • сіль, перець за смаком

На порцію

Калорії: 129.12 ккал

Білки: 2.85 м

Жири: 6.17 р

Вуглеводи: 15.75 р

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Плов с сосисками и колбасой - рецепт в мультиварке и скоровороде, фото

    Цибулю очищаємо від шкірки, розрізаємо на кубики середньої величини.

  • Плов с сосисками и колбасой - рецепт в мультиварке и скоровороде, фото

    Сосиски нарізаємо кружечками (якщо використовуєте ковбасу, тоді кубиками). На мультиварці встановлюємо режим «Випічка» або “Смаження”, викладаємо в чашу масло.

  • Плов с сосисками и колбасой - рецепт в мультиварке и скоровороде, фото

    Коли масло розтопиться відправляємо туди цибулю і сосиски. Смажимо протягом 15 хвилин. Бажано періодично помішувати, щоб уникнути пригорання.

  • Плов с сосисками и колбасой - рецепт в мультиварке и скоровороде, фото

    Засипаємо рис.

  • Плов с сосисками и колбасой - рецепт в мультиварке и скоровороде, фото

    Перемішуємо і заливаємо воду.

  • Плов с сосисками и колбасой - рецепт в мультиварке и скоровороде, фото

    Спеції додаємо саме зараз. Можна раніше, перед тим як засипати рис, але в цьому випадку є ризик, що плов підгорить.

  • Плов с сосисками и колбасой - рецепт в мультиварке и скоровороде, фото

    Встановлюємо режим «Плов» і закриваємо кришку мультиварки. У середньому готуватися він буде 30-35 хвилин.

На замітку: якщо у вас скороварка, Редмонд або Поларіс наприклад, процес займе не більше 20 хвилин.

Рецепт плову з сосисками

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність

  • калорії – 149.89 ккал;
  • білки – 3.68 г;
  • жири – 6.28 г;
  • вуглеводи – 19.91 р.

Інгредієнти

  • сосиски – 6 шт;
  • рис – 2,5 склянки;
  • вода – 3 склянки;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • масло рослинне – 4 ст. л.;
  • часник – 1 зубчик;
  • приправа для плову – 1 ч. л.;
  • сіль, перець – за смаком.

Плов с сосисками и колбасой - рецепт в мультиварке и скоровороде, фото

Покрокове приготування

  1. Першим ділом готуємо всі овочі. Цибулю і моркву треба почистити, а у болгарського перцю видалити все насіння і плодоніжки. Після цього промиваємо овочі під струменем холодної води.
  2. Морква і перець нарізаємо соломкою, а цибулю – півкільцями.
  3. Ставимо Сковороду на вогонь і наливаємо в неї потрібну кількість рослинного масла. Обсмажуємо овочі, а потім додаємо порізані кільцями сосиски.
  4. Коли вони придбають золотистий відтінок, саме час додати часник – його треба дрібно порубати ножем. Кладемо сіль, перець і приправу. Смажимо отриману суміш ще пару хвилин.
  5. Тепер поверх овочів висипаємо рис і заливаємо все гарячою водою (можна попередньо закип’ятити її в чайнику). Варимо на повільному вогні під кришкою.
  6. Після того, як вода вбереться, треба потомити плов ще 10-15 хвилин.

Смачний рис з сосисками готовий! Можна сміливо подавати його на стіл. За бажанням прикрасьте блюдо подрібненою зеленню.

Рецепт плову з ковбасою

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність

  • калорії – 163.35 ккал;
  • білки – 5.05 м;
  • жири – 9.9 м;
  • вуглеводи – 13.71 р.

Інгредієнти

  • рис – 1 склянка;
  • вода – 2 склянки;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • ковбаса напівкопчена – 100 г;
  • ковбаса варена – 100 г;
  • бекон – 100 г;
  • часник – 4 зубчики;
  • олія оливкова – 3 ст. л.;
  • спеції – за смаком.

Плов с сосисками и колбасой - рецепт в мультиварке и скоровороде, фото

Покрокове приготування

  1. Першим справах треба почистити і помити цибулю з морквою.
  2. Подрібнюємо овочі – цибулю нарізаємо на дрібні шматочки, а моркву натираємо на тертці.
  3. Беремо каструлю, наливаємо в неї масло і ставимо на плиту. Якщо на кухні є казан, можна використовувати і його.
  4. Коли масло закипить, закидаємо цибулю, а хвилини через 4 – морква. Тушкуємо овочі протягом 5 хвилин. Не забувайте періодично помішувати!
  5. Ковбасу (і варене, і напівкопчену) і бекон нарізаємо на кубики і відправляємо до овочів. Тушкуємо ще 5 хвилин.
  6. Заливаємо овочі і ковбасу водою, після чого додаємо рис. Його потрібно викласти рівним шаром.
  7. Варимо плов на повільному вогні під кришкою, поки вся вода не випарується, а потім знімаємо каструлю з плити.

Плов готовий. Залишилося перемішати і дати йому настоятися 10 хвилин. Після цього можна сміливо розкладати його по тарілках і подавати на стіл.

Порада: в такий рецепт можна використовувати абсолютно будь-які ковбасні вироби, які є під рукою.

Рецепт плову з копченою ковбасою

Плов с сосисками и колбасой - рецепт в мультиварке и скоровороде, фото

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність

  • калорії – 161.24 ккал;
  • білки – 6.1 м;
  • жири – 9.15 м;
  • вуглеводи – 13.94 р.

Інгредієнти

  • рис – 1,5 склянки;
  • вода – 3 склянки;
  • ковбаса копчена – 300 г;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • масло вершкове – 100 г;
  • сіль, зелень – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо.
  2. Моркву чистимо, миємо й натираємо на тертці.
  3. Ковбасу звільняємо від оболонки і нарізаємо на шматочки середнього розміру.
  4. В розпечену сковороду викладаємо масло, відправляємо до нього всі подрібнені компоненти і смажимо.
  5. Заливаємо водою, а після цього додаємо рис, викладаючи його рівним шаром.
  6. Солимо. При бажанні можна покласти чорний мелений перець та інші приправи.
  7. Накриваємо сковорідку кришкою і варимо, поки вся вода не випарується, а рис не стане м’яким. Якщо трапилося таке, що вологи не залишилося, а рис раніше сируватий, треба просто додати ще киплячої води.
  8. Після того, як рис приготується, знімаємо каструлю з плити, перемішуємо плов і даємо йому трохи настоятися під кришкою.
  9. Тепер можна додати подрібнену зелень на ваш смак і знову перемішати.

Важливо: підібрати точну кількість рідини дуже складно, так як це багато в чому залежить від сорту та якості рисової крупи.

Ароматний смачний плов з копченою ковбаскою готовий!

Рецепт плову з сушеної ковбасою

Плов с сосисками и колбасой - рецепт в мультиварке и скоровороде, фото

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність

  • калорії – 128.61 ккал;
  • білки – 3.36 г;
  • жири – 5.42 г;
  • вуглеводи – 16.85 р.

Інгредієнти

  • рис – 2 склянки;
  • ковбаса сушена – 300 г;
  • вода – 4 склянки;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • масло рослинне – 1 ст. л.;
  • сіль, приправи – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Рис заливаємо киплячою водою (щоб вона повністю покривала його) і перемішуємо. Щоб крупинки не злиплися один з одним.
  2. Нарізаємо ковбасу на рівні часточки завтовшки не більше сантиметра. Обсмажуємо її в глибокій сковороді (можна взяти каструлю з антипригарним покриттям або казан) на слабкому вогні в невеликій кількості олії.
  3. Цибулю і моркву чистимо, миємо й нарізаємо дрібними скибочками. Щоб полегшити та прискорити процес, моркву можна натерти на крупній тертці. Але все ж краще скористатися ножем.
  4. Нарізані овочі додаємо до ковбаси і обсмажуємо все разом, поки цибуля не набуде золотистий відтінок.
  5. Зливаємо воду, в який був замочен рис. Пересипаємо крупу в сито і ретельно промиваємо під струменем холодної води.
  6. Додаємо рис в сковороду і обсмажуємо протягом хвилини, постійно помішуючи.
  7. Заливаємо плов окропом (4 склянки) і перемішуємо.
  8. Варимо ще 15 хвилин на повільному вогні.

Коли вода повністю випарується, плов буде готовий. Перед подачею на стіл можна доповнити зеленню.

Рецепт плову з ковбасою в духовці

Плов с сосисками и колбасой - рецепт в мультиварке и скоровороде, фото

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • калорії – 134.63 ккал;
  • білки – 3.09 г;
  • жири – 9.36 г;
  • вуглеводи – 9.66 р.

Інгредієнти

  • свинячі ковбаски – 300 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • масло вершкове – 75 г;
  • масло рослинне – 2 ст. л.;
  • бульйон м’ясний – 1 л;
  • рис – 100 г;
  • сіль, перець – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо і обсмажуємо у вершковому маслі до золотистого кольору. Для цього треба взяти казан або каструлю, яка підходить для приготування в духовці.
  2. Половину ковбасок нарізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо на невеликій кількості олії в окремому посуді.
  3. Перекладаємо ковбасу до цибулі, перемішуємо і заливаємо все м’ясним бульйоном.
  4. Додаємо спеції і доводимо до кипіння.
  5. Потім накриваємо каструлю кришкою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
  6. У цей час обсмажуємо в сковороді залишилися ковбаски.
  7. Готовий плов дістаємо з духовки, зверху викладаємо ковбасу разом з усіма соками, які виділилися під час смаження.

Порада: м’ясний бульйон краще варити з додаванням овочів і коріння, тоді він буде більш ароматним і насиченим.

Тепер можна сміливо подавати плов на стіл. Викладаємо його гіркою на тарілку по колу обкладаємо ковбасками. Зверху можна посипати подрібненою зеленню.

По кожному з цих рецептів дуже легко і швидко приготувати дуже смачне ароматне блюдо, яке безсумнівно порадує всю сім’ю. При бажанні можна замінити сосиски сардельками або використовувати в приготуванні салямі. Додавши побільше часнику і спецій, можна надати плову пікантну гостринку. Ось так, навіть з таких простих інгредієнтів вийде прекрасний домашній плов, який буде не менш смачним, ніж класичний з м’ясом. Приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Плов с сосисками и колбасой - рецепт в мультиварке и скоровороде, фото

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: